INNE - FORUM

Coldair / Premiera płyty, trasa

20 sierpnia 2013

13 września ukaże się druga oficjalna płyta projektu Coldair, zatytułowana Whose Blood. Kilka dni później tj.19 września w Warszawie w klubie Powiększenie odbędzie się koncert premierowy. Zainauguruje on jednocześnie trasę koncertową promującą najnowsze wydawnictwo. Poniżej lista miast, które odwiedzi artysta.

19.09 Warszawa, Powiększenie
04.10 Waves Vienna Festival
12.10 Białystok, Gramoffon,
15.10 Poznań, Strefa Kultywator
16.10 Wrocław, Puzzle + Peve Lety
17.10 Kraków, Piękny Pies
18.10 Radom, Czytelnia Kawy
24.10 Łódź, Scenografia
25.10 Gdynia, Desdemona
26.10 Bydgoszcz, MCK + Nathalie and The Loners + Twilite

Peter Falk
  • "wyjaśnij co to nie-sampel no i jak ten niesampel wpływa na grywalność" Nie rozumiem tego zdania ojciec Widać, że oprócz ojca nikt Starą Rzeką już za bardzo się nie interesował. Moja konkluzja jest taka, że jeśli tutaj, na tym forum wyjadacze i niezal typy zapomnieli, że Stara Rzeka to polskie objawienie niezalu, to dla kogo jest ta muza? Bo przecież miała być dla polskiego niezalu.
    Twoja stara to rzeka (27 grudnia 2013)
  • a dobra, nieważne
    bleble (26 grudnia 2013)
  • >porcyscore (który trzeba chyba przemianować na manhattan) –?, 21/8/2013 18:38 o co tu chodziło?
    bleble (26 grudnia 2013)
  • tak, słuchałem ostatnio i zajebiste. alameda 3 lepsza ('znajdźcie mi niemal dziesięciominutowe kawałki które tak wymiatają, obracając się w stylistyce HARD ROCKA' brak wzmianki o A3 na porcys) wyjaśnij co to nie-sampel no i jak ten niesampel wpływa na grywalność.
    ojciec (25 grudnia 2013)
  • Cześć kochani! Chciałbym się przypomnieć. Czy słuchacie nadal Starej Rzeki? Bo coś mi się wydaje, że miałem rację parę postów temu. (sorry Tobiasz, że w twoim temacie, ale nie było innego).
    Twoja stara to rzeka (24 grudnia 2013)
  • Koncert premierowy płyty Whose Blood już jutro w warszawskim Powiększeniu! Tobiasza Bilińskiego na scenie wspierać będą: Basia Kulawik (See Through Skin) - wokal, klawisze Hubert Zemler - perkusja Aleksander Makowski (The Saturday Tea) - bas Tomek Dworakowski - puzon Filip Mazur - trąbka Link do wydarzenia na FB - https://www.facebook.com/events/508558232564634/?fref=ts Zapraszamy!!!
    Peter Falk (18 września 2013)
  • Sorry za generalizowanie. "Sampel", bo dla mnie ta muza to umiejętne sklejenie niezal motywów.
    Twoja stara to rzeka (22 sierpnia 2013)
  • "Nie wiem czy Stara Rzeka jest dobra. Dla mnie nie, bo to sampel" w jakim sensie "sampel"?
    turas (21 sierpnia 2013)
  • ciul z katowic. Zakładam z góry. Zwyczajnie znam wcześniejszą muzę Coldair jak i single ostatnio wypuszczone. "Stara Rzeka jest dobra" - Nie wiem czy Stara Rzeka jest dobra. Dla mnie nie, bo to sampel. "lol, czyli tu o to chodzi zeby byl pojazd?" - Pisałem w odniesieniu do pierwszego komentarza o overhype. "nie badz Polak, zycz innym dobrze!" - Nie jestem Polakiem:) (pewnie widać po składni) ?. Nie jest to dziwne, ale irytujące. Te środowiska opisują jedyną, słuszną prawdę. Pomijając dobre np. popowe rzeczy. Ponadto mam wrażenie, że w tym wszystkim chodzi o pisanie czegokolwiek, a nie o samą muzę. Założę się, że np. taka Stara Rzeka lub Coldair są przesłuchani przez recenzentów co najwyżej 2 razy i nikt się tym za bardzo nie jara, no ale trzeba pisać, bo przecież to polskie, nie ma wiochy, ciężko zaszufladkować, chłopaki ciężko pracują itd. A to, że muza jest nijaka i za rok nikt tego nie będzie pamiętał już się nie liczy.
    Twoja stara to rzeka (21 sierpnia 2013)
  • –Twoja stara to rzeka z drugiej strony masz porcyscore (który trzeba chyba przemianować na manhattan), więc co w tym dziwnego, że jakieś środowiska się poklepują po plecach?
    ? (21 sierpnia 2013)
  • Twoja stara to rzeka: rozumiem ze z gory zakladasz ze plyta bedzie slaba? Stara Rzeka jest dobra. "Pewnie jedynym miejscem gdzie dostanie jakiś pojazd" - lol, czyli tu o to chodzi zeby byl pojazd? facepalm. nie badz Polak, zycz innym dobrze!
    ciul z katowic (21 sierpnia 2013)
  • Na pewno będzie overhype. Na takie podejście jest teraz zapotrzebowanie od wszelakich komentatorów polskiej alternatywnej sceny. Już widzę jak drogę toruje tutaj wieczny adorator popup + jakiś inny wafp, dołączając go do bossów polskiej muzyki odkrywczej spod znaku samplującej Starej Rzeki. Pewnie jedynym miejscem gdzie dostanie jakiś pojazd będzie znamienity Szałasek z Fajtsuzan.
    Twoja stara to rzeka (21 sierpnia 2013)
  • a to byl w ogole jakis hype?
    hm (21 sierpnia 2013)
  • znów będzie taki overhype do zarzygania?
    pipka pipetka (21 sierpnia 2013)
BIEŻĄCE
Ekstrakt #5 (10 płyt 2020-2024)
Ekstrakt #4 (2024)