INNE - FORUM

TOP singli 2010 wg forum Porcys

3 stycznia 2011

Yo,
Mimo, że forum w zapaści, to jednak spróbujmy jeszcze raz, jak za dawnych lat, zabawić się w forumowy ranking singli roku. Zasady proste: postujemy w tym threadzie rankingi swoich 20 ulubionych singli wydanych w AD 2010 (duh). Definicja singla "porcysowa" (przy czym wyrywanie tracków z albumów "niesinglowych" karanie nie będzie). Miejsca punktowane będą wg schematu:
#1 - 20p
#2 - 18p
#3 - 16p
#4 - 14p
#5 - 12p
#6 - 10p
#7 - 8p
#8 - 6p
#9 - 4p
#10 - 2p
#11-20 - 1p
Jak ktoś chce mniej - nie ma sprawy. W takim wypadku można nawet wedle własnego uznania porozdzielać ilość punktów za poszczególne miejsca, byle wówczas nie przekroczyć limitów 120p w całym rankingu i 20p na miejsce.

Termin publikowania rankingów - powiedzmy, że dwa tygodnie, czyli do 17 stycznia, wtedy też podliczy się punkty. Mam nadzieję, że uzbiera się znośna ilość zgłoszeń. C'mon, pokażmy, że forum nie jest jeszcze całkiem do skasowania.

V79
  • ? Jesteś Armando Suzette?
    Twój Stary (15 stycznia 2011)
  • 1. Toro Y Moi "You Hid" 2. Perfume "Natural Ni Koi Shite" 3. The Fives Feat Vanya Taylor "It's What You Do (Hottest By Far)" 4. Clive Tanaka Y Su Orquestra "Neu Chicago" 5. Au Revoir Simone "Another Likely Story (Jensen Sportag Rejected Ice Pulse Rmx)" 6. Newest Zealand "Yours Sincerely" 7. Neon Indian "Deadbeat Summer (Toro Y Moi Remix)" 8. Games "Everything Is Working" 9. Microexpressions "Festival" 10. Robyn "Dancing On My Own" 11. Robyn "Hang With Me" 12. Meg "Paris" 13. Soft Powers "Strawberry Soup" 14. Girl Unit "Wut" 15. Panda Bear "Slow Motion" 16. Grovesnor "Taxi From The Airport" 17. Muchy "Notoryczni debiutanci" 18. oOoOO "I Live For The Day" 19. Paula i Karol "Goodnight Warsaw (Casiotone Version)" 20. Armando Suzette "Surfing Is Cool" –V79, 4/1/2011 15:08 kurde, dopierdo teraz zauważyłem i właściwie trudno mi ukryć wzruszenie (zero ironii), że mi się udało wskoczyć u kogoś do pierwszej dwudziestki. właśnie miałem iść poleżeć przed tv, ale siadam do roboty, zmotywowałem się! wielkie dzięki i pozdro!
    mja (15 stycznia 2011)
  • Tylko trzy: 1. http://www.youtube.com/watch?v=CR8logunPzQ 2. http://www.youtube.com/watch?v=UsgX8-DeIQ4 3. http://www.youtube.com/watch?v=JwQZQygg3Lk
    strzał w krótki słupek (15 stycznia 2011)
  • ja się w sumie nie udzielam, tylko przeglądam wątki muzyczne, ale im więcej tym lepiej chyba: 1. Tame Impala "Solitude Is Bliss" 2. Violens "Acid Reign" 3. Ariel Pink's haunted Graffiti "Round And Round" 4. Toro Y Moi "Talamak" 5. Autre Ne Veut "Demoneyez" 6. Sharon Jones & The Dap-Kings "Better Things" 7. Holy Fuck "Stay Lit" 8. Kanye West "Power" 9. Tame Impala "I Don't Really Mind" 10. Big Boi "Shutterbug (Ft. Cutty)" 11. Janelle Monae "Tightrope (Ft. Big Boi)" 12. Zola Jesus "Night" 13. Gil Scott-Heron "Me And The Devil" 14. Caribou "Odessa" 15. Kamp! "Heats" 16. El Guincho "Bombay" 17. How To Dress Well "Ready For The World" 18. James Blake "Limit To Your Love" 19. Gonajsufi "She Gone" 20. Salem "King Night" ale poza tym to –Szop, 8/1/2011 07:13
    antek (8 stycznia 2011)
  • ZAPOMNIAŁEM AKTUALIZACJA 1. Make Out - I Don't Want Anybody 2. How To Dress Well - Ready for the World 3. Fur - Polybreak 4. Weezer- All My Friends are Insects 5. Elephant & Castle - The Look 6. b szczesny - Nu York 7. Blackbird Blackbird - Starlight
    Low (8 stycznia 2011)
  • I JESZCZE: gdyby Adam Repucha coś oficjalnie opublikował, to byłoby w top 3. Jest np. to: http://www.youtube.com/watch?v=lmm_0bpgI7A ale raczej nie spełnia kryteriów.
    Szop (8 stycznia 2011)
  • 1. Rangers - Deerfield 2. Violens - The Dawn Of Your Happiness Is Rising 3. Coyote Clean Up - Totally Twilight 4. Muchy - Przyzwolitość 5. Arcade Fire - Ready To Start 6. Rangers - Bear Creek 7. Grinderman - Heathen Child 8. Zola jesus - Night 9. Diogenes club - Too Soon 10. Toro y Moi - Minors 11. (wiadome wykonanie) Never let you go 12. Tame Impala – Solitude Is Bliss 13. Ariel Pink’s Haunted Graffiti – Round And Round 14. Warpaint - set your arms down 15. Coyote Clean Up - this house boat is making me sea sick 16. Kamp! - Heats ALE, mam wrażenie, że listy pod koniec 2011 lista 2010 wyglądałaby zupełnie inaczej. W 2010 poznawałem z nowości głównie 2009 - w końcu różne listy, które podsumowują rok są podstawą do badań dla ludzi, którzy nie lubią słuchać muzyki w dużych ilościach. Czyli - listy serwisów, czasopism i RYM-owcóyw bywają ciekawą podstawą do selekcji słuchanej muzyki. Ciekawe też, że Muchy i Kojot Sienkiewicz tak rzadko.
    Szop (8 stycznia 2011)
  • 01. The Naked and Famous - Young Blood 02. Robyn - Dancing on My Own 03. Katy Perry - Teenage Dream 04. Crystal Castles - Not in Love (feat. Robert Smith) 05. Two Door Cinema Club - You Know How Low (DeeJayFen Mash-Up) 06. BT - Forget Me 07. Groove Armada - Paper Romance 08. Caribou - Odessa 09. Pendulum - Watercolour 10. Grum - Turn it Up 11. Bag Raiders - Sunlight 12. Cassius - I Love You So 13. Human Life - Wherever We Are (GRUM Remix) 14. Breakbot - Baby I'm Yours (feat. Irfane) 15. Noisia - Machine Gun (16BIT Remix) 16. Fenech-Soler - Lies (Doctor P Remix) 17. Robyn - cIndestructible (A-Trak Remix) 18. Gyre Spire & Spindle - Winky Dinky 19. Skrillex - Scary Monsters & Sprites 20. Kanye West - All of the Lights
    strappado (7 stycznia 2011)
  • 1. Ceo - Come With Me 2. James Blake - Limit To Your Love 3. Salem - King Night 4. Robyn - Dancing On My Own 5. Toro Y Moi - Low Shoulder 6. Grum - Fashion 7. Caribou - Sun 8. Twin Shadow - Castles In The Snow 9. Onra - My Mind Is Gone 10. Emeralds - Double Helix 11. The Loveliers - Interactivity 12. Kylie Minogue - Get Outta My Way 13. Robyn - Hang With Me 14. Japayork - Teenagers 15. Rihanna - Only Girl (In The World) 16. Alphabeat - DJ (I Could Be Dancing) 17. Showgirls- Foolin' Around 18. Marina & The Diamonds
 - Oh No! 19. Kamp! - Heats 20. Crystal Castles - Celestica
    czułana (7 stycznia 2011)
  • 1. Kanye West - Power 2. Ariel Pink - Round and Round 3. Wavves - King of the Beach 4. Deerhunter - Helicopter 5. Violens - Acid Reign 6. Toro Y Moi - Blessa 7. Sufjan Stevens - Too Much 8. Caribou - Odessa 9. Diogenes Club – Versailles 10. Lady Gaga+Beyonce- Telephone 11. Wavves - Post Acid 12. Newest Zealand - As Sure As sunrise 13. James Blake – cmyk 14. Panda Bear - Slow motion 15. Rihanna - Rude Boy 16. Les Savy Fav - Appetites 17. Brodka - W pięciu smakach 18. Superchunk - My Gap Feels Weird 19. kelis - Acapella 20. Arcade Fire - Ready to Start
    martin (7 stycznia 2011)
  • 01. Diogenes Club – Versailles 02. Toro y Moi – Talamak 03. Meg - Paris 04. Toro y Moi – You Hid (Studio Session) 05. Diogenes Club – I Could Try To Explain 06. Nerwowe Wakacje - Big Mind 07. Star Slinger – May I Walk With You? 08. The Foreign Exchange – Laughing At Your Plans 09. Uffie – Difficult 10. Robyn – Love Kills 11. Teen Inc. – Fountains 12. Newest Zealand – Nuke Nuke 13. Menomena – Dirty Cartoons 14. Pefrume – Natural Ni Koi Shite 15. Curren$y - The hangover 16. Uffie – Neuneu 17. Massive Attack - Paradise Circus (Gui Boratto Remix) 18. Broke One – Lightheart 19. Ariel Pink - Round and Round 20. Katy B – Katy On A Mission
    muki_blejlok (7 stycznia 2011)
  • albumowa >> "studyjna" (będzie taki sondaż przy okazji rankingu)
    snape (6 stycznia 2011)
  • albumowa wersja "You Hid" mistrzostwo, ale jednak "studyjna" lepsza, Pet Sounds <3 :)
    FTR (6 stycznia 2011)
  • ja właśnie w wersji albumowej jakoś nie mogłem dostrzec tych melodii i zajebistości songwritingu. studyjna jest przejrzysta, szybciej dociera do słuchacza imo.
    birthday cock (6 stycznia 2011)
  • Haha, to jest dokładnie ten powód, dla którego dzielenia punktów nie będzie :) natomiast odczuwam różnice między aranżami i jeżeli ktoś czuje potrzebę, to może śmiało zaznaczyć która wersja leży mu lepiej. Ja upieram się, że wersja albumowa ZMIATA tę "studyjną", bo idealnie przystaje do klimatu lirycznego (i melodyjnego) piosenki. Wersja z Yours Truly ładna, owszem, beach boysowska i tak dalej, więc widzę czemu podoba się w środowisku porcys, ale to nie to samo.
    V79 (6 stycznia 2011)
  • >osobiście wpisując You Hid miałem na myśli wersję albumową, bo jest IDEALNA brzmieniowo i IMO dużo lepiej pasuje do tekstu. ale punktów między wersjami dzielił raczej nie będę, bo to nie ma do końcu sensu moim zdaniem (ale warto zaznaczać którą wolimy, będzie można później podsumować) Czy mogłoby być coś bardziej porcysowego, niż olanie produkcji i aranżacji i skupienie się na songwritingu?:)
    Twój Stary (6 stycznia 2011)
  • 1.toro y moi-talamak 2.kamp!-distance of the modern hearts 3.how to dress well-ready for the world 4.toro y moi-you hid(studio session) 5.wavves-super soaker 6.ariel pink's haunted graffiti-round and round 7.best coast-boyfriend 8.grum-turn it up 9.oOoOO-hearts 10.nite jewel ft. teen inc.-am i real? 11.japandroids-younger us 12.caribou-odessa 13.j.viewz-salty air 14.james blake-limit to your love 15.autre ne veut-tell me 16.no age-glitter 17.twin shadow-slow 18.diogenes club-i could try to explain 19.gonzales-you can dance 20.sweethearts-burning through the nite
    birthday cock (6 stycznia 2011)
  • spoko ludzie, chcecie poprawiać swoje listy to poprawiajcie (przecież wiem, że to jest taka głupia frajda), byle tylko poprawki podawać pod tym samym nickiem, co poprawiana lista. a najwygodniejszym dla mnie wyjściem byłoby zapostowanie jeszcze raz poprawionej już listy. i nie musicie się ograniczać do singli, ja tam nie narzucam takiego wymagania, mam nadzieję, że taka wolność wyboru nie zepsuje wyników końcowych.
    V79 (6 stycznia 2011)
  • kurw 15. willow smith - whip my hair
    r (6 stycznia 2011)
  • wiedziałem że miałem wypisanych 14 rzeczy a zrobił się top13 fuck. byłoby w top10 ale nie chcę robić zamieszania więc: 14. jackie q - ring round
    r (6 stycznia 2011)
  • 1. The-Dream - Love King 2. Ariel Pink's Haunted Graffiti - Round and Round 3. Beautiful Swimmers - Big Coast 4. Newest Zealand - Dreamt of You 5. Clive Tanaka y su Orquesta - Neu Chicago 6. Newest Zealand - Yours Sincerely 7. John K. - Lost in the Beat 8. The Diogenes Club - Versailles 9. Teen Inc. - Friend of the Night 10. How to Dress Well - Ready For the World 11. Toro Y Moi - Lissoms 12. Ariel Pink's Haunted Graffiti - Mistaken Wedding 13. J. Viewz - Salty Air 14. Salem - Redlights 15. Toro y Moi - You Hid
    hiimbr (6 stycznia 2011)
  • tak się zastanawiałem, bo np. Newest Zealand - Expedition Visa czy Tame Impala - It Is Not Meant To Be byłyby u mnie wyżej niż single, ale dobra tylko 'single' 1. The Diogenes Club - I Could Try to Explain 2. Make Out - I Don't Want Anybody 3. BoA - Woo Weekend 4. Showgirls - Foolin' Around 5. Perfume - Natural Ni Koi Shite 6. Newest Zealand - As Sure As Sunrsie 7. Star Slinger - May I Walk with You? 8. Belle and Sebastian - Write About Love 9. Part Time - If I Lose My Cool I Die 10. Microexpressions - Festival 11. Newest Zealand - Yours Sincerely –bedzie tego, 4/1/2011 19:52 12. JAMAICA - I Think I Like U 2 13. Ariel Pink's Haunted Graffiti - Round and Round 14. Delphic - Halcyon 15. Meg - Paris 16. Jackie Q - Ring Round 17. Blur - Fool's Day 18. Tame Impala - Solitude is Bliss 19. The Diogenes Club - Versailles 20. Arcade Fire – We Used To Wait
    bedzie tego (6 stycznia 2011)
  • tymczasem: thttp://www.screenagers.pl/index.php?service=xtras&action=show&id=257
    FTR (6 stycznia 2011)
  • 1.caribou – odessa 2.sginned – never let you go 3.toro y moi – lissoms (tylko ja? :() 4.katy b – katy on a mission 5.star slinger – can i walk with you 6.pantha du prince – stick to my side 7.toro y moi – talamak 8.salem - king night 9.lady gaga feat. beyonce – telephone 10.brodka – granda 11.ceo – come with me 12.dom – living in america 13.james blake – cmyk jak mi coś przyjdzie to dopiszę.
    r (6 stycznia 2011)
  • 1. The Diogenes Club – I Could Try To Explain 2. Clive Tanaka y su orquesta – Neu Chicago 3. Breakbot feat. Irfane – Baby I’m Yours 4. APHG – Round And Round 5. Caribou – Odessa 6. Newest Zealand –Yours Sincerely 7. Alvin Risk – Someone 8. Cut Copy – Where I’m Going 9. El Guincho – Bombay 10. Gayngs – The Gaudy Side Of Town 11. Miami Horror – I Look To You 12. Robyn – Dancing On My Own 13. Jamaica – I Think I Like U2 14. Shine 2009 – Higher 15. Uffie – Neuneu 16. Jai Paul – BTSTU 17. CSLSX – We Ought To Be Together 18. Walter Sobcek – Traci’s Party 19. Freemasons feat. Sophie Ellis Bextor – Heartbreak 20. Cecile & Venice – Rimmel
    at (6 stycznia 2011)
  • No i "Blessa" to 2009
    Twój Stary (5 stycznia 2011)
  • Ja bym proponował zrobić tak, że jak wykonawca ma kontrakt i wydaje płyty w wytwórni, to na listy idą jego prawdziwe single, a jak nie ma kontraktu to to, co zostało w całości wrzucone w tym roku na jakiś autentyczny profil na YouTube albo MySpace.
    Twój Stary (5 stycznia 2011)
  • ogólnie kawałki wydane w roku 2010. wydane oficjalnie - leaki nie liczą się, natomiast odautorskie umieszczenie utworu na blogu/myspace już tak
    V79 (5 stycznia 2011)
  • to jak dajemy tylko single? czy ogólnie kawałki które pojawiły się w 2010?
    bedzie tego (5 stycznia 2011)
  • 1. The Diogenes Club - I could try to explain 2.Belle & Sebastian - I want the world to stop 3. Flying Lotus-...And the World Laughs with You (ft. Thom Yorke) 4.Gaetan Roussel : Help Myself (Nous ne faisons que passer) 5. The Diogenes Club - Versailles 6. Make Out - I don't want anybody 7. Kylie Minogue - Get outta my way 8. Wavves - Super soaker 9. J. Viewz - Salty air 10. The Royal Palms - Daiquiries & dreams 11. Kamp! Heats 12. Perfume - Natural ni koi shite 13. Sharon Jones & The Dap Kings - Mama don't like my man 14. Showgirls - Fooling around 15. Nerwowe Wakacje - Big mind 16. El Guincho - Bombay 17. CSLSX - We ought to be together 18. Caribou - Odessa 19. Star Slinger - May i walk with you? 20. Greatest Hits - Danse pop
    J.Ro. (5 stycznia 2011)
BIEŻĄCE
Ekstrakt #5 (10 płyt 2020-2024)
Ekstrakt #4 (2024)