INNE - FORUM
Top Wszech Czasów Trójki
1 stycznia 2011Co sądzicie o tym corocznym zjawisku?
-
Wszystkie wypowiedzi M. Niedźwieckiego od 1913 roku zawierają słowo "Perfect".
Słoneczko (2 stycznia 2011) -
Ja to właściwie nigdy nie słuchałem Trójki, wyskoczyłem z tym komentarzem, jak Filip z konopii. Wstyd mi.
Twój Stary (1 stycznia 2011) -
nie kumam,oni nadal katują te numery w trójce czy jak? a te offensywy,programy alternatywne, strzały znikąd?
nie słucham (1 stycznia 2011) -
>Swoją drogą, że im się tak nie znudzi, ciągle tego samego słuchać. Chociaż w sumie co ja tam wiem.
Nie mam kontaktów w świecie dzisiejszej młodzieży licealnej, ale wygląda na to, że wciąż dominuje wśród młodych miłośników muzyki myślenie my-oni, my słuchamy prawdziwej muzyki, oni techno i Lady Gagi. Porcys ze swoim szacunkiem dla popu/r&b, hip hopu itp. jest w awangardzie. Swoją drogą, że im się tak nie znudzi, ciągle tego samego słuchać.
–Słoneczko, 1/1/2011 22:37 10.0
320kb (1 stycznia 2011) -
"Top Wszech czasów Twójki? To je to!" - Krzyknąłem, jak tylko przeczytałem posta rozpoczynającego temat. Ten Top to zbiór utworów podchodzących pod uniwersalny kanon i powrót do korzeni. Któż z nas nie ma skojarzeń z większością tych utworów. Guns'N'Roses? Tak, pamiętam tę dziewczynę. Opowiadała mi jak to jej rodzice nie pozwalają nosić kostki (taki zielony plecak). Glany natomiast tylko w zimę. Pamiętam jak po emisji filmu Apocalypto powiedziałą mi, że na studniówkę to ona już idzie z Marcinem. Pomyślałem sobie "chuj z tym, i tak uciekł mi ostatni autobus" i pocałowałem ją. Dlaczego wspominam o Guns'N'Roses? Bo November Rain to była jej ulubiona piosenka. Gimnazjum. Pani mówi 'przynosić muzykę'. Przyniosłem Wilki i Nevermind. A razem z Nevermind - wydrukowane tłumaczenie (z internetu) tekstu "Come as you are". Tytuł brzmiał "Bądź jaki bądź". Takie chwile mnie ukształtowały, chciałem im pokazać, że trzeba "być jakim być". Na zębach aparat, na nosie okulary, włosy na jeżyka, na ramionach sweter. Pamiętam, jak zobaczyłem w podstawówce jedyną osobę chodzącą w trampkach (dziewczyna-chłopczyca). Bo wtedy jeszcze nie było trampolinowych czasów. Słuchałem wtedy Marka Grechuty, do dziś jego utwory przywracają mi te obrazy. Taki jest Top Wszech Czasów Trójki. Taka jest młodzież. A dziś co? Minimal techno. Idę myć buty.
Słoneczko (1 stycznia 2011) -
lol, dzisiaj był pierwszy od 6? 7 lat? Top który w zasadzie zupełnie olałem. Chyba przez to, że przy okazji "rewolucji" na zeszłorocznym topie poczytałem sobie forum PR3. Nigdy tak bardzo jak wówczas nie uderzyło mnie, że Top (i w ogóle Trójkowa lista przebojów) to przetrwalnik i, co gorsza, kolebka polskiego konserwatyzmu muzycznego. Niee, nigdy więcej, a na pewno nie w przewidywalnej przeszłości #truizmy
V79 (1 stycznia 2011)