INNE - FORUM
concept album
22 listopada 2011Moja dziewucha potrzebuje jakiegos koncept albumu. Potrzebny jest aby uzyc go w ramach inspiracji do stworzenia czegos innego. Czy Porcys podrzuci cos dobrego?
-
lulu
LOU REED (23 listopada 2011) -
o.s.t.r tylko dla dorosłych ;)
Agent Tnega (22 listopada 2011) -
de-loused in comatorium
k (22 listopada 2011) -
"lamb lies down on broadway" genesis. klasyka
mailman (22 listopada 2011) -
"musi byc jakas historia, najlepiej jakas absurdalnie groteskowo odrealniona, taka w stylu salvadora dali nic konkretnego, ale chodzi o wrażenie abstrakcji." The Residents - Not Available.
bleble (22 listopada 2011) -
Flamin' Lips - Yoshimi
ja (22 listopada 2011) -
ścianka - 'pan planeta'. koncept album i taka abstrakcja, że mózg rozjebany.
turas (22 listopada 2011) -
@Łafar troche za duży. to ma być abstrakt na poważnie.
Marcin (22 listopada 2011) -
Dr. Octagonecologyst to opowieść o ginekologu, którego głównym zajęciem są podróże kosmiczne i obracanie swoich pacjentek, wystarczająco abstract? ;) Madvillainy też się nada w sumie.
Łafar (22 listopada 2011) -
co do muzyki to chciałaby moc wsłuchac sie i wybrać odpowiedni klimat, najwazniejsza jest abstrakcyjna historia, ale abstrakcja na poważnie.
Marcin (22 listopada 2011) -
musi byc jakas historia, najlepiej jakas absurdalnie groteskowo odrealniona, taka w stylu salvadora dali nic konkretnego, ale chodzi o wrażenie abstrakcji.
marcin (22 listopada 2011) -
musi byc jakas historia, najlepiej jakas absurdalnie groteskowo odrealniona, taka w stylu salvadora dali nic konkretnego, ale chodzi o wrażenie abstrakcji.
marcin (22 listopada 2011) -
Madvillainy? A Long Hot Summer? Deltron 3030? Zen Arcade? Since I Left You? Donuts? F♯A♯∞? Dr. Octagonecologyst? tego jest cała masa, więcej nie chce mi się wymieniać. należy też uwzględnić, jakiego rodzaju koncept album cię interesuje, czy taki, w którym cała płyta jest oparta na jednej historii, czy może taki, w którym tylko cześć utworów ma wspólny wątek (co właściwie koncept albumem nie jest, ale bardzo często bywa w ten sposób rozpatrywane).
Łafar (22 listopada 2011)