INNE - FORUM
Muzyka dla tępego przygłupa i dla intelektualisty(ja)
22 listopada 2011(Ja jestem intelektualistą)
Jestem zmuszony pracować z przyjebem. Jeżdzimy sobie. Pracujemy i słuchamy radia. Spędzamy ze sobą 8h dziennie w tym 4 h w aucie. Gust muzyczny mamy z lekka inny. On jest debilem a ja nie.
Szukam muzyki, przy której obaj będziemy się czuć dobrze. Nagrywam płyty, ale nie mogę trafić w gust partnera. jedyną płytą przy której dobrze się bawimy jest najnowszy album kanye westa i jay-z. I czegoś takiego szukam.
SZUKAM DOBREJ MUZYKI (ALBUMÓW), KTÓRA MOGŁABY LECIEĆ W JEDNEJ Z TYCH POJEBANYCH STACJI RADIOWYCH TYPU RADIO ESKA.
-
I w ogole, dlaczego wszyscy polecaja PELNE albumy? Przeciez burol nie wie, czym jest doswiadczanie sztuki. Fakt doznawania, zrozumienia i wreszcie utozsamienia sie z calym wydawnictwem (nie tylko muzycznym) to przywilej dostepny dla nielicznej, jak na trzydziestoosmiomilionowe panstwo, grupy wtajemniczonych gangstaz. Niestety. Albo stety, jesli jestes (jebanym) elitarnikiem. Dla szympansow twierdzacych, ze na Esce leci dobra nuta odpowiednie sa raczej skladanki. A, zeby nie bylo - kompilacje nie obsysaja (Mayer any1?), to tylko inna szkola jazdy.
pedow (5 grudnia 2011) -
^ | Spostrzegawcze spostrzezenie. Czemu jeszcze nikt nie wspomnial tworczosci Kur?
pedow (5 grudnia 2011) -
@ wrednytyp, 24/11/2011 00:35 masz linijką po łapach ode mnie. początkowo w tym miejscu było coś o neuropiczce, ale nie będę taki jak ty spięty. dzięki różnym podejściom do tego wątku jest tu i humorystycznie, i poradnikowo, tylko z tobą coś nie tak. obstawiam na luzie, że Marcin dostrzegł zabawność tego wszystkiego, ale dodatkowo dzięki otwartej głowie potraktował temat w inny równie sensowny sposób. tylko się niepotrzebnie tak tłumaczył, pokorny ton do wyjebania (mimo możliwej ironii - i tak takim trzeba od razu z kopa, a nie jakieś zabawy). ale w ogóle ogarnijcie, jakie "rozstania i powroty", niby z drugiego szeregu a jednak robiące wrażenie: paweł z małej i doświadczony porcysiak na forum porcys A.D. 2011.
stefan łakomy (3 grudnia 2011) -
Masturbator i to: http://www.youtube.com/watch?v=bYFSOOyYHCw
kniaź (3 grudnia 2011) -
weź najlepsze rzeczy z disco polo (ja i Twój Stary służymy radą) i voila!
mja (1 grudnia 2011) -
Molesta z plyty 'Taka plyta...' (lol), gdzie Wielki Wilku Demon Zla (wiekszy lol) nawija o tym, ze 'czas zapierdala... albo plynie z wolna' (najwiekszy lol). Ale 'Skandal' - szacun. Poza tym - Fabric robiony przez Beyera (chyba #22). Wkrec mu, ze to Eska, a niebiosa stana otworem. Albo zajeb skurwisyna i chuj.
pedow (30 listopada 2011) -
"i dla intelektualisty(ja)" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111111111111111
rojal (26 listopada 2011) -
*jazd
nieogar (25 listopada 2011) -
mam lata lazd (2 lub wiecej razy dziennie po 20 minut z dresem) Sprawdziły sie: Caribou - odessa, ale to było nawet w Fifie jakiejs O yeasayera drugiego dopytywal 'co to'. Na teksty Afro reagowal smiechem ("kotka i bobra HIHIHIHIHI") ja od niego moglbym sluchac jakiegos hip hopu jakby nie sluchal gownianiego, smarki moze was polaczy, bez napinki jak łona, skillowo go trzaśniesz
nieogar (24 listopada 2011) -
>po pewnym czasie przyglup sam z siebie nie bedzie chcial puszczac przy tobie muzyki, bo bedzie sie jej wstydzil. Albo da ci w ryj :)
Twój Stary (24 listopada 2011) -
ja tak o tym nie myślę, że słuchanie radia z tępym przygłupem jest prawdziwym ludzkim dramatem. prawdziwym ludzkim dramatem jest, kiedy pracujesz na openspace i co kilka minut napierdala jakaś komórka z irytującym dzwonkiem. zmienić dzwonek 30 osobom na mute - to dopiero byłoby wyzwanie dla intelektualisty!
std (24 listopada 2011) -
podoba mi się kierunek w którym poszedł temat. (Marcin, em c, K. 5!)
paweł z małej (24 listopada 2011) -
–mja, 24/11/2011 12:59 w ogóle zetkłem (ha!hahah!hahahaha!) się ze stosunkową małą ilością przygłupów totalnych z którymi musiałem wchodzić w dłuższometowe interakcje, chwalić pana. a, i co to jest agro rock? rock rolniczy, w sensie jakies tam momenty sprinsteena i tenjakmutam, john cougar mellancamp (nie sprawdzam pisowni)?
em c (24 listopada 2011) -
Metal Machine Music mu zapierdol
hehe (24 listopada 2011) -
w samochodzie słucha się
mondeo popu! (24 listopada 2011) -
zazdroszczę. nie ma nic gorszego, niż ludzie wciskający w odwarzacze samochodowe jakieś ambitne gówno. w samochodzie powinno się słuchać disco i rolniczego rocka. chyba, że to niemiecki samochód, wtedy przejdzie jeszcze eurodance. a najgorzej jak jakiś wacek puszcza kurwa jakiegoś Drake'a i jeszcze chce prowadzić pseudo dysputy. zazdroszczę sytuacji, w której przez pół dnia nie musisz do nikogo otwierać ryja, nie masz obowiązku słuchania pierdolenia o czymś innym, niż jakość gipsu murarskiego marki atlas i generalnie zazdroszczę miłego odpoczynku od myślenia.
carmody (24 listopada 2011) -
to zazdroszczę, masz jakichś przygłupów o słabej woli. nie zetknąłeś się nigdy z jełopem twardym jak stal?
mja (24 listopada 2011) -
chuja tam. zdominuj go osobowosciowo-intelektualnie, puszczaj ironiczne uwagi, krytykuj to czego slucha w miazdzacy, wredny, arogancki i chamski sposob. w rozmowach na inny temat wtracaj wstawki nabijajace sie z tekstow, teledyskow i samych wykonawcow ktorych lubi. co powinno byc latwe, bo slucha gowna. po pewnym czasie przyglup sam z siebie nie bedzie chcial puszczac przy tobie muzyki, bo bedzie sie jej wstydzil. u mnie w pracy dziala idealnie.
em c (24 listopada 2011) -
Przyznaje się do bycia przygłupem, potraktowałem to serio. Na usprawiedliwienie mam tylko tyle, że temat słuchania muzyki z ludzmi którzy nie lubią jej tak jak ja, jest mi bardzo bliski.
Marcin (24 listopada 2011) -
@ –Marcin, 23/11/2011 17:17 pawle z małej, kolega wyżej wczuł się w rolę- lepszej rekomendacji muzyki dla przygłupa, niż tej od akredytowanego przygłupa (bo chyba jest traktując to tak seriomentorsko i że wie) nie znajdziesz.
wrednytyp (24 listopada 2011) -
no weź się ogarnij najlepiej
siur (24 listopada 2011) -
A tak naprawdę to zmień pracę, po co masz się z plebsem zadawać, znajdz dziewczynę żeby się cwiczyć intelektualnie z nią. i się z nią ćwicz intelektualnie, jak cię interesuje rozwój intelektualny i umysłowy. byście sobie zadawali pytania i ćwiczyli pamieć. a tak wieziony jestes przez 8 godzin dziennie z jakimś plebsem tak debilnym ze nie ogrania.
K. (23 listopada 2011) -
Justice Cross
Marcin (23 listopada 2011) -
Marina Katy B
mama dance (23 listopada 2011) -
papa dance
papa dance (23 listopada 2011) -
granda! powaznie
indie gej (23 listopada 2011) -
late of pier kylie minogue miami horror The amplifetes tesla boy Prodigy Yacht
Marcin c.d. (23 listopada 2011) -
Cut Copy druga płyta. Curren$y jest extra jezeli lubi hip hop. Madonna Michael Jackson Daft Punk Discovery Scissor Sisters The Knife deep cuts Basement Jaxx Chromeo Foster the people Hot chip Jamiroquai Kamp!
Marcin (23 listopada 2011) -
Divertimento przecież!
No Kurwa! (23 listopada 2011) -
paweł a za benzyne go kasujesz? ja mam podobny problem, tyle że czas jazdy o wiele mniejszy, do tego kolesiowi nakurwia z paszczy jakąś ropą i o ile jeszcze 2 miesiace temu go lubiłem to teraz czuje do niego odrazę. Co do muzy to może Rammstein ;)
Agent Tnega (23 listopada 2011)