INNE - FORUM

Czemu płyty na ogól są wydawane z dużym opóźnieniem?

15 maja 2012

Znacie to pewnie. Zespół, który lubicie się chwali, że nagrał płytę w styczniu i zostanie wydana na jesień.

Radość, że nowa muzyka, wkurwienie, że trzeba czekać długie miesiące, chuj wie po co.

Wytłumaczcie mi, prostemu człowiekowi, czemu płyty nie są wydawane od razu po nagraniu i wypaleniu w tłoczni?

czemu
  • ja podobnie. i choć niby nie wydane oficjalnie, utwory ogrywane na koncertach zdążyły w pewien sposób mną zawładnąć a potem znużyć.
    jkb (15 maja 2012)
  • ja czekam na ściankę ;/
    wally (15 maja 2012)
  • kiedy ostatni raz czekaliście na jakąś płytę, tak szczerze?
    smutny człowiek (15 maja 2012)
  • promocja, zbieranie patronatów, ustalanie trasy promującej krążek, projekt okładki, kwestie dystrybucyjne. mi się tak wydaję.
    oczekujący (15 maja 2012)
  • Ale na przykład gry komputerowe nie mają takiego problemu. Zwykle wytłoczenie gierek, zapakowanie i wysłanie do sklepów zajmuje z max 2 tyg. W muzyce strasznie mnie to wkurwia! Najgorsze jak pojawia się singiel na długie miesiące przed płytą i słuchasz go do obrzydzenia i znudzenia, a jak pojawia się płyta to ten singiel to taki ciemny punkt.
    czemu (15 maja 2012)
  • Bo właśnie pomiędzy nagraniem a wypaleniem w tłoczni (zatem wytłoczeniem <mądrala>) musi minąć trochę czasu. Chyba.
    Twój Stary (15 maja 2012)
BIEŻĄCE
Ekstrakt #5 (10 płyt 2020-2024)
Ekstrakt #4 (2024)