INNE - FORUM
Czy osoby bez wykształcenia muzycznego powinny recenzować i oceniać muzykę?
3 kwietnia 2012Jak w temacie.
Czy recenzje pisane przez osoby bez wykształcenia muzycznego są w ogóle wiarygodne? Według mnie nie!
To jakby nie ukończywszy studiów architektonicznych ktoś miał oceniać budowle.
Pozdrawiam
-
z realizacji własnych założeń mogę panu dać jedynie minus dostateczny, panie Debussy.
św. Cecylia (5 kwietnia 2012) -
"Muzyka powinna być nauką hermetyczną, zaklętą w tekstach tak złożonych i trudnych do odczytania, by zniechęcić tłuszczę, która traktuje ją równie niedbale, co własne chusteczki!"
Debussy (5 kwietnia 2012) -
Borys nie ma wykształcenia muzycznego.
EOT (4 kwietnia 2012) -
to Twoja kuzynka ogarnia?
CZEKAJ BO NIE ZŁAPAŁEM (4 kwietnia 2012) -
ty na poważnie? ale sprecyzuj co masz na myśli pisząc wykształcenie muzyczne, ok? masz na mysli -akademie muzyczna i magisterka z dyrygentury, szkoła podstawowa muzyczma i zakończona edukacja w wieku 12 lat. muzykologia ,wychowanie muzyczne na uniwerku?< czy obojetnie> jesli obojetnie to Krzysztof Penderecki,Max Richter,Reni Jusis, Łukasz Zagrobelny, Andrzej "piasek" Piaseczny oraz moja siostra cioteczna powinni pisać recki. Czy jesteś pewny, ze wszyscy, wyłączając moja kuzynkę, ogarniają temat?
klaszcze u Rubika na pół etatu (4 kwietnia 2012) -
absolutnie nie powinny. Już widzę Bogusia Kaczyńskiego jak recenzuje ostatni Napalm Death. A kto zatem ma oceniać kobiety? Pewnie Rocco Sifredi. Dzieł z nim cała masa, zwłaszcza neorealizm włoski bardzo interkulturowy zresztą, więc Dyplomowany jest jak najbardziej i prawo oceniać ma, bo reszta ..phii
po żeby wstać i mieć nadzieję na lepsze jutro (4 kwietnia 2012) -
po co żyć?
. (4 kwietnia 2012) -
Czy osoby bez wykształcenia muzycznego powinny w ogóle się rodzić?
Fitch (4 kwietnia 2012) -
Czy osoby bez wykształcenia muzycznego powinny podejmować próby uzyskania wykształcenia muzycznego?
stef (4 kwietnia 2012) -
czy osoby ktore nie doznaja reicha powinny pisac na forum porcys?
ja (4 kwietnia 2012) -
nuty nuty nuty
Barabasz Białowons (4 kwietnia 2012) -
Czy koń rafał to postac prawdziwa?
Agent Tnega (4 kwietnia 2012) -
Czy osoby, które nigdy nie przyjęły porodu powinny poznawać nowych ludzi? <hahahaha>
Twój Stary (4 kwietnia 2012) -
czy osoby bez studiów psychologicznych powinny się wdawać w skomplikowane interakcje z ludźmi?
mja (4 kwietnia 2012) -
Czy osoby bez wykształcenia muzycznego powinny tworzyć muzykę?
stef (4 kwietnia 2012) -
"Czy osoby bez wykształcenia muzycznego mogą czytać recenzje płytowe/muzyczne?"
sgsfg (4 kwietnia 2012) -
"To jakby niedouczony przechodzień patrząc na rozsypujący się budynek piał z zachwytu, że piękny i ciekawy." –Pan Magister, 3/4/2012 21:46 "o żesz kurwa ja pierdolę"
douczony przechodzień (4 kwietnia 2012) -
a fizycy mogą oceniać muzykę?
duch andrzeja budy wiecznie żywy na tym forum (4 kwietnia 2012) -
"I tu się mylisz. Wielokrotnie czytałem recenzje, w którychś ktoś się zachwycał tanim brzmieniem, brakiem umiejętności wokalno-instrumentalnych i ogólnie słabym poziomem." Hm...
Twój Stary (3 kwietnia 2012) -
dobra, już możesz spierdalać
krol cygan (3 kwietnia 2012) -
–krol cygan, 3/4/2012 21:30 I tu się mylisz. Wielokrotnie czytałem recenzje, w którychś ktoś się zachwycał tanim brzmieniem, brakiem umiejętności wokalno-instrumentalnych i ogólnie słabym poziomem. To jakby niedouczony przechodzień patrząc na rozsypujący się budynek piał z zachwytu, że piękny i ciekawy.
Pan Magister (3 kwietnia 2012) -
a czy osoby, ktore nigdy nie umarły powinny rozmawiać o śmierci?
wiem, chujowe (3 kwietnia 2012) -
"Czy osoby bez wykształcenia muzycznego powinny recenzować i oceniać muzykę?" Tak.
krol cygan (3 kwietnia 2012) -
a czy osoby które nie mają zupełnie nic ciekawego do powiedzenia powinny zakładać tematy na forum?
Pani Danuta (3 kwietnia 2012) -
to też tak jakby nie ukończywszy szkoły filmowej ktoś miał oceniać filmy http://bit.ly/HcoJpj
student (3 kwietnia 2012)