INNE - FORUM
Najlepsze wypowiedzi franka zappy
7 stycznia 2011Nie wiem czy dzieci na tym forum znają kogoś takiego jak frank zappa, w każdym bądź razie nie znalazłem osobnego wątku o nim a powinien być. Koleś był niesamowity np.:
1. I have an important message to deliver to all the cute people all over the world. If you're out there and you're cute, maybe you're beautiful. I just want to tell you somethin' — there's more of us UGLY MOTHERFUCKERS than you are, hey-y, so watch out.
2. Rock journalism is people who can't write, interviewing people who can't talk, in order to provide articles for people who can't read.
3. Some scientists claim that hydrogen, because it is so plentiful, is the basic building block of the universe. I dispute that. I say there is more stupidity than hydrogen, and that is the basic building block of the universe.
4. Jazz is not dead, it just smells funny.
5. Druga bajeczka głosi, że podczas koncertu wysrałem się kiedyś na scenie. Istnieje wiele wersji na ten temat, między innymi poniższe:
[1] Zjadłem gówno na scenie.
[2] Ja i Capitan Beefheart zrobiliśmy sobie na scenie "konkurs-obrzydlistwo" (co to, kurwa, jest konkurs-obrzydlistwo) i obaj zjedliśmy gówno.
[3] Ja i Alice Cooper zrobiliśmy sobie konkurs-obrzydlistwo na scenie i on rozdeptywał kurczaczki, a ja wtedy zjadłem gówno.
W lutym 1967 lub 1968 roku byłem w Londynie w klubie Speak Easy. Podszedł do mnie członek grupy Flock, nagrywającej wówczas dla Columbii, i powiedział:
"Jesteś fantastyczny. Kiedy usłyszałem, że zjadłeś to gówno na scenie, pomyślałem, no ten facet to naprawdę odjazd".
Odpowiedziałem: "Nigdy nie zjadłem gówna na scenie". Gość wyglądał na załamanego, jakby pękło mu serce.
Zanotujcie to sobie, ludzie: nigdy nie zjadłem gówna na scenie, zaś w ogóle najbliższy zjedzenia gówna byłem w 1973 roku - spożywając posiłek w bufecie Holiday Inn w Fayetteville w Północnej Karolinie.
-
"Głupota ma pewien urok, ignorancja nie."
poszaremu (10 stycznia 2011) -
iron & wine i marysia peszek
jerzy buzek tru (7 stycznia 2011) -
nie spożywaj słonecznego śniegu
WIELKI B (7 stycznia 2011) -
Information Is Not Knowledge... Knowledge Is Not Wisdom... Wisdom Is Not Truth... Truth Is Not Beauty... Beauty Is Not Love... Love Is Not Music... Music Is THE BEST...
sivi (7 stycznia 2011) -
Ja od siebie. Znaczy od Franka przez siebie: Communism doesn't work because people like to own stuff.
poszaremu (7 stycznia 2011) -
w każdym razie*
martin (7 stycznia 2011)