INNE - FORUM

Björk/Biophilia

10 października 2011

no włąsnie..juz po premierze albumu s moze raczej projektu?. aplikacje, multimedia, jabłka i phony , no i muzyka.na świeżo wysłuchany u mnie i nie wiem co napisąc. Mam duża słabość do Bjork od wczesnej podstawówki, trudno obiektywnie ocenić mi to dzieło. czekałem nieciepliwie na ten album. Chaciałbym poznac wasze przemyślane i w miare wyważone oponie bez jakiejs zbednej błązenady.- chętnie fanów bjork, którzy znaja jej twórczość na wyrywki. Brytyjskie media piją z zachwytu nad nowym krązkiem.
NME 9/10
The Daily Telegraph 5/5
BBC - bardzo pochlebnie
Clash- 9/10
The Guardian- 4/5
z naszego rodzimego podwórka
Bartek Chaciński 8/10
właściwie natknałem sie tylko na jedną nagatywna recenzje tego krążka w brytyjskim Indepedent 2/5
sorry amerykanskich, polskich i innych mediow nie czytałem, na Pitchworku recenzji jeszce nie ma
sorki za wstewke z reckami ale nakresliłem obraz pozytywnej podhajrki wielu dziennikarzy tym albumem

madchster
  • najgorsza bjork ever
    fan bjork (16 listopada 2011)
  • Ja bym dał 6,8/10. Bjork troche stoi w miejscu, a Volta nie jest taka zła.
    Paweł L. (25 października 2011)
  • Obiektywna ocena Biopilii 8/10. Bardzo dobra płyta, bardzo dobry koncept album. Trzeba zrobić parę podejść. Muzyka broni się bez tych multimedialnych jabłkowych aplikacji. W gruncie rzeczy właśnie tak powinna brzmieć muzyka folkowa w 21 wieku.
    M83 zanudził Neon Indian ropierodlił (18 października 2011)
  • @ stagnacja- Þú ert leiðinlegur og veit ekki tónlist ;) Kveðja Porcys!
    Björk Guðmundsdóttir (13 października 2011)
  • Słabe, nudne kompozycje. Aplikacji nie ocenię, bo nie mam iPhone'a/iPada. Ale, moim zdaniem, cała ta "multimedialność" projektu odwraca uwagę od muzyki. Niestety, Bjork zapomniała, że muzyka jest w tym wszystkim najważniejsza. Kiedyś byłam wielką fanką tej pani, ale od kilku lat mi przechodzi.
    stagnacja (11 października 2011)
  • –brand new nick, 11/10/2011 13:39 powinno byc 'zaraz' a nie 'zarz'
    grammar_nazi (11 października 2011)
  • Podejrzewam tez panie Łafar, że literówki uniemożliwiają panu naskrobanie kilku słów na temat Biophilii..zarz zarz a moze pan nic nie ma do powiedzenia w tej sprawie tylko przyszedł pan ponarzekać na błędy, ok rozumiem. Napisał pan co leżało panu na sercu a teraz niech pan zmyka w podskokach bo to temat o bjork a nie literówkach.
    brand new nick (11 października 2011)
  • –przepierdalcz od literówek gdyby to była jedna literówka, to najprawdopodobniej w ogóle nie zabierałbym głosu w tym temacie, ale zauważ, że w wypowiedzi pana madchester takie literówki nie występują w śladowych ilościach, tylko nawarstwiane są jedna na drugiej, co całkowicie rujnuje walory estetyczne wypowiedzi i uniemożliwia przyjemne czytanie, wykunwiaj.
    Łafar (10 października 2011)
  • gowno dupa cipa
    ta (10 października 2011)
  • Łafar- piją sok wyciśnięty z irytujacych trolli ! :)
    przepierdalcz od literówek (10 października 2011)
  • >Brytyjskie media piją z zachwytu co piją?
    Łafar (10 października 2011)
BIEŻĄCE
Ekstrakt #5 (10 płyt 2020-2024)
Ekstrakt #4 (2024)