INNE - FORUM

wszystkie follow-upy afro kolektywu

17 kwietnia 2012

jak wyżej, pomóżcie mi czy nic nie ominąłem

Negatywne wibracje:
Mów do mnie Negro - Nie jestem biały jak frank black natomiast jestem czarny jak barry white - I'm not black like Barry White, no, I am white like Frank Black - Bloodhoud Gang "Fire Water Burn"
Impreza jest - cuty z Q-Bass & Dj Brush oraz z Molesty
Kto rano wstaje... - "To znaczy syf. O tym mówiłem" - cut z Kazika "Ide tam gdzie ide"

Płyta pilśniowa:
Czytaj z ruchu moich ust - "polska to ojczyzna robotów i ojczyzna milesa davisa" - cytat z knż "Polska ojczyzna nasza"

Połącz kropki:
dwa cytaty ze smithsów (i'm a girl and you're a boy oraz and if you ever need self-validation just meet me in the alley by the railway station - kolejno w "przepraszam" i w "mężczyźni są...". I znów cuty z Molesty, w 99907
"Wuju samie odejdz stąd, wuju samie opusc nasz dom" - cytat z Wzgóza Ya-Pa 3.
"Kto ty jesteS? mowia na mnie afro wdj" - nie trzeba tlumaczyc ;)

poza albumami - pilsniowy Snieg - "I fell right into the Arms of Venus de Milo" z Television (podziękowania dla Konatowicza"

na pewno cos ominąłem, co nie?

kikifas
  • "składam rymy zmyślnie jak klocki lego klocki oczywiście, wara od tego" bełgot obowiązuje w tej chwili "składam rymy z rzadka jak sraczka mego dziadka" a moze tak a moze nie k44 chyba tak, co nie?
    kikifas (17 kwietnia 2013)
  • „Mają mi za złe, że książek nie czytam i oglądam tylko obrazki” = Andy Warhol.
    Mam nowy nick. (20 kwietnia 2012)
  • Ah, but I was so much older then I'm younger than that now Dylan "My Back Pages"
    "Nasza doskonałość" (20 kwietnia 2012)
  • "Chcesz przepłacić - złotówka za moje myśli" ("Dziesięć sekund") Casablanca
    woman (20 kwietnia 2012)
  • strasznie duzo jest do kazika, o co cho –kikifas, 19/4/2012 11:49 GŁOS POKOLENIA
    najebka usiadł na trollu (19 kwietnia 2012)
  • chcialem cos dodac, ale tak mnie ucieszylo –bleble, 17/4/2012 16:00 ze zapomnialem kompletnie.
    em c (19 kwietnia 2012)
  • "a wałęsa dawaj moje sto milionów" do kazika strasznie duzo jest do kazika, o co cho
    kikifas (19 kwietnia 2012)
  • Paranojanabloku "Choć twoja nagość sprawia mi radość, bo jestem z Częstochowy," Ascetoholix - Suczki
    pzydek (17 kwietnia 2012)
  • @bleble http://www.youtube.com/watch?v=Wa0eFvLBI_I
    kikifas (17 kwietnia 2012)
  • "Jestem dzieciakiem, co wcześniej zezgredział" ("Nikt tego nie wiedział") może z "chyba za wcześnie zezgredziałem" ("Zwyczajne marzenia", Grammatik)
    rqrqrq (17 kwietnia 2012)
  • „Za mną już bycie gładkim operatorem” = Sade.
    Mam nowy nick. (17 kwietnia 2012)
  • > "Wuju samie odejdz stąd, wuju samie opusc nasz dom" - cytat z Wzgóza Ya-Pa 3. Co to za kawałek (Wzgórza)?
    bleble (17 kwietnia 2012)
  • "chciałbym umrzeć zagłaskany na śmierć" - chciałbym umrzeć z miłości
    najebka (17 kwietnia 2012)
  • http://www.youtube.com/watch?v=s81GRvC0RlI
  • "Rymy są jak grzyby" - z kawałka "Język polski" K44 i Wzgórza, podobnie jak "Afro rymuje po polsku".
  • "mężczyźni są odrażająco brudni i źli" - marcello
    a. (17 kwietnia 2012)
  • "W poprzednim życiu" Paktofonika, "A robi się to tak" "Chcesz wiedzieć, jak to się robi? Lekcja numer jeden: |Traktuj je jak powietrze|, nie odpędzisz ich od siebie"
    Szop (17 kwietnia 2012)
  • Tego pewnie nikt nie zna: "weekend go nie nasyca, L4 nie starcza, chciałby zwolnić się z życia, brak mu samozaparcia" - zerżnięte z rubryki Konferencja dr. Destroyera w czasopiśmie Gambler. http://www.grupy.otopr.pl/o-wyzszosci-swiat-bozego-narodzenia-nad-windoza-,usn,6920006.html - np. tutaj ktoś ma w sygnaturce.
  • >(tylko dla porządku, bo sprawa jest oczywista - "Niemęskie" a "Córeczko" Kayah) >–kapitan obwieś, 17/4/2012 15:50 Po pierwsze: fajna ksywka Po drugie: jakby wszystkie nawiązania były oczywiste, to nie byłoby po co zakładać tematu
    Twój Stary (17 kwietnia 2012)
  • (tylko dla porządku, bo sprawa jest oczywista - "Niemęskie" a "Córeczko" Kayah)
    kapitan obwieś (17 kwietnia 2012)
  • taki captain obvious z ciebie, a nie wspomniałeś o "Sadzawce Syloe" w której "Idziemy przez las, pijani od słów" oczywiście jest follow-upem do "Idziemy przez las" Siekiery #LPU
    V79 (17 kwietnia 2012)
  • gramy dalej - "gdy zbudzi was dźwięk tłuczonego szkła"- liber-skarby do ukochanej pracy - "głośniej od bomb" - smiths
    captain obvious (17 kwietnia 2012)
BIEŻĄCE
Ekstrakt #5 (10 płyt 2020-2024)
Ekstrakt #4 (2024)