INNE - FORUM

porcys - podsumowanie 2010

27 grudnia 2010

(rekapitulacja na głównej)

jest jakiś harmonogram?

kkk
  • Ja byłem.
    koniu (19 stycznia 2011)
  • Nie ma w various live, wiec napisze: najbardziej odkurwionym koncertem 2010 byl wystep Mi Ami w krakowskim Re. Ale z 30 osob to widzialo? Za daleko od Warszawy, co?
    jaca (19 stycznia 2011)
  • Z czystej ciekawości: czym się Complainer naraził, że jest tu z taką żelazną konsekwencją olewany?
    denat (18 stycznia 2011)
  • Próbujemy ten anglocentryzm zmienić!
    gawroński (18 stycznia 2011)
  • A ja wam powiem, że wolę osobne listy. Muzyka ze świata na listach to prawie zawsze muzyka z krajów anglosaskich (albo tam wydawana i zdobywająca popularność). A przecież w Europie też robi się indie, tylko prawie nigdy o nim nie słyszymy. Jedna lista sugeruje ogarnianie całego świata bardziej, niż dwie osobne - jedna dla Polski, a druga dla "świata". Ale pewnie tylko ja tak myślę.
    Twój Stary (18 stycznia 2011)
  • A. ma rację: rozróżnienie na Polskę i resztę świata pojawiło się tylko przy półdekadzie (wtedy redakcja nie brała pod uwagę w ogóle krajowych wydawnictw) oraz przy całej dekadzie, kiedy polska muzyka dostała swój własny ranking.
  • zdaje się że na porcys ZAWSZE do list końcoworocznych włączał polskie wydawnictwa. wyjątek tylko przy liście dekady.
    a. (18 stycznia 2011)
  • (...)Krajowe single i płyty są brane pod uwagę w ogólnym rankingu. :) –gawroński, 18/1/2011 14:12 No nareszcie! Osobiście mam dosyć rozróżniania muzyki na polską i na całą resztę oraz nie uwzględniania jej na listach światowych. Bo to albo nasi odstają albo oni nam nie dorównują...
    dzieciak (18 stycznia 2011)
  • Ładna grafika (w końcu!). Czekamy zatem. –glootech, 18/1/2011 11:40 [3]
    marci (18 stycznia 2011)
  • http://www.porcys.com/Rekapitulacje.aspx - rekapitulacje wszystkie
  • http://www.porcys.com/Others.aspx gdzie tu sa wczesniejsze rekapitulacje bo sie gubie i kiedy various live 2010
    /// (18 stycznia 2011)
  • nie było rekapitulacji na temat polskiej nuty za 2010 rok!
    kurwa jebana (18 stycznia 2011)
  • Była rekapitulacja na temat polskiej muzyki. Krajowe single i płyty są brane pod uwagę w ogólnym rankingu. :)
  • brakuje tylko podsumowania polskich płyt, a było pare fajnych
    kupeńka (18 stycznia 2011)
  • Ładna grafika (w końcu!). Czekamy zatem. –glootech, 18/1/2011 11:40
    szczur (18 stycznia 2011)
  • no ładna
    snape (18 stycznia 2011)
  • Ładna grafika (w końcu!). Czekamy zatem.
    glootech (18 stycznia 2011)
  • >wiedzialem, ze sie przprosicie z niwea. smutne –lolekk, 16/1/2011 15:29 Ja się z Niweą nigdy nie pokłóciłem, ale moje zdanie jest raczej odrębne.
    kekusz (17 stycznia 2011)
  • Wzorem wróżbity Macieja mogę tylko powiedzieć że "bardzo się cieszę" :) Co do podsumowania - dzisiaj ma być plansza, od jutra jedziemy z tekstami "z tego co się orientuję".
    kacper b. (17 stycznia 2011)
  • No i jak z tym podsumowaniem, hm? *** "Part of It"! "One to Pray to"! O ile "Part of It" nie do końca mogłoby się przyjąć (zbyt skomplikowane, po angielsku itp.), o tyle niewiarygodnie wpadający w ucho "One to Pray to" to potencjalny hit, byle tylko wyciąć z tego miksu coś bardziej piosenkowego i nakręcić jakiś sensowny teledysk. Światowy poziom, rewelacja. 2010 na serio zmienił moje podejście do polskiej muzyki, pozbawił uprzedzeń. To był pierwszy rok, kiedy bardziej interesowały mnie podsumowania polskiej muzyki, niż zagranicznej.
    Twój Stary (17 stycznia 2011)
  • >wiedzialem, ze sie przprosicie z niwea. smutne
    lolekk (16 stycznia 2011)
  • wiedzialem, ze sie przprosicie z niwea. no i polskie zestawienie, zacne. kilka nowinek.
    ja2 (16 stycznia 2011)
  • Mnie oryginał jakoś nie porwał... Fajna ta Kukulska!
    Twój Stary (16 stycznia 2011)
  • *ten napis na Wołoskiej Twój Stary: dla mnie jednak niewiele wnosi do oryginału, który szaleńczo wręcz uwielbiam, ale jako odświeżenie kapitalnego tracka - spoko
    kacper b. (15 stycznia 2011)
  • Mam na myśli na Wołoskiej.
    kacper b. (15 stycznia 2011)
  • Lol, Ala Boratyn naprawdę śpiewa "Napisałam prawdę wiem / Tak nie wolno słabo bię", nie wierzyłem. Internet twierdzi, że bię=wiem, ale wyraźnie słyszę bię/francuskie bien. Może to jakiś slang? Albo się pomyliła. Trochę brakuje mi na tej liście (jak rozumiem listy singli nie będzie) Praktika przerabiającego Annę Jurksztowicz; to było bardzo fajne, mam nadzieję, że jeszcze ktoś zrobi taki remiks.
    Twój Stary (15 stycznia 2011)
  • >>>>Mieszkam jakieś 800 metrów od miejsca, gdzie pojawił się pierwszy napis Fuck Tede, ten, który zainspirował Jacka do zatytułowania tak tego album http://www.youtube.com/watch?v=c2HR2Suo0uE były jakieś wcześniej?
    ka (15 stycznia 2011)
  • Jest już banner.
    Twój Stary (12 stycznia 2011)
  • "Autechre: Oversteps Szaleństwa weteranów IDM-u na wysokim poziomie. " Skąd wytrzasnąłeś te szaleństwa? Najbardziej zachowawcza płyta Ae od Amberu
    Olek (12 stycznia 2011)
  • cos wam sie pomieszalo i rekomendacje plytowe 00-09 sa w rankingach a plytowe w specjalnych
    musical shame (10 stycznia 2011)
BIEŻĄCE
Ekstrakt #5 (10 płyt 2020-2024)
Ekstrakt #4 (2024)