INNE - FORUM
TOP singli 2010 wg forum Porcys
3 stycznia 2011Yo,
Mimo, że forum w zapaści, to jednak spróbujmy jeszcze raz, jak za dawnych lat, zabawić się w forumowy ranking singli roku. Zasady proste: postujemy w tym threadzie rankingi swoich 20 ulubionych singli wydanych w AD 2010 (duh). Definicja singla "porcysowa" (przy czym wyrywanie tracków z albumów "niesinglowych" karanie nie będzie). Miejsca punktowane będą wg schematu:
#1 - 20p
#2 - 18p
#3 - 16p
#4 - 14p
#5 - 12p
#6 - 10p
#7 - 8p
#8 - 6p
#9 - 4p
#10 - 2p
#11-20 - 1p
Jak ktoś chce mniej - nie ma sprawy. W takim wypadku można nawet wedle własnego uznania porozdzielać ilość punktów za poszczególne miejsca, byle wówczas nie przekroczyć limitów 120p w całym rankingu i 20p na miejsce.
Termin publikowania rankingów - powiedzmy, że dwa tygodnie, czyli do 17 stycznia, wtedy też podliczy się punkty. Mam nadzieję, że uzbiera się znośna ilość zgłoszeń. C'mon, pokażmy, że forum nie jest jeszcze całkiem do skasowania.
-
http://twitter.com/ToroyMoi/status/15169265455865856
FTR (4 stycznia 2011) -
osobiście wpisując You Hid miałem na myśli wersję albumową, bo jest IDEALNA brzmieniowo i IMO dużo lepiej pasuje do tekstu. ale punktów między wersjami dzielił raczej nie będę, bo to nie ma do końcu sensu moim zdaniem (ale warto zaznaczać którą wolimy, będzie można później podsumować) a ze Still Sound mam problem o tyle, że mi się sytuacja przeplata z leakiem Causers of This i teraz próbuję ogarnąć czy tym razem to też był leak, czy coś bardziej oficjalnego
V79 (4 stycznia 2011) -
zapomniałem jeszcze *20.The Radio Dept. - Heaven's On Fire
FTR (4 stycznia 2011) -
–V79, 4/1/2011 15:08 Still Sound było singlem z 2010 roku, więc nie widzę problemu a "You Hid" z twojego pierwszego miejsca to wersja z Causers czy wersja studyjna?
FTR (4 stycznia 2011) -
ok, oto to moja lista, wymęczona wielokrotnym sortowaniem: 1. Toro Y Moi "You Hid" 2. Perfume "Natural Ni Koi Shite" 3. The Fives Feat Vanya Taylor "It's What You Do (Hottest By Far)" 4. Clive Tanaka Y Su Orquestra "Neu Chicago" 5. Au Revoir Simone "Another Likely Story (Jensen Sportag Rejected Ice Pulse Rmx)" 6. Newest Zealand "Yours Sincerely" 7. Neon Indian "Deadbeat Summer (Toro Y Moi Remix)" 8. Games "Everything Is Working" 9. Microexpressions "Festival" 10. Robyn "Dancing On My Own" 11. Robyn "Hang With Me" 12. Meg "Paris" 13. Soft Powers "Strawberry Soup" 14. Girl Unit "Wut" 15. Panda Bear "Slow Motion" 16. Grovesnor "Taxi From The Airport" 17. Muchy "Notoryczni debiutanci" 18. oOoOO "I Live For The Day" 19. Paula i Karol "Goodnight Warsaw (Casiotone Version)" 20. Armando Suzette "Surfing Is Cool" przez cały rok prowadziły u mnie Perfumki, ale na sam koniec zadecydowały względy emocjonalne (i fakt, że jak na dużego fana Bundicka bardzo późno zapoznałem się z CoT), na pierwszym miejscu umieściłem idealną *piosenkę*. sporo bolesnych odrzutów ("Foolin' Around" :( ), ale chciałem nieco zróżnicować listę. mam nadzieję, że jeszcze niektóre z nich tutaj padną. Still Sound - to miało oficjalną premierę, czy to kolejny leak Chaza? bo nie pamiętam, a osobiście jestem raczej przeciw uwzględnianiu piosenki w tym rankingu.
V79 (4 stycznia 2011) -
1.The Diogenes Club - I Could Try to Explain 2.Toro Y Moi - You Hid (Studio Version) 3.The Diogenes Club - Versailles 4.John K. - Lost in the Beat 5.Perfume - Natural Ni Koi Shite 6.The-Dream - Love King 7.Yahzarah - Why Dontcha Call Me No More 8.Toro Y Moi - Still Sound 9.Teen Inc. - Friend Of The Night 10.Showgirls - Foolin' Around 11.Uffie - Sex Dreams & Denim Jeans 12.Kenny Gilmore - It Stays 13.Husalah - You Neva Know 14.The Diogenes Club - Too Soon 15.Wavves - King Of The Beach 16.BoA - Woo Weekend 17.Nite Jewel - Am I Real? (feat. Teen Inc.) 18.Robyn - Dancing On My Own 19.Walter Sobcek - Traci's Party 20.The Radio Dept. - Hearts On Fire
FTR (4 stycznia 2011) -
w sumie to jeszcze sprawdzilem i poka wyjezdza z 14 z mojej listy, bo to w sumie 2009, wiec zostaje 13 pozycji.
e.agent (3 stycznia 2011) -
Nieśmiało przypominam, że Polska też jest częścią świata :) W zeszłym roku chyba dla każdego wyszło coś miłego. Nic nie sugeruję ;)
Twój Stary (3 stycznia 2011) -
wow, widzę, że na razie rozstrzał dość ciekawy, mam nadzieję jednak że Stary nie wykracze niczego. już nie będę was sztorcował za Blessę (bo widzę, że "zaczyna się powtarzać na listach"), że to rok 2009 raczej, ale prosiłbym jednak ograniczać się do rzeczy premierowo wydanych w 2010 roku. (i bez ironii, proszęę :/ chyba, że to element wskrzeszania "dawnego ducha" forum, klimatów roku 06 itd)
V79 (3 stycznia 2011) -
1. Make Out - I Don't Want Anybody 2. How To Dress Well - Ready for the World 3. Fur - Polybreak 4. Elephant & Castle - The Look 5. b szczesny - Nu York 6. Blackbird Blackbird - Starlight moje top 6 bo nie chce mi sie myslec o trackach jeszcze, ale inicjatywa zacna! jak w 2006!
Low (3 stycznia 2011) -
podobno wycofał się z tego pomysłu słuchając zwrotki pezeta z "w szponach melanżu" z wersem "śmigam po parkiecie jak wig 20"
np (3 stycznia 2011) -
tak sobie pomyślałem, że gdyby toro nagrał utwór "Bessa", to byłby bardziej na czasie i prędzej zawojowałby parkiet <damn>
twitter.com/siedemnastka (3 stycznia 2011) -
lista opiera sie na tym, czego najczesciej sluchalem w ciagu 2010, 14 utworow, jesli chodzi o punktacje, to policz tak, jak proponowales, a za 11-14 po prostu po jednym punkcie. #1 HOLY GHOST! static on the wire #2 NICOLAS JAAR mi mujer #3 TWIN SHADOW when we're dancing #4 B SZCZESNY battleships #5 JACQUES RENAULT young single and free #6 BIBIO lovers carvings (catz n' dogz re-edit) #7 TENSNAKE coma cat #8 KAMP! heats #9 LCD SOUNDSYSTEM home #10 CARIBOU sun #11 BREAKBOT baby i'm yours (siriusmo remix) #12 TORO Y MOI blessa #13 WAVVES convertible balloon #14 POKA my love is here to stay
e.agent (3 stycznia 2011) -
Nie chcę psuć zabawy, ale chyba nasze gusta jednak są bardziej różnorodne, niż redakcji. Nie wiem, czy wyjdzie forumowy ranking.
Twój Stary (3 stycznia 2011) -
#1 - JOHN ROBERTS - August #2 - WOMEN - Eyesore #3 - ARIEL PINK'S HAUNTED GRAFFITI - Fright Night (Nevermore) #4 - FOUR TET - She Just Likes to Fight #5 - GONJASUFI - Sheep #6 - MARNIE STERN - For Ash #7 - THE BOOKS - I Didn't Know That #8 - ARIEL PINK'S HAUNTED GRAFFITI - Round and Round #9 - NEON INDIAN - Sleep Paralysist #10 - JAMES BLAKE - CMYK #11 - PANDA BEAR - Slow Motion #12 - TENSNAKE - Coma cat #13 - DEERHUNTER - Desire Lines #14 - FLYING LOTUS - Do the Astral Plane #15 - MARNIE STERN - Nothing Left #16 - CARIBOU - Odessa #17 - PANTHA DU PRINCE - Stick To My Side #18 - TORO Y MOI - Blessa #19 - SADE - Soldier of Love #20 - SHABAZZ PALACES - Find Out
turbokacper (3 stycznia 2011) -
(ja sam swój ranking dam dla przykładu jutro albo "w najbliższej przyszłości")
V79 (3 stycznia 2011)