INNE - FORUM

zastanawiam się czy jeśli nie lubię Radiohead

17 września 2012

to czy moja obecność tu na Porcysie ma sens? Nie umiem się przekonać do Ok Computer, czy to znaczy, że jestem kompletnym ignorantem? :(

blake
  • tak.
    man down (24 września 2012)
  • A co masz na myśli pisząc o kontekście? Chodzi Ci o moment w hist muz tak? (ps. nie chciałem zjechać Radiohead..)
    blake (23 września 2012)
  • mam wrażenie, że w przypadku "OK Computer" kontekst jest równie ważny, jak muzyka. Jak wiadomo ciężko oddzielić muzykę od kontekstu, a czasem gdy się to udaje, to wychodzi na jaw, że bez kontekstowo wcale nie jest ona taka dobra.
    man down (23 września 2012)
  • w pewnych fragmentach OK Computer to naprawdę jest, jak ktoś się ładnie wyraził, przereklamowany brit pop
    koine (21 września 2012)
  • (to powyżej to nie ja, ale mam tak samo)
    Szop (21 września 2012)
  • nic nie szkodzi, że nie lubisz Ok Computer, ważne że lubisz Kid A, bo Kid A > Ok Computer. Obie dostały 10.0, ale tylko dlatego, że Kid A już nie miała skali by być wyżej (bo tak naprawdę to lepsza płyta).
    znawca muzyki (20 września 2012)
  • tak samo jak nie rozumiem dlaczego avalanches dostało wyższy rating niż air.
    blake (19 września 2012)
  • lepiej że nie lubisz Radiohead a lubisz Porcys, niż gdyby było na odwrót
    pers (18 września 2012)
  • najlepiej poradzić się jakiejś dziewczyny, są wrażliwsze. a jak już dojdzie do tej randki, to kwestia i tak zejdzie na daleki plan ; ) proste.
    szach (18 września 2012)
  • you william blake?
    yes i am, do you know my poetry? (18 września 2012)
  • aha. :)
    blake (18 września 2012)
  • posłuchajcie sobie "songs of innocence" i dopiero potem wypowiadajcie się o jakiejkolwiek muzyce!
    william blake (18 września 2012)
  • posłuchajcie sobie "songs of innocence" i dopiero potem wypowiadajcie się o jakiejkolwiek muzyce!
    william blake (18 września 2012)
  • zapytaj beczkę
    crack (17 września 2012)
  • limit chce żebym się zatrzymał i zastanowił, przełączył na to myślenie na dłuższy czas, a ja nie wiem czy to zrobię.
    blake (17 września 2012)
  • to teraz najważniejsze, czy Limit Ci się podoba, ale ta miłość ma limit (dorosłość, zrównoważenie), czy drżysz jak w klipie ta "pietruszka" w szklance (gimbus version).
    lobik (17 września 2012)
  • dla mnie no.1: Limit to your love.
    blake james (17 września 2012)
  • dla mnie 10.0 na Ok kończy się mniej więcej w połowie, potem siódemkowość się wkrada. a blake raczej nie pomaga w rozstrzygnięciu Twojego dylematu, co? no bo jak, bardziej dorosłym się jest, jak się docenia jego kombinacje na EPkach, czy kiedy jest się poruszonym rozterkami z LP?
    lob (17 września 2012)
  • to się nadaje do wątku z ludzkimi dramatami :]
    FTR (17 września 2012)
  • w sensie że jeśli ok com ma 10.0, a ja nie umiem przesłuchać całej płyty, podobnie jak nie trawię Beach Boys to czy to oznacza, że nie dorosłem?
    blake (17 września 2012)
  • a w jaki sposób jesteś tu obecny, że się w ogóle nad tym zastanawiasz?
    hm? (17 września 2012)
BIEŻĄCE
Ekstrakt #5 (10 płyt 2020-2024)
Ekstrakt #4 (2024)