INNE - FORUM

Aplikacje iPhone, Android #aplikacjenakomorki

1 stycznia 2011

No więc - jeśli nie posiadacie smartphone'a, to poważnie zastanówcie się nad posiadaniem. Życie jest lepsze.

Wrzucajcie w tym wątku, waszym zdaniem, najciekawsze aplikacje. Różnorodne - niekoniecznie związane z muzyką.

Moja niezbyt dopracowana lista odnosi się do iPhonea:
Cube Runner - przyjemna, całkiem wciągająca gra

TuneWiki - ściąga teksty do piosenek (całkiem imponująca baza danych), i wyświetla je na zasadzie karaoke, linijka po linijce

FS5 Hockey - Cymbergaj

New York Times - wiadomo co. dużo do czytania, za darmo.

Angry Birds - gra, bardzo wciągająca, takie Worms-Kamikaze

Mobile Mouse - cudowna aplikacja. kontrolujesz komputerową myszkę/klawiaturę przy użyciu iPhone'a. wystarczy, że posiadasz router wi-fi (a prawdopodobnie posiadasz). oglądając NBA już nie muszę wstawać co 5 minut z łóżka żeby przewinąć reklamy

Dactyl - spoko gierka do metra

Labyrinth 2 - spoko gierka do metra

Subway Shuffle - spoko gierka do metra o metrze

Birdbrain - ideał do kontrolowania statystyk twitterowych. główna zaleta = spadła ci liczba followerów? teraz już wiesz komu zabić psa

Instapaper - zachowuje na przyszłość teksty, które chcesz przeczytać, ale akurat nie masz czasu/nie umiesz czytać

Instagram - teraz nawet zdjęcie twojego klopa będzie wyglądało chillwave'owo. niezal-filtry

Skype, Twitter, Facebook, Last.fm, Spotify, mapy - wiadomo

(ktoś ma doświadczenia z aplikacją Grooveshark?)

Dobra aplikacja = Lepsze życie
Przewiduję, że za 12 miesięcy, Borys Dejnarowicz umieści je na swojej liście obok grona.net, samochodów, elektryczności, gitarowej muzyki i mówienia sobie "elo" na do widzenia.

17
  • rozumiem, że wiesz, że mamy?
    17 (26 stycznia 2012)
  • na iPada: Biophilia - bardzo fajna aplikacja muzyczna,poważnie a sorry zapomniałam, ze Polsce nie macie iTunsa- do zobaczenia w Gdyni.
    Björk Guðmundsdóttir (26 stycznia 2012)
  • na iPada: Puzzlejuice - cudowne, załamująco wciągające. połączenie tetris i scrabble Readingtrainer - do nauki szybkiego czytania ;d. korzystam od kilku dni i chyba daje radę Einstein HD - jeśli ktoś lubi takie gierki to fantastyczna rzecz Math Expert - nie grałem dawno, ale jeśli ktoś pobije mój wynik to znowu zacznę (znajdziecie w ścisłej czołówce leaderboards) Flight Control HD - mistrz Rockmate - bardzo fajna aplikacja muzyczna, można jamować w czwórkę
    17 (25 stycznia 2012)
  • Offtopując, to KORG DS-10 na ndsa też jest b. fajny.
    glootech (21 czerwca 2011)
  • iPad: Korg iMS-20 - http://www.youtube.com/watch?v=zhXhssZcN7Y (!!!!!) podobno NanoStudio też rządzi *** Casey's Conraptions - dobra gierka
    17 (21 czerwca 2011)
  • na iPada: GarageBand (!!! łzy w oczach. nauczyłem się grać na klawiszach Beverly Hills Cop Theme, Final Countdown, Jesteś Szalona, Jump, Videotape, Take on Me, While My Guitar Gently Weeps i wiele innych. a jest to tylko jedno z zastosowań) Kindle TabToolkit (znakomity do tabulatur i nutek) Tap the Frog AVPlayerHD (rewelacyjny odtwarzacz filmów. bezproblemowo radzi sobie z formatem mkv) Courtside - wspaniała aplikacja dla fanów NBA Fruit Ninja HD - gra. wciąga. GoodReader - jak w nazwie. umożliwia własne notatki w dokumentach pdf Stanza - nie wiem czy jest to jakiś super czytnik, ale darmowy, i czyta format w którym zapisywane są komiksy Death Rally Dropbox Wallpapers (HD) - nic oryginalnego, ale znalazłem tam sporo ładnych tapet Monster Dash - banalnie prosta gra. uzależnia Plants vs Zombies World of Goo Gun Bros - obrzydliwie wciąga. radzę unikać Touch Hockey NBA Jam Wired - warto obejrzeć darmowy numer żeby zapoznać się z możliwościami czasopism wydawanych w takiej formie Penultimate - całkiem niezła aplikacja do odręcznych notatek (bardziej rysowanie wykresów/obrazków niż pisanie) Flashlight - latarka a poniżej lista aplikacji, które chciałbym sprawdzić, ale szkoda mi pieniędzy, więc raczej poczekam na jailbreak'a i wtedy je ukradnę: scketchbook pro ArtRage Brushes Wyse PocketCloud Amplitude Korg iELECTRIBE (i w ogóle wszystkie Korgi chyba) (gorillaz edition?) Real Racing 2 Infinity Blade scrabble instapaper Final Fantasy iii Dungeon hunter 2 HD Labyrinth 2 HD MultiPong Osmos for iPad Marble Mixer Foosball HD The Video Cookbook The History of Jazz Algebra Touch Color Splash for iPad Dead Space AirAttack HD Canabalt Solipskier Slice It! Ultimate Mortal Kombat 3 Flight Control HD Air Hockey Lane Splitter Reckless Racing HD Beyond Ynth Infinity Field Cut The Rope HD
    17 (5 czerwca 2011)
  • Tym razem nowy HTC od złotówki: http://allegro.pl/htc-desire-nowy-od-1-zl-gwarancja-bcm-okazja-i1583617836.html - zachęcam ponownie!
    HS (26 kwietnia 2011)
  • Wprawdzie nie aplikacje, ale urządzenie do korzystania z tychże: http://allegro.pl/htc-desire-nowy-gwarancja-microsd-4gb-bcm-i1567013551.html - zapraszam!
    HS (23 kwietnia 2011)
  • http://www.mackozer.pl/2011/04/23/electronic-arts-znowu-obniza-ceny-na-swoje-gry-dla-ipada-i-iphone/ wyprzedaż gier od EA.
    k (23 kwietnia 2011)
  • http://www.youtube.com/watch?v=CeVx5PQERKE
    kufa (20 marca 2011)
  • jakieś aplikacje na iPada?
    17 (20 marca 2011)
  • no kurwa faktycznie rozwiązanie było tak banalne że chrystę
    adamtochuj (19 marca 2011)
  • Ktoś oblatany wytłumaczy mi jak ta cholerna stanza działa? Mam ją na telefonie , mam też stanze desktop , mam otwarte itunes i co? niby trzeba coś ustawiac w ajfonie "shared files" ( na desktopowej też mam enable sharing) włącze to i chuj ładuje się sto godzin bez efektu. Pewnie wytłumaczenie będzie tak banalne, że post trafi do wątku o retardach , niemniej HELP!
    adamtochuj (18 marca 2011)
  • no chodzilo mi o czytnik
    arturo (5 marca 2011)
  • nie wiem czy to dobry temat ale jakies opinie na temat kindle? –arturo, 5/3/2011 16:49 Masz na myśli Czytnik ebooków (urządzenie) czy androidową/ios-ową aplikację do ich odczytu? Jeśli to drugie, z czystym sumieniem mogę polecić appa o nazwie Aldiko - ładnie odczytuje epuby, htmle i inne ebookowe formaty. Masa świetnych opcji i w zasadzie bez znaczącej konkurencji, przynajmniej na androidzie. Ze swojej strony do odczytu wszelakiej maści dokumentów (pdfy, arkusze, przentacje) polecam Documents to Go - w darmowej wersji pozwala na sprawny ich odczyt, w płatnej - tworzenie. Skoro już jesteśmy przy androidowych aplikacjach wartych polecenia oto kilka topowych: TuneIn Radio - cała masa stacji radiowych i podcastów, podzielonych na tematykę i region nadawania do dsłuchu przez WiFi Gmote - aplikacja zmieniająca telefon w pilota do obsługi multimediow na urządzeniach podpiętych do sieci domowej. Tiger GBA/Tiger Snes - całkiem sprawnie działające (zależnie od modelu telefonu/tableta itd) emulatory Super Nintendo i Gameboy Advance - wysoka kompatybilność i masa radochy z odpalenia klasyki w autobusie.
    129kcal (5 marca 2011)
  • nie wiem czy to dobry temat ale jakies opinie na temat kindle?
    arturo (5 marca 2011)
  • nie wyobrażam sobie słuchania muzyki na iPhonie bez GlovePod (wymaga jailbreaka). no chyba że masz słuchawki z przełącznikami. w skrócie: przyciski oryginalnie od regulowania głośności, służą do przerzucania utworów
    17 (19 lutego 2011)
  • Dzięki Androidzie, że napisałeś to za mnie. Ja mogę dodać coś na Androida o czym poprzednio nie pisałem. AndroZip - rozpakowywanie/pakowanie plików. Proste, że przydatne. Color Flashlight - latarka (ekranowa) z możliwością wyświetlania napisów i wzorów. Ale głównie jako latarka do telefonów pozbawionych lampy do aparatu. Dropbox - Łatwe przenoszenie plików między urządzeniami (PC, telefon). Należy mieć konto na dropbox.com. Archiwizacja plików też.
    Słoneczko (19 lutego 2011)
  • 1. Haha! Symbiana?! Nie rozśmieszaj mnie. To nie temat umarł tylko system na Twojej komórce. 2. Spotify Mobile kopie po dupie!
    Android (18 lutego 2011)
  • jakiś fajny edytor tekstu na symbiana anyone? mam od wczoraj nowego fona, więc napierdalajcie fajnymi rzeczami, bo temat umarł.
    turas (18 lutego 2011)
  • na iOS: 1. Instagram - robisz zdjęcie, dodajesz opis, wrzucasz na swój instagramowy profil, kto chce może skomentować, obserwować itd. 2. Camera + - świetne filtry do zdjęć 3. Woblink - książki i komiksy w polsce (in-app purchases, program jest czytnikiem z możliwościa kupowania z katalogu) 4. touch Mouse - ipod zamienia się myszkę 5. Settlers / Civilization revoution - szczególnie ta druga jest meeega i wciąga na długie godziny 6. remote - obsługa itunesa na kompie z ipoda 7. Mocha VNC czyli sterowanie komputerem stacjonarnym z poziomu ipoda za pomocą protokołu VNC - od teraz nie musisz wstawać z łóżka.
    k (27 stycznia 2011)
  • darmowe GG na androida: http://www.facebook.com/pages/Gandu/117075305029205?ref=ts w procesie tworzenia, więc autorom można wysyłać sugestie poprawek. można testować.
    brum (27 stycznia 2011)
  • W 2011 roku już pewnie jakiś wyższy model będzie, ale ja nabyłem chyba jeden z najpopularniejszych telefonów w 2010 roku od Samsunga - Samsung Galaxy Spica (I5700) i jest dobrze. Słuchawki do niego dołączone są słabe (z mikrofonem) ( :> ). Ale ma Androida i jeśli chodzi o tanie (bardzo) telefony to Galaxy daje radę. Cena/jakość bardzo dobra.
    Słoneczko (1 stycznia 2011)
  • to poleccie jakis fon ktory nie kosztuje wiele i moze miec to wszystko
    arturo (1 stycznia 2011)
  • Oogólnie jestem podjarany od października, bo mając budżetowy telefon (pewnie się domyślicie jaki) mogę szlajać się po dzielni z dotykowym ekranem, wifi i mogę instalować takie fajne aplikacje. I nikt mi nie wpierdolił jeszcze.
  • na Androida. wymieniam ciekawsze, bez rzeczy typu Astro File Manager do przeglądania plików, które trzeba zainstalować jak najszybciej, żeby telefon stał się chociaż jakąś namiastką smartphona. no i Angry Birds też tu jest i twittery etc., więc bez powtarzania się. GaduDroid - dziadu-dziadu za darmo. rozmowy w zakładkach, lista kontaktów importuje się z serwera. jest dobrze. WifiKeyboard - pisanie na komputerze, a tekst wyświetla się na komórce. Dobre jak chce się napisac szybko sms i miec pewnosc ze dotrze (nie to co z bramki) szybko. Foobar Remote Control - sterujemy foobarem bezprzewodowo, wyszukiwanie po playlistach, next, przewijanie, volume. wsio potrzebne jest. Meridian Media Player - player pozwalający oglądać filmy z napisami (po ich przygotowaniu, ale nie jest to trudne). Rzeczy, których poszukuję: dobry mp3 player (testowałem: Cube, wbudowany player Androida, Player), bo każdy ma jakieś niedoróbki i klawiaturę, która jednocześnie ma duże przyciski, zawiera polskie znaki, pozwala na szybki dostęp do cyfr, emotikon, nie ma opóźnień przy pisaniu. Jak do tej pory znalazłem klawiatury, które spełniały tylko niektóre z tych cech, żadna ich nie łączy (nie używam Swype i innych klawiatur opierających się na słownikach).
  • jak komuś się nudzi może sobie skleić jakiś bit http://www.youtube.com/watch?v=_l0x3RnDxbg
    kkk (1 stycznia 2011)
BIEŻĄCE
Ekstrakt #5 (10 płyt 2020-2024)
Ekstrakt #4 (2024)