INNE - FORUM
Podsumowanie dekady 1990-1999
13 sierpnia 2012"Jeśli dobrze pójdzie, to za tydzień powinniśmy rozpocząć podsumowanie lat 90-tych. Będą dwa rankingi - top 100 Singli i top 100 płyt. Szykuje się rekordowy w historii Porcys udział autorów - w przygotowaniach komentarzy pomaga ponad 30 osób, w tym wielu serwisowych weteranów. Trzymajcie za nas kciuki."
- facebook
"Loveless" na 1.?
-
o sorry. powtórzyłem niechcący po Michale z felietonu...
yeahnot (14 września 2012) -
e tam. początek Stiny dla mnie to recenzja "and she closed her eyes" pióra Grześka Kszczotka w "Tylko Rocku". **** albo * (prezent dla wroga) - hehe.
yeahnot (14 września 2012) -
@Fitch - moze z Trojkowego Ekspresu, gdzie dosc czesto lataly fragmenty "This is Stina Nordenstam"?
carpcrawl (13 września 2012) -
odnośnie Stiny, to dałbym sobie rękę uciąć, że Porcys już dawno temu ją hajpował... bo już ok. 10 lat temu poznałem część jej dyskografii, a nie będę ukrywał, że był to okres, kiedy muzykę (przynajmniej tak "niszowych" wykonawców)poznawałem głównie na podstawie rekomendacji Porcysa. i za cholerę nie mogę sobie przypomnieć, z jakiego innego źródła mogłem dowiedzieć się o Stinie - jedyne, co przychodzi mi do głowy, to że Jędrzej zdradził się z tym okryciem na swojej stronce/forum o Radiohead...
Fitch (12 września 2012) -
Myślę, że w zaistniałej sytuacji należy zluzować i tyle. To jest ich lista, a Wy róbcie swoje i słuchajcie swoich ulubionych płyt. Moim zdaniem jest ok, bo nie jest to taka lista "to co musi być" tylko bardziej indywidualne gusta. A Stina faktycznie nie jest mega odkryciem, słuchałem tego w jakimś 2003 roku. Polecam jej płytkę z kowerami (najlepsze "I Came so far for beauty", ma taki rozczulający moment, kiedy wchodzi gitara, ale mogę się mylić).
man down (4 września 2012) -
przecież ta Stina wcale nie była taka nieznana, przynajmniej dla kogoś kto częściej niż raz na rok słucha Trójki, czy raczej słuchał jakieś 10 lat temu (piosenka nagrana z Możdżerem długo utrzymywała się na trójkowej liście przebojów)
camel (4 września 2012) -
Pierdolić rankingi, największe pokłony należą się za Stinę! Siedzę, słucham i się wzruszam...
...a na co dzień jestem oziębłym cynikiem (4 września 2012) -
http://img266.imagevenue.com/img.php?image=703742443_toprawda_122_203lo.jpg
ktoś musiał, 10.0 (3 września 2012) -
a nawet 60/100 różnic
skrupulatny (3 września 2012) -
50:50 to upgrade?
bet (3 września 2012) -
(przynajmniej do tej pory nie jest)
nara (3 września 2012) -
dla mnie wystarczy, że nie jest zupgrade'owaną listą pitchforka, ale jak ktoś lubi siedzieć z kalkulatorem nad płytami to spoko.
nara (3 września 2012) -
powrót camela >>> lista factu
marlboro (3 września 2012) -
yJak to możliwe?
camel (3 września 2012) -
aha, czyli jakiś taki dream popik (88.) zjada np. 3 Way Lilys, Sundays czy Air, słabowity rrriot grrrl (90.) lepszy niż Modest Mouse, smuteczki Arab Strap i Walker jadą Slowdive jak chcą a nadreprezentacja drum and bassów >>>>> takie rzeczy jak Personal Rock, Iaora Tahiti czy 76:14? ok..
best (3 września 2012) -
http://www.factmag.com/2012/09/03/the-100-best-albums-of-the-1990s-100-81/ fact już pierwszą 20-tką zjadł listę porcys
nara (3 września 2012) -
Odelay, Post, Parklife, The Great Escape, Violator... "It's Oh So Quiet"!!!!! (tego nie podaruje, a jest jakieś Backstreet Boys...) gdzie to jest? "13" i "Midnite Vultures" tak nisko, chociaż jest zaznaczone, że oprócz wybranej setki jest mnóstwo niewymienionych lecz znakomitych albumów, no i listy indywidualne od 150.
it's Britney bitch (3 września 2012) -
Nie rozumiem pytania, nie rozumiem skąd Bjork, nie rozumiem kim są sweterki. Na wszelki wypadek: >ty jaja sobie robisz czy po porstu nie znasz się na muzyce ? Jaja sobie robię. >odpowiedz szcerze. Nie znam się na muzyce.
Mam nowy nick. (2 września 2012) -
@ –gdzie wasssssz rozum, 2/9/2012 13:20 Słabe prowo albo rzeczywiście padłeś już na starcie. Chcesz odpowiedzi na swoje pierwsze pytanie to przeczytaj sobie ten fragment jeszcze raz: "Ale Porcys' Guide nie był rankingiem faworytów (Modest Mouse, Cardigans, Wrens), tylko wykonawców ważnych, wpływowych, etc. –Mam nowy nick., 2/9/2012 09:18 @Mam nowy nick- ty jaja sobie robisz czy po porstu nie znasz się na muzyce ? odpowiedz szcerze. Twoim zdaniem sweterki ze Szwecji sa wazniejsze i bardziej wpływowe niz Bjork" ...
szczerze (2 września 2012) -
ride bardziej pływowe niż prodigy
[via okładka] (2 września 2012) -
przeciez prawie wszystkie wymienione rzeczy pojawia sie na listach indywidualnych
gaegaegaega (2 września 2012) -
^^^ o twój wolę nie pytać "proferorze"
Miodek z Wrocławia (2 września 2012) -
^^^ gdzie twój słowik?
proferor Bralczyk (2 września 2012) -
@Mam nowy nick- ty jaja sobie robisz czy po porstu nie znasz się na muzyce ? odpowiedz szcerze. Twoim zdaniem sweterki ze Szwecji sa wazniejsze i bardziej wpływowe niz Bjork? ............. a tak w ogle to beka z Porcysajak zawsze. faworyzujecie amerykańskie lołfi-indie srindie - 2 razy pavement w top 10 to przesada. dlaczego Becka nie ma tak wysoko? skoro tak wielbicie szuGEJzy i założyliscie Polski fanclub my MBV to dlaczego w ogole w rankingu nie ma np grupy Ride i albumu Nowhere.dlazcego nie ma Prima Cream zadnej płytki? dlaczego nie ma takich komercyjnych, ale charakterystycznych dla lat 90tych artystów jak The Chemical Brothers, Daft Punk. gdzie jest Orbital w rankingu, Gdzie ejst Coldcut w rankingu? ten Archers Of Loaf to jakis nieszmieszny zart? gdzie jest PJ Harvey( no tak borys D. nie lubie i jego wychowankowie tez, c'nie?)lepiej wpierdolic miozerny album od Robyn niz PJ harvey. Gdzie jest Dead Can Dance? gdzie jest nawet takie głupie Prodigy - chyba nie powiecie mi, ze Music for The Guilted Generation to był 'niepływowy' album. Dlazcego Massive Atack jest tak nisko. Dlaczego nie ma Porstishead? Skoro jest Bahaviour to dlaczego nie ma Violatora? Dlaczego jestescie chujowi i nie znacie sie na muzyce pop? nie lubie smashing pumkins ale trzeba byc duzym ignorantem zeby zadnego ich albumu nie wstawic do top 100. to samo z U2- achtung i zooropa to były gites płyty. gdzie jest Morphine? gdzie was rozum? czy ktos z was ma jaja żeby odpowiedzieć na kazde z tych pytań?
gdzie wasssssz rozum (2 września 2012) -
Ale Porcys' Guide nie był rankingiem faworytów (Modest Mouse, Cardigans, Wrens), tylko wykonawców ważnych, wpływowych, etc.
Mam nowy nick. (2 września 2012) -
nie było ich tam, a to, jak się okazuje teraz, faworyci
mailman (2 września 2012) -
Cały czas trzymam kciuki za kogoś uczynnego, kto zbierze single w paczkę. >z tym ujawnieniem 12 rods i stiny, to rozumiem, że porcys guide to pop ma zupełnie inną hierarchię teraz? Nie, czemu?
Mam nowy nick. (1 września 2012) -
boards of canada absolut elektroniki niżej niż aphex twin? zamieniłbym miejscami, ale lista i tak jak najbardziej słuszna z tym ujawnieniem 12 rods i stiny, to rozumiem, że porcys guide to pop ma zupełnie inną hierarchię teraz?
mailman (1 września 2012) -
Smashing Pumpkins to chuje i dobrze że ich tu nie ma. Głos i maniera tego (pół)łysego ćwoka z miejsca ten band dyskwalifikuje. Brawo Porcys, moje uszanowanie!
hejter Corgana (1 września 2012) -
Dziwne. Nie ma Portishead, nie ma Fiony Apple.. Dismemberment Plan na 5 miejscu też mi trochę nie pasuje. Nigdy się do 'Emergency & I' jakoś przekonać nie mogłem. Dalej nie mogę. Rage Against the Machine też brakuje :<
eo (1 września 2012)