INNE - FORUM
porcys - podsumowanie 2010
27 grudnia 2010(rekapitulacja na głównej)
jest jakiś harmonogram?
-
Borys skomentował swoją nieobecność przy podsumowaniu; akceptuje wyniki, uważa, że trzeba zrobić miejsce nowym.
Twój Stary (26 stycznia 2011) -
>trzeba zrobić miejsce nowym redaktorom.
Twój Stary (26 stycznia 2011) -
Temat?:) –Twój Stary, 23/1/2011 16:04 Na razie coś w stylu : "różne sposoby wykorzystywania skandalu / skandalistki w świecie muzyki pop na przykładach Uffie i Katy Perry", ale pewnie ulegnie jakimś nieznacznym zmianom.
kacper b. (24 stycznia 2011) -
trochę porażka z powodu braku violens
topman (24 stycznia 2011) -
zajebiście, że pierwsze miejsce dla Perfume :)) no i –PK, 24/1/2011 00:45 +1
V79 (24 stycznia 2011) -
ten rmx Au Revoir Simone zajebisty
PK (24 stycznia 2011) -
> 2008 to był mroczny i zły rok dla muzyki. z jednej strony tak. na imprezach z cyklu indie electro fuck, na których zdarzało mi się bywac rzadziło przesterowane edbangerowe electro (/"fidget"), zaczęła się rozkręcać ta cała kultura fotoblogów i imprez sponsorowanych, "ładnie się ubierzcie", cała otoczka którą żartobliwie nazywam znienawidzonym terminem 'blog-house', klimat który wpędzał mnie w ciężką 'depresję' i rozkminy jednak, okazuje się, że zapamiętałem z tamtego roku spore ilości singli i nadal do nich wracam: "Rolex", "Where Were U In 92", "Township Funk", "Do You Mind", "Don't Mess", "Shove It", "The Message Is Love", "Golden Age", "Marrs", "Polyhedron", "In This City", "Bongo Jam", "Digital Suicide", "Kids", "Palmitos Park", "Walking on a Dream", "Quicksand", "Stuck On Repeat", "Electric Feel", "Which Song", "Sweetness", "Saturday Night Hustle", "A Punk", "Veronica's Veil", "Cape Code Kwassa Kwassa", "The Night", "Womanizer" tak więc pozornie rok obsysał, ale na dzień dzisiejszy pamiętam go jako jednak underrated :> w temacie singli: 2006>2005>2008>2009>2010>2007
PK (24 stycznia 2011) -
Najfajniejsze indywidualne u Jędrasa, "szacunek kurwa dla was" za "Cathedral City" w albumach i pana Wavvesa na podium singli. Przybijam również piątki redaktorom z Szeryfem HH na listach.
pan miyagi (24 stycznia 2011) -
ale my kochamy muzykę :))))))
tak jakoś mnie naszło (23 stycznia 2011) -
No i już wszystko wiadomo. <eee tam> Więcej powiedzą listy indywidualne (300 utworów!) Ja na serio nie słyszę XTC w "Daiqiris and Dreams" (zajebistej piosence zresztą) :(
Twój Stary (23 stycznia 2011) -
jest już całość, najbardziej niezal singlowa lista w historii serwisu. w sumie to fajnie.
rozkmiń obczaj (23 stycznia 2011) -
na razie pierwsza "10" http://www.porcys.com/Others.aspx?id=300
FTR (23 stycznia 2011) -
nie no, kacper to swój ziom.
szczur (23 stycznia 2011) -
no co Wy ludzieeee Błaszczak czy Bartosiak to są godni następcy Nowotarskiego (tęsknię<3) czy Konia (też tęsknię<3), kolesie już od jakegoś czasu ogarniają masę tekstów na porcu ze świetnym skutkiem. Tez mnie zaskoczył brak Borysa, no ale.
a i tez nie kojarze w ogole p.Hantke albo p.Kowalski ale mocno w nich wierze (23 stycznia 2011) -
"Uffie z tej próby wyszła zwycięsko – graty mała, widzimy się na obronie mojego licencjatu." Temat?:)
ale pierdolenie, dobra dyszka, zdecydowanie fajniejsza niż na screenagers. tylko Uffie ssie pałę, hehe. acha, i w kontekście 2008: ludzie, którzy nie wracają do Juvelena, nie ogarniam.
rozkmiń obczaj (23 stycznia 2011) -
>Taa, też nie kojarzę tych ludzików(oprócz Kekusza)więc to podsumowanie słabo mnie interesuje. No też nie przesadzajmy, taki R. Gawroński albo J. Błaszczak piszą w tej chwili całą masę recenzji. Jak ich nie kojarzysz, to chyba nie czytasz nic nowego na Porcys. Zwłaszcza, że Ł. Łachecki nie pisał dla Porcys aż tak długo. O nim pamiętasz, a nie iwesz, kto to Błaszczak? A że nie ma Borysa albo Zagroby, to inna rzecz.
–ka, 23/1/2011 00:43 Taa, też nie kojarzę tych ludzików(oprócz Kekusza)więc to podsumowanie słabo mnie interesuje.
paj (23 stycznia 2011) -
Powtarzam się, ale Violens "criminally underrated, również na Porcys"
es (23 stycznia 2011) -
05.Tame Impla (!) < nie widzę w tej płycie nic poza "desire be, desire go" i zajebiście przesterowanym basem> a u nikogo nic o Magic Lantern. Z cyklu komentarz dla komentarza.
adamtochuj (23 stycznia 2011) -
2008 to był mroczny i zły rok dla muzyki.
koniu (23 stycznia 2011) -
no z tamtej dyszki,to jeszcze Tundrę lubięę. I też uważam,że dużo słabsza dyszka od tej 2010.
Powetus (23 stycznia 2011) -
nie rozumiem czemu wspomnialem o person pitch w kontekscie 2008, ale still- tamta 10tka ssala i obstawiam ze malo kto wrocil od tamtego czasu do pozycji 3-10
ka (23 stycznia 2011) -
smutny fakt, że ostało się jedynie pięć osób uczestniczących w podsumie 07
Villas (23 stycznia 2011) -
W sprawie Person Pitch - http://porcys.com/Others.aspx?id=172 - 2007 ! ! !
koniu (23 stycznia 2011) -
"Miliony synthowych blipów, lśniących jak monety wrzucane do fontanny" Magdo Janicka, :) http://www.youtube.com/watch?v=0VdUgZD2f4U
ej (23 stycznia 2011) -
rację*
ka (23 stycznia 2011) -
"24 Flying Lotus: Cosmogramma [Warp] 23 Jazzpospolita: Almost Splendid [Ampersand]" o wow.
! (23 stycznia 2011) -
dyszka z '08 byla slabsza, zabraklo nawet tak oczywistych dzisiaj rzeczy jak person pitch, a kolega ****** ma racę
ka (23 stycznia 2011) -
10. UK 09. UK 08. UK 07. US 06. US 05. Aus 04. US 03. US 02. US 01. US cała dziesiątka anglosaska, 6/10 ze Stanów. już się łaskawie nie ważcie jechać po pitchforku i kimkolwiek innym za geograficzne klapki na uszach i pisać takich bzdur jak "niestety nasze wnioski co do jej przyszłości i poziomu bieżących wydawnictw są raczej pesymistyczne."
? (23 stycznia 2011)