INNE - FORUM
Poker
2 lipca 2011zaglądam na forum już od przeszło 2 lat i nie spotkałem się jeszcze tu z podobnym tematem. nie wiem czy to dlatego, że nikt z fanów około-porcysowych nie przepada za grą lub też może rzeczywiście jest to siedlisko pokerzystów, którzy nie chcą się wychylać;tak czy owak zakładam. gracie/nie gracie?[nie tylko na żywo-ale też online], lubicie/nie lubicie? jak aktywność będzie duża może i uda się coś tam zorganizować kiedyś, turniej z małym wpisowym [ew.w sieci właśnie]? tak czy owak, zapraszam do dyskusji [choć zdaję sobie doskonale sprawę z tego, jak czerstwy jest ten tekst] pozdro!
-
szczerze powiedziawszy to nasunął mi się pomysł z zakładaniem tego typu topicu po ostatnich akcjach które miały miejsce w światku pokera online [ 'black friday' - http://news.bluffmagazine.com/online-poker-black-friday-the-latest-updates-20210/ ludzie nie mogli wypłacić ani wpłacić pieniędzy, strona full tilt zablokowana ] [ http://www.tlpoker.pl/nowosci/156669/Zawieszono_licencj%C4%99_hazardow%C4%85_FullTiltPoker ] plus do tego interpelacje posłów w sejmie które w sumie stanowiły pewne małe światełko w tunelu jeśli chodzi o polskie prawo w stosunku do pokera [ministerstwo finansów jest zdania, że poker to jest hazard i wygrana w tej grze zależy li i wyłącznie od szczęścia.co jak wiemy jest bzdurą wierutną]. ogólnie, dzieję się sporo, sporo stresu. choć oczywiście nie dla amatorów pokera pykających sobie czasem wśród znajomych ;) jeśli chodzi o mnie, gram raczej on line, na full tilt właśnie, ale po ostatnich wydarzeniach myślę, że pokerstars jest najlepszym serwisem [i w dodatku dość ostro reklamowanym u nas w Polsce], głównie Omaha choć Holdemem nigdy nie pogardzę. dobrze jest sobie czasem zorganizować ze znajomymi mały turniej z małym wpisowym, zwycięzca zgarnia wszystko. kiedyś nawet w kiosku widziałem specjalny 'zestaw pokerzysty' - karty + mini stolik + żetony, za 10 zł może? teraz to nawet nie wiem gdzie takie cuś można by dostać, ale chętnie bym się na to pisał. sorry za off top lekki, poniosło mnie. ;)
phil_galfond (3 lipca 2011) -
no, ja gram głównie na żywo sporo, online to tylko freerolle no limit holdem z nudów, nigdzie nic nie wpłacałem. świetna rozrywka, coś trzeba robić ze znajomymi oprócz picia
lu_kii (2 lipca 2011) -
hm. też nie spotkałem. wpisując w wyszukiwarce wyskoczy co najwyżej coś o pewnym singlu. chciałem kiedyś założyć o tym temat, ale myślałem, że tu jest jednak przeważająca ilość pięknoduchów/"humanów" dla których to jednak dosyć barbarzyńska rozrywka, ale może się mylę/myliłem. tymczasem jest nas już dwóch! gram gdzieś tak od 2,5 roku głownie no-limit holdem(bardzo sporadycznie omaha) na pokerstars. lubię turnieje sng, gier cashowym prawie w ogóle nie grywam nie jestem jakoś wszechstronny chociaż ostatnio eksperymentuję z innymi odmianami (Badugi, 2-7 single draw). co do ew. turnieju to można takowy łatwo i szybko zorganizować na pokerstars(nie, nie pracuję dla pokerstars :D) nie wiem jak na innych roomach bo nie grywam.
lukkkaa (2 lipca 2011)