INNE - FORUM
Podsumowanie dekady 1990-1999
13 sierpnia 2012"Jeśli dobrze pójdzie, to za tydzień powinniśmy rozpocząć podsumowanie lat 90-tych. Będą dwa rankingi - top 100 Singli i top 100 płyt. Szykuje się rekordowy w historii Porcys udział autorów - w przygotowaniach komentarzy pomaga ponad 30 osób, w tym wielu serwisowych weteranów. Trzymajcie za nas kciuki."
- facebook
"Loveless" na 1.?
-
mam nadzieję, że opis Loveless to żart.
jeser arafatka (1 września 2012) -
a listy indywidualne? bez nich się nie liczy.
hehs (1 września 2012) -
Slint za nisko, nie ma Smashing Pumpkins a tak to zajebista lista
sdoR 21 (1 września 2012) -
nie może tu być żadnej kompromitacji, czy lola. grupka kilkudziesięciu osób z określonym gustem muzycznym zrobiła swój własny ranking, opisała (miejscami ciekawie) i pościła w internety. nie widzę powodu dla którego czegokolwiek miałoby tu być więcej albo mniej. obiektywna wyrocznia to nie tu.
na stojąco (1 września 2012) -
Ja wiem, że niektórym muzykom na starość odpierdala i przyznawanie się do nich to siara, ale żeby klasyczni Pumpkinsi nie zmieścili tu żadnej płyty, a Cardigans 3? Trochę LOL. Już nie będę mówił o Belle & Sebastian, R.E.M czy PJ Harvey bo się tu nie spodziewałem, ale takie flagowe nazwy jak Pixies czy Pulp wydawały się jednak bardzo Porcysowe
Przemek (1 września 2012) -
niezła kompromitacja jeśli chodzi o hip-hop. zwłaszcza, że to borys zawsze wytykał screenagersom zaległości w tym temacie.
geaaegggae (1 września 2012) -
w singlach jakieś niepotrzebne silenie się na komercję. lista płyt - inna jakość, pozycje nieistotne, ale świetne rzeczy czasami dzieją się w komentarzach, propsy
owacje na stojąco (1 września 2012) -
brak sonic youth i pixies?toż to wstyd!!!
siur (1 września 2012) -
Porcys skończył się w 2003.
PJ Harvey (31 sierpnia 2012) -
Spoko, 3 płyty Cardigans a Siamese Dream nie ma...
GM (31 sierpnia 2012) -
Indy-cipy ain`t nothing to fuck with!
nh (31 sierpnia 2012) -
można zrobić rankingi singli i albumów lat 90-tych bez Beastie Boys, Pulp, Jesus Lizard, U2, PJ Harvey, Fugazi, Beta Band, The Prodigy, R.E.M., Chemical Brothers, Elliotta Smitha, Fatboy Slima, Underworld, Pixies, Sonic Youth, Ride, Public Enemy, Belle & Sebastian, Chapterhouse... ?
można (31 sierpnia 2012) -
wygrałem
japa (31 sierpnia 2012) -
Nie będzie Feeling Sinister, bo Borys uważa B&S za przehajp. Z ciekawszych będzie jeszcze sofomor 12 Rods, Secaucus i Pony Express Record. Było Chronic?
#TeamKarolinaMiszczak (31 sierpnia 2012) -
feeling sinister druga dziesiatka na 95 %.
hmmm (31 sierpnia 2012) -
"Słowem nie wiesz o tym kawałku nic..." - czy to nie jest skrót myślowy? czy przypadkiem Piotrkowi nie chodziło tylko o tytuł, wykonawcę, itd.? w sensie, że "nic" dotyczy jedynie konkretnych info, a nie o harmonii, melodii i rytmu. a co do listy - kilka pozycja jak dla mnie za nisko: "Midnite Valtures", "Behaviour", "Cobra..." i "HEX"(chyba najbardziej mnie boli). Kilka za trochę za wysoko: "TNT", "Weezer", "Around The House", "Ladies...", "I Can Hear...", "Velvet Rope", "Doggystyle" i mimo wszystko "Enter The Wu-Tang". Fajnie, że pojawili się Todd Edwards, Mercury Rev i "Life" wysoko i "Zaireeka" Co do 12 Rods, to chyba wolę "Split" od "Gay" ("Bliss" nie znam). Zupełnie nie znam "Memories Of Our Color", więc się nie wypowiadam. Co w 20-ce? Wydaje mi się, że nie będzie "Homework", "Dummy", "Odelay", "Different Class", "Nassau", "If You're Feeling Sinister" "Bends". Chyba nie będzie też "Love Deluxe" a szkoda :(
FTR (31 sierpnia 2012) -
"Me against the world" Tupaca lepsze niż Mezzanine.
nie ogarniam (31 sierpnia 2012) -
Disco Inferno
Idzie w pop (31 sierpnia 2012) -
w nirvanie powinno być "coupland" nie "copeland"
tak-o (31 sierpnia 2012) -
Screamadelica już była, przećpana płytka hehe tradycyjnie brak PJ Harvey, którą BD zakwalifikował do grona najbardziej przehajpowanych artystów w historii. szkoda –man down, 31/8/2012 14:07 Screamadelica była, ale tutaj: http://www.t-mobile-music.pl/opinie/felietony/sama-tresc-200-plyt-dekady-1990-1999-cz-i,9498.html Podobnie Bends.
Osvaldo Ardiles (31 sierpnia 2012) -
No tak - "Screamadelica" może się znaleźć. Bankowo Pulp nie będzie. "Homework" spore szanse. Co do "Bends" - wystarczy sobie przypomnieć, gdzie w zestawieniu najlepszych płyt 00s były "Amnesiac" i "Hail to the Thief", a to nieco lepsze płyty od "Bends" (pewnie gdzieś w drugiej setce się znalazło).
Powetus (31 sierpnia 2012) -
Screamadelica już była, przećpana płytka hehe tradycyjnie brak PJ Harvey, którą BD zakwalifikował do grona najbardziej przehajpowanych artystów w historii. szkoda
man down (31 sierpnia 2012) -
"The Soft Bulletin", "OK Computer", "Loveless", dwie płyty Pavement, "Ready to die", "Illmatic", "Emperor Tomato Ketchup", "Emergency and I", coś Aphex Twina ("Selected Ambient Works" albo "Richard D James Album"), "Lonesome Crowded West", "Post", "Perfect From Now On", coś Beastie Boys, "Music Has The Right To Children". To pewnie będzie w dwudziestce. Coś jeszcze? Może Talk Talk? –Powetus, 31/8/2012 09:43 Bends, Screamadelica, Spiderland, If You're Feeling Sinister, Homework, Secaucus, Laughing Stock Pod znakiem zapytania - Dummy, Odelay, Different Class, Nassau
Osvaldo Ardiles (31 sierpnia 2012) -
Fugazi to prawdziwa instytucja muzyki niezależnej i legenda waszyngtońskiej sceny post-hardcore'owej. Cenimy ich ogromnie, czego dowodem aż cztery wydawnictwa zespołu, które zdobyły punkty w naszym plebiscycie na najlepsze płyty lat 90-tych - "Repeater", "In on the Kill Taker", "Red Medicine" i "End Hits". Dwa z nich - "Repeater" i "Red Medicine" dostały się do drugiej setki zestawienia.
porcys na fb (31 sierpnia 2012) -
No Fugazi jak nic nie będzie, to wpierdol od obrońców hardcore'u Borys z Zagrobą mają pewny. Repeater? A, no i doznawałem dziś z rana przy tej Stinie pierwszej tak, jak dawno nie doznawałem.
ajm nat plejin wić ju, je, ju. (31 sierpnia 2012) -
"The Soft Bulletin", "OK Computer", "Loveless", dwie płyty Pavement, "Ready to die", "Illmatic", "Emperor Tomato Ketchup", "Emergency and I", coś Aphex Twina ("Selected Ambient Works" albo "Richard D James Album"), "Lonesome Crowded West", "Post", "Perfect From Now On", coś Beastie Boys, "Music Has The Right To Children". To pewnie będzie w dwudziestce. Coś jeszcze? Może Talk Talk?
Powetus (31 sierpnia 2012) -
Nie zdziwiłbym się jakby ok computer było w drugiej dziesiątce. no bo skoro '13' mogła być w piątej (!, shame on you porcys) to czemu ok computer miałby być choćby na podium...
camel (31 sierpnia 2012) -
#25 Borys z Nowatorskim sprzeczają sie tak naprawdę o ranking Screenagers, niestety w niczym nie przybliżając czytelnikowi muzyki z Icky Mettle. Jesli ktoś wcześniej sie nie orientował co to za rejony w muzyce, to teraz nie będzie się orientował również
Przemek (31 sierpnia 2012) -
jak nie bedzie w top czegoś smashing pumpkins, to sie na serio powiesze
czlowiek wrak (31 sierpnia 2012) -
WuTang dopiero 29? Serioooo!?
#TeamKarolinaMiszczak (31 sierpnia 2012)