INNE - FORUM

Krokolwiek słyszał, ktokolwiek wie

10 października 2011

Liczę, że nie powielam żadnego wątku, bo nie chciałabym zostać skasowana.. ;)

Szukam piosenki, przekopałam się przez ileś stron, wypytałam różnych ludzi - w tym osobę, która nagrała składankę, na której to usłyszałam (przeklęte niech będą składanki) - nikt nie wie, nikt nie pamięta...

Piosenka jest w klimacie reggae/jamajka (styl nie do końca mój, ale cóż poradzić - miłość nie wybiera..); w tekście refrenu coś mniej więcej (głowy nie daję, bo akcent charakterystyczny nieco mi utrudnia) takiego: "No more (? coś tam coś)equality, no more mixing up reality, no more taking off (?) a human rights. We are JAH children we've got to see light. A pomiędzy refrenem i resztą flet, czy coś w tym rodzaju w lekko wschodnim stylu.

Rzecz w sumie nie w tym, że nie mam tej piosenki, ale w tym, że szukam zapisu słów. No i męczy rozpaczliwie.. RATUJCIE!

Justa
  • oglądam właśnie Kino Polska Muzyka i leciał utwór "lombardy pełne serc" aut. Ryszarda Poznakowskiego (choć wg google, to możliwe, że utwór po prostu Trubadurów) no i szukam. i na razie tylko na allegro mi wyszukało winyl - Ja nie umiem zmieniać przyjaciół - na którym ww. wałek widnieje.
    oczekujący (19 października 2011)
  • Dzięki :) Ja też nie znam, ale posłucham chętnie. Tymczasem jeśli ktokolwiek ma pomysł feel free, bo ten wirus trwa już ze 2 tygodnie i nie mija...
    Justa (11 października 2011)
  • niestety nie znam tego numeru ale polecam coś w podobnym klimacie, z tym ze w tekscie nie ma nic o Jah people i o babilonie... abo może i jest z tym, ze ja nie znam standardowej odmiany francuskiego ani nawet dialektu prowansalskiego http://www.youtube.com/watch?v=8uVTbbZ1Epk
    kank ke raa (10 października 2011)
  • RickRoll'D? Kaktusie, czy to ten link, który miał się tu znaleźć?
    Justa (10 października 2011)
  • trochę mi to zajeło http://www.youtube.com/watch?v=oHg5SJYRHA0&feature=related
    Kaktus na parapecie (10 października 2011)
BIEŻĄCE
Ekstrakt #5 (10 płyt 2020-2024)
Ekstrakt #4 (2024)