INNE - FORUM

The Memories - The Memories

6 stycznia 2013

Pierwszy raz trafiłem na to w rekapitulacji rocznej dwa dni temu. Od tamtego czasu przesłuchałem tej płyty chyba z 20 razy i ciągle doznaję przy niej bardziej niż przy czymkolwiek od dwóch lat! Niektóre piosenki to jakieś kosmiczne 9.5. Znacie coś podobnego? Radzicie się czymś zainteresować? Jak dla mnie highlighty to numery 1, 3, 7, 8.

Też się jaracie? Wróżycie im jakąś przyszłość? Wydaje mi się, że geniusz tej płyty jest dziełem przypadku, no ale może...

młody wilk
  • nie jestem na razie przekonany. moze mam woskowine w uszach ;/
    sugar hiccup (12 stycznia 2013)
  • Dzięki za polecenia! Zacząłem od "klasyki" - Daniel Johnston - po prostu brak słów, "honey sure i miss you" ociera się u mnie o absolut. Będę sprawdzał resztę.
    młody wilk (9 stycznia 2013)
  • lider Memories wydal w 2012 takze fajna kasete jako Free Weed (http://lillernetapes.bandcamp.com/album/free). z podobnych rzeczy ostatnio (2-3 lata) podobaly mi sie: ducktails - arcade dynamics big troubles - worry white fence - is growing faith cloud nothings - turning on (ep) harlem - hippies nie lubie zespolu woods, ale znajomy porownal memories z nimi niedawno i musze sie zgodzic. poza tym duzo "klasyki". nie wiem co znasz, ale nagrania beat happening, eric's trip, daniela johnstona czy r. stevie moore'a na pewno ich inspirowaly. pozdrawiam!
    p (8 stycznia 2013)
  • the wavves? słyszałem tylko "Softly"
    ile masz lat? (7 stycznia 2013)
BIEŻĄCE
Ekstrakt #5 (10 płyt 2020-2024)
Ekstrakt #4 (2024)