INNE - FORUM

nowa płyta Pezeta we wrześniu:)

28 sierpnia 2012

mnie cieszy to

http://www.youtube.com/watch?v=iHIektDt6rQ&feature=related

a jeszcze bardziej to

http://www.youtube.com/watch?v=EIs77SU6cqg

Krnąbrny Miś
  • no jeszcze nie słyszałem, posłucham jak sobie kupię ;)
    camel (18 września 2012)
  • lol, dlaczego może trzymać? nie słyszałeś jeszcze?
    FTR (18 września 2012)
  • Supergirl zajebiste, szczególnie w połączeniu z klipem. myślę, że płyta może trzymać poziom 'czterech i pół' Łony i Webbera nawet :]
    camel (18 września 2012)
  • chodziło mi o poważną, emocjonalnej w całości nie słyszałem niestety...
    camel (28 sierpnia 2012)
  • camel chodzi Ci o emocjonalną:)?
    Krnąbrny Miś (28 sierpnia 2012)
  • np. mnie obchodzi. w końcu pezet to (współ)twórca jednej z lepszych płyt w polskim rapie..
    camel (28 sierpnia 2012)
  • kogo to obchodzi co
    hejter hh (28 sierpnia 2012)
  • Bardzo na plus te kawałki. Auer naprawdę świetną robotę odwalił, no i Pezet klasa, mimo że psychofanem nie jestem. Śmieszy odbiór Supergirl (yt, ślizg) i porównania do Seniority (z tego co wiem trochę sprowokowane przez Pezeta). Ludzie w ogóle ignorują zmianę optyki: Seniorita - Pezet-podrywacz, bajerant; Supergirl - pochwała kobiecości w sensie CHARAKTERU, relacja przynajmniej partnerska, o ile nie trochę poddańcza. Jeśli porównywać te dwa teksty, to raczej na zasadzie odwrotności. Fajnie tę zmianę obserwować (chciałam napisać progres, ale to już jak dla kogo). A słychać tylko, że klip nic specjalnego (!). Kurcze no, pokażcie mi coś tak fajnie zrobionego u pl raperów ostatnimi czasy, bo widziałam tylko liryczne ujęcia airmaxów w przepalonych nudnych filtrach (czekam na sepię...), którymi chyba już każdy zdążył się zrzygać ze 150 razy. Dodatkowa gratka w tym kontekście to zarzuty o "hipsterstwo", przy czym wyżej wymienione klipy to dla mnie ESENCJA gównianego hipsterstwa (tego z obrazkami zboża i cytatami z Coelho helveticą). A jak ktoś po imieniu nazywa rzeczy, w których poniekąd chcąc nie chcąc bierze udział, to żenada i nieudane eksperymenty. No i najgorszy zarzut: DUPY SAŁBE !@!@#@#!oneoneeleven. Trzymam kciuki za płytę, oby równowaga Auer/Sidney była przesunięta w jedyną słuszną stronę.
    m (28 sierpnia 2012)
BIEŻĄCE
Ekstrakt #5 (10 płyt 2020-2024)
Ekstrakt #4 (2024)