INNE - FORUM

taka recenzja Peszek...

13 października 2012

ocena 0.0 /?/

gienia
  • serio = kropka ? serio ?
    Punisher (20 października 2012)
  • *literackie
    FTR (20 października 2012)
  • jeśli interesują was 'literacki walory piosenek' (lol) to czytajcie se teksty w książeczce zamiast słuchać płyty, serio
    FTR (20 października 2012)
  • wybieram bramkę nr 2
    camel (19 października 2012)
  • porcys - krasomówczy serwis muzyczny
    2 (19 października 2012)
  • porcys - niezależny serwis literacki niezainteresowany literackimi walorami piosenek, to jest moja propozycja na head
    rotfla (19 października 2012)
  • co do Sushi, to dla mnie osobiście niestrawne niestety. Unisexblues wiem, ze docenili, chwała Porcom. Dziwi i szokuję brak recek Osieckiej i B - dla mnie trzy ostatnie płyty Kaśki to święta trójca niemal ;) w ogóle ostatnio wolę solo Nosowską, niż z Heyem. a 'Padam' mi się osobiście podoba, albumu nie słuchałem, ale nadrobię bo taka np. Miasto mania mi się nawet podobała. ps. dzięki indyjsko bajko!
    camel (17 października 2012)
  • co do Sushi, to dla mnie osobiście niestrawne niestety. Unisexblues wiem, ze docenili, chwała Porcom. Dziwi i szokuję brak recek Osieckiej i B - dla mnie trzy ostatnie płyty Kaśki to święta trójca niemal ;) w ogóle ostatnio wolę solo Nosowską, niż z Heyem. a 'Padam' mi się osobiście podoba, albumu nie słuchałem, ale nadrobię bo taka np. Miasto mania mi się nawet podobała. ps. dzięki indyjsko bajko!
  • camel, zdrówka i szczęścia życzę.
    indyjska_bajka (17 października 2012)
  • Camel, porcysa nie obchodzą rzekome walory literackie piosenek, to nie ten portal. Poza tym, już kilkakrotnie doceniono tutaj płyty Nosowskiej, obczaj sobie recenzję Sushi albo "100 polskich płyt 2000-2009". UniSexBlues oceniono na 5.8. Problem tkwi raczej w tym, że Nosowska/Hey od dłuższego czasu nie wydaje niczego, co byłoby w stanie wywołać ekscytację u przeciętnego czytelnika tego serwisu. A Peszek to dno. Właśnie przesłuchałam piosenkę "Padam", szumnie określaną mianem pierwszego sigla z szumnie zatytułowanej płyty "Jezus Maria Peszek". Jest mi niedobrze.
    banana (17 października 2012)
  • w kwestii Nosowskiej: Dżizaskurwajapierdolę. Chyba za dużo zrobiła żeby w ogóle próbować kogoś na nią nawrócić czy ją bronić. Nie da się określić aktywnej, dwudziestoletniej działalności muzycznej mianem 0.0. Pan jest debilem ewidentnie.
    indyjska_bajka (17 października 2012)
  • ależ spoko Jurku, mimo, że ten post mógł przypominać spiętego camela, zapewniam Cię, że tak nie jest. czytuję ten portal od przeszło 10 lat i wiem, że to poniekąd serwis literacki, jak to ładnie ująłeś Jurku - gdyby to był zwykły recenzencki portal/vortal to pewnie zachodziłbym tu z mniejszą częstotliwością i mniejszą ochotą ;) a co do Kaśki - nikomu nie każę padać na twarz przed nią, proszę tylko o docenienie tego, co przez ostatnie ćwierć wieku zrobiła dla polskiej muzy. No To Pozdro :)
  • a Peszek nie lubie bo jest aktorką - takim szkoda ufać w muzyce. Cały szum wokół niej to wiadome i murowane 0.0 na Porcys. LO
    Buzek_Off Fest (16 października 2012)
  • Caaaamel, kolego, weź wyluzuj. Ostatni raz czytałem Twojego posta chyba 5 lat temu i zero postępu. Jedynie Ty tu gadasz o nosowskiej chyba ;) Warto się nauczyć, że Porcys to przede wszystkim SERWIS LITERACKI o lekkim zabarwieniu muzycznym a NIE muzyczny. Wszelkie recenzje funkcjonują tu tylko w okreslonym kontekście towarzyskim i tylko w takim odkrywają swą moc. Trzeba czytać z przymróżeniem oka. Są zabawne, same w sobie będąc ciekawą formą i uzupełnieniem dzieł i antydzieł stworzonych przez innych ;) Warto porzucić przekonania, że jeśli jakaś płyta ma ocenę na Porcys poniżej 5.0 to jest słaba ;) Hey jest spooko, szczególnie od MURP (rejony 7.0-8.0) nowy singiel słabszy, ale może sie okazac growerem jeszcze. Nosowska po odcedzeniu tych wszystkich wielkich fanów i antyfanów nadal się broni jako ciekawa autorka tekstów i performerka ;)
    Buzek_Off Fest (16 października 2012)
  • zgoda, nowy singiel nie jest rewelacyjny, ale tekstowo nadal trzyma poziom. poza tym ktoś napisał jako o Nosowskiej jako o typowej przedstawicielce 0.0 z czym nie mogę się w żadnym wypadku zgodzić - nawet obiektywnie na sprawę patrzeć Kaśka pisze dobre teksty (choćby pod względem literackim - bogactwo słownictwa, tworzenie neologizmów, nieoczywiste skojarzenie, 'klimat', czy też po prostu sprawne warsztatowo). Ale jako, że mam dzisiaj urodziny to wspaniałomyślne wybaczam takie myślenie, zresztą co mi do tego - każdy ma własny gust, tylko niech nie próbuje go narzucać innym, bo tego nie znoszę - tu znów bym się musiał wyzłośliwić w stosunku do byłego writera porcysowego, ale tego nie zrobię, by nie dać mu tej satysfakcji, poza tym NA SZCZĘŚCIE już tu nie pisuje. Pozdrawiam all :)
    camel (16 października 2012)
  • poza tym, drogi camelu, z jakiej racji nosowska ma dostawać dobre noty za zasługi? nowy singiel słaby, to i ocena adekwatna.
    co auor miał na myśli? (16 października 2012)
  • przecież hey nie dostał chyba 0.0.? nie ogarniam.
    co autor miał na myśli? (16 października 2012)
  • Reakcja normalnego czytelnika magazynu Porcys na twórczość Marii Peszek: jebiemieto. Szacunek dla 0.0 dla Nosowskiej. Trzeba mieć jaja!
    dj tata (15 października 2012)
  • http://www.tvp.pl/kultura/magazyny-kulturalne/tygodnik-kulturalny/wideo/12102012-2210/8592529 smutne, że większość krytyków w studio szczerze się zachwyca tym gównem i potem podlizuje samej jezusmarii, która ich zaszczyciła swoją obecnością, promując przy okazji lao che :D poziom absurdu wyjątkowo wysoki
    mailman (14 października 2012)
  • ja pierdolę, jak można pisać, że Nosowska oscyluje koło 0.0. nie ogarniam i tu nie chodzi nawet o to, że ją uwielbiam a o zwykłe docenienie jak ta laska pisze, śpiewa czy czasami komponuje.
    camel (14 października 2012)
  • kwestia nie o czym pisze, ale jak pisze. Zarówno tekstowo jak i muzycznie Peszkówna wyżej niż gówno się nie wzbiła nigdy i przypuszczalnie nigdy się nie wzbije.
    mtk (13 października 2012)
  • aż tak obrzydliwa? dziewczyna pisze o odczuciach wielu ludzi, chociaż faktycznie, mało jest wyrafinowana.
    gienia (13 października 2012)
  • ale po co po raz kolejny 'rzeczowo' pisać o gównianej artystce? http://www.porcys.com/Reviews.aspx?id=1122 wystarczy, Peszek to nadal gówno (zdziwienie) i (przynajmniej dla mnie) obrzydliwa postać, zarówno jeżeli chodzi o teksty, pozę i osobowość jak i facjatę.
    rojal (13 października 2012)
  • Mnie to przypomina ten tekst: http://www.porcys.com/Reviews.aspx?id=607 a Nosowska z definicji oscyluje około 0.0
    Strzyż (13 października 2012)
  • przeskipowałem i niczym to się nie różni od jakiejś brodki czy innej nosowskiej czyli z dala od 0.0, ale nadal nie warto podejmować tematu
    hujawiak (13 października 2012)
  • Gdzie ta ironia? Przecież recenzja jest dosłowna. Autor celnie punktuje badziewiasty przekaz oraz zerową wartość artystyczną i daje słuszne 0.0 ps. ostatnia aktualizacja - porcast/playlist/recenzja jest super
    pete best (13 października 2012)
  • Mamy tu do czynienia z jakimś nowym rodzajem recenzji, w której nie ma dosłownie nic prócz ironii. To wcale nie jest fajne. Jeśli ironia występuje w jakimś tam procencie to jest zabawnym dodatkiem do całości i na pewno podnosi wartość recenzji, natomiast jeśli staje się wartością samą w sobie to jawi się niczym pusty wybieg poprzez który recenzent obnaża tak naprawdę swoją nieudolność do pisania o czymś , co mu się nie podoba. Subiektywizm w przerażającej postaci. Poza tym w takim zabiegu kipi od wkurwiającego trendu "Maria Peszek z założenia jest chujowa, więc po co pisać o niej na poważnie", oraz "Jeśli klikasz porcys to znaczy, że z założenia nie możesz słuchać Marii Peszek". Ten drugi trend pokazuje jak prywatne animozje redaktorów porcys (niestety) oddziaływają na ich słuchaczy.
    irina (13 października 2012)
  • ale ze jaka?
    dj tata (13 października 2012)
  • http://pl.wikipedia.org/wiki/Ironia
    Strzyż (13 października 2012)
BIEŻĄCE
Ekstrakt #5 (10 płyt 2020-2024)
Ekstrakt #4 (2024)