INNE - FORUM

Pomóżcie porcysowcy

30 października 2012

Sprawa jest jakich wiele - słyszałem utwór w radiu, dzisiaj, ok 11.30. Starałem się zapamiętać frazę, wybrałem jedną i myślałem, że zapamiętam. Niestety jestem sklerotykiem i wyleciało mi to z głowy. Nie wiem jaka stacja radiowa to grała. Sprawdziłem wszystkie na odsłuchane.eu i nic. Jest tylko jedna mała wskazówka. Bezpośrednio po tym utworze prowadzący mówił coś o jakimś przeglądzie jazzowym, mam nadzieję, że chodziło o przegląd jazzowy w tej stacji, słyszałem coś w stylu "Przypominam, że mamy dzisiaj przegląd jazzowy". Jeżeli ktokolwiek dzisiaj wie w jakiej stacji radiowej był przegląd jazzowy (?) to proszę napiszcie co do była za stacja. Głos prowadzącego, styl mówienia i jingiel jaki tam potem poleciał wskazują, że nie była to stacja niszowa. Z drugiej strony to był utwór, który nie jest puszczany w komercyjnej stacji o 11.30. Oczywiście googlowałem, sprawdzałem programy stacji na ich stronach, ale nic to nie dało.

Kluczową dla mnie sprawą jest określenie stacji radiowej gdzie to leciało. Żeby to określić muszę wiedzieć gdzie był ten, ehm, "jazzowy przegląd". Utwór jest z gatunku trudnego do określenia, chyba brak zwrotki i refrenu, mało powtórzeń melodycznych, tekst był bardzo poetycki, śpiewał facet. To było coś jak skrzyżowanie nowoczesnego jazzu z utworem "Nie ma ciebie" Kayah & Bregovica. Może trochę delikatniejsze.

To nie jest prowokacja, byłbym wdzięczny za pomoc.

Aha, utwór miał słowa "Ja" oraz "Ty". Nie da się googlować z czymś takim...

Mateusz
  • https://www.google.pl/#hl=pl&safe=off&output=search&sclient=psy-ab&q=ja+ty+tekst&oq=ja+ty+tekst&gs_l=hp.3..0i30l3j0i10i30.1144.2313.0.2462.11.8.0.0.0.0.482.1615.0j3j3j0j1.7.0...0.0...1c.1.7NGgiAtuzaI&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.r_qf.&fp=87260c36cad5d624&bpcl=36601534&biw=1280&bih=666 Googlować się da, ale nie wiem czy to będzie pomocne.
    mimo wszystko chciałem pomóc (30 października 2012)
  • Dzięki. Też myślałem o tej stacji, tylko że odsłuchane.eu podaje dla ogólnopolskiego Chilli Zet, a na Śląsku gdzie mieszkam jest właśnie osobne Chilli Zet, tzn jest to niby ta sama stacja, ale ma inną ramówkę. Chyba do nich napiszę maila, ale pewnie i tak nie odpiszą.
    Mateusz (30 października 2012)
  • Może to leciało na Chilli Zet?
    Twój Stary (30 października 2012)
BIEŻĄCE
Ekstrakt #5 (10 płyt 2020-2024)
Ekstrakt #4 (2024)