INNE - FORUM
Zakon Kontestatorów
24 grudnia 2010http://zakonkontestatorow.blox.pl/html
Zapraszam do czytania i komentowania, wybaczcie małą reklamę ale moze to Was zainteresować.
-
>Podeślij mi coś - to serio prośba ok, ja traktuję sprawę poważnie, więc tu masz zbiór: http://musicspot.pl/iammacio/685/The_Best_Magazine_Articles_Ever/ część z porcysa, ostrzegam
V79 (26 grudnia 2010) -
–WM91, 26/12/2010 00:13 nie ma to jak spłycić dyskusję do przeklętej tezy, że "każdy ma swoje racje i przekonania".
birthday cock (26 grudnia 2010) -
Zawsze lepiej tak niż tak: http://tnij.org/jm5w
Sz. (26 grudnia 2010) -
>Tylko nie przysyłaj artykułów z tej strony, bo przynajmniej te na ktore ja kiedys trafiłem były tak dobre jak wiersze emo-boyów o tym, ze idom sie cionć, do jótra, czyli - w Waszej skali - honorowa legitymacja Samoobrony. Proponuję nie używać takich porównań w swoich tekstach na blogu. Poza tym nie bierzesz pod uwagę, że to ci się może najzwyczajniej w świecie znudzić.
Twój Stary (26 grudnia 2010) -
O, przypomniało mi się, że muszę wziąć zastrzyczek.
matka_szt (26 grudnia 2010) -
Jeśli przez słowo "dorobić" rozumiesz to, że wyobrażam sobie, iż moj blog pozwoli mi na niechodzenie do pracy itd itp, to jest to kompletne nieporozumienie. Takie rzeczy jak blog mogą dać tylko małe, nieregularne "zastrzyczki" pieniedzy, zwlaszcza w tym kraju. Ale skoro lubie pisac, mam już małe bo małe, ale grono ludzi ktorzy chca to czytać to czemu miałbym tego nie robić? Nie trace nic. A kwestie jakości bloga powinno się omawiac za pare miesiecy, na razie jest na nim tylko pare wpisow, byc moze moj styl pisania ktory tak Ci sie nie podoba "dojrzeje". A przepraszam, jaki jest wg Ciebie "oryginalny" artykuł, ktory nie wyglada jak przedruki z TR? Podeślij mi coś - to serio prośba, chce się doedukować, może zrozumiem czemu moje reczy są niedojrzałe czy jak to tam nazwałeś. Tylko nie przysyłaj artykułów z tej strony, bo przynajmniej te na ktore ja kiedys trafiłem były tak dobre jak wiersze emo-boyów o tym, ze idom sie cionć, do jótra, czyli - w Waszej skali - honorowa legitymacja Samoobrony.
WM91 (26 grudnia 2010) -
oczywiście, że Cię nie znam, ale sorry - jeżeli myslisz, że dorobisz się na blogu, który co gorsza na razie nie jest w żaden sposób oryginalny, tylko wygląda jak przedruki z TRa, to popatrz co ci plejeru wyżej napisał. "work your fingers to the bone sitting on your ass", jak tam chcesz "Chodzi mi o to, by mieć jak najwiecej wejsc" "Nie wiem skad wzielo sie tu tyle niezdrowego szumu" no już nie zgrywaj takiego niewinnego bobaska :> (szkoda, że nie ma na porcysie opcji "poll", zastanawia mnie wynik ankiety małe litery vs spolszczone nazwy zespołów) ~peace out
V79 (26 grudnia 2010) -
plejeru Oczywiście, że to możliwe, ale wymaga dużego wysiłku, troche szczescia no i długotrwalego grzebania w necie. Nie mówię że będzie jakieś wielkie zarabianie, po prostu pojawiła się szansa, wiec grzech było nie skorzystać. Przecież nic nie trace, pisanie bloga jest tez niezla rozrywka, jesli sie to lubi. Masz racje, wracaj do dłubania.
WM91 (26 grudnia 2010) -
V79 To już kwestia gustu, jedni nie lubią słowa "Radiogłowi" (mnie sie spodobało odkad pierwszy raz to wyczytalem)a inni się wkurzaja jak ktoś zaczyna zdania z małej litery i nazywa tłumaczenie nazw "pretensjonalnym" (to dopiero powinno byc karane). No ale Twoje prawo. Nie znasz mnie więc, nie wiesz czy jestem naiwny czy nie. Ja wiem swoje i Ty wiesz swoje, ta dyskusja, choc nawet robi sie ciekawsza, jest jednak bez sensu, bo ja mam swoje racje i przekonania, Ty także. pies_pawłowa No to krótka piłka, skoro nie lubisz takiego rozwodzenia się. Chodzi mi o to, by mieć jak najwiecej wejsc. I tylko tyle. O to chodzi w blogowaniu. Nie wiem skad wzielo sie tu tyle niezdrowego szumu z powodu jednego małego bloga, ktory w dodatku nie przypadl Wam do gustu.
WM91 (26 grudnia 2010) -
Ahahahahahaha, blog + muzyczny + zarobić, ahahahhaahahaha. To się zrelaksowałem, wracam do dłubania w kodzie.
plejeru (26 grudnia 2010) -
radiogłowi i róża zwycięstwa
doświadczony porcysiak (26 grudnia 2010) -
a, tłumaczenie nazw zespołów to serio kiepska praktyka, więcej - stosowanie słowa "Radiogłowi" (błeee) powinno być karalne w tym kraju
V79 (25 grudnia 2010) -
Nie, jeszcze nie. Powiedziano mi, że jeśli liczba wejsc osiagnie pare tysiecy to będzie można naprawdę dobrze to wykorzystać. skontaktowalem sie z ludzmi, ktorzy zajmuja sie wylapywaniem ciekawych blogow, mogacych zarabiac no i okazalo sie ze blog ten bedzie przez nich obserwowany, jesli wszystko pojdzie dobrze z planem - zacznie sie kampania reklamowa. Blog działa dwa dni i ma niecale 500 wejsc dopiero (w dodatku byla to wigilia i pierwszy dzien swiat), ale wierze, ze bedzie lepiej, tym bardziej ze dopiero rozkrecam reklamowywanie go.Poza tym mam swoj wlasny zespol muzyczny, blog na pewno pomoze rozreklamować naszą pierwszą EP-kę. Takze dziekuje wszystkim za wejscia, nawet tym ktorzy uwazaja go za totalna chałę. –WM91, 25/12/2010 23:40 to jest słabe. niestety. konstruktywnie, To: Powiedziano mi naprawdę dobrze to wykorzystać skontaktowalem sie z ludzmi okazalo sie obserwowany zacznie sie kampania reklamowa wierze, ze bedzie lepiej rozkrecam reklamowywanie go swoj wlasny zespol muzyczny Takze dziekuje wszystkim za wejscia, nawet tym ktorzy uwazaja go za totalna chałę.
pies_pawłowa (25 grudnia 2010) -
no i masz, atmosfera świąteczna, człowiek chce być dobry dla innych ludzi, pisze prawie wcale nieironicznego posta i tyle z tego wynika... –WM91, 25/12/2010 23:40 ";)" bardzoś naiwny jak na 19 (? jeżeli dobrze czytam nick) lat
V79 (człowiek o nicku) (25 grudnia 2010) -
Twoj Stary Nie, jeszcze nie. Powiedziano mi, że jeśli liczba wejsc osiagnie pare tysiecy to będzie można naprawdę dobrze to wykorzystać. skontaktowalem sie z ludzmi, ktorzy zajmuja sie wylapywaniem ciekawych blogow, mogacych zarabiac no i okazalo sie ze blog ten bedzie przez nich obserwowany, jesli wszystko pojdzie dobrze z planem - zacznie sie kampania reklamowa. Blog działa dwa dni i ma niecale 500 wejsc dopiero (w dodatku byla to wigilia i pierwszy dzien swiat), ale wierze, ze bedzie lepiej, tym bardziej ze dopiero rozkrecam reklamowywanie go.Poza tym mam swoj wlasny zespol muzyczny, blog na pewno pomoze rozreklamować naszą pierwszą EP-kę. Takze dziekuje wszystkim za wejscia, nawet tym ktorzy uwazaja go za totalna chałę.
WM91 (25 grudnia 2010) -
Nie, ale serio, wow, dopiero założyłeś bloga, a już możesz na nim zarabiać?
Twój Stary (25 grudnia 2010) -
>Zależy mi na tym, by nabijać mi jak najwiecej wejśc, bo jestem zwiazany już z firma, ktora chce umieszczac reklamy, na ktorych troche moglbym zarobic. To w sumie mozecie jednak mimo wszystko dalej wchodzic na tego bloga... wow.
...także zacznijcie słuchać chociaż AC/DC. "Black Ice" to w pewnym ujęciu taki chillwave, tylko że głośno.
Szop (25 grudnia 2010) -
Masz racje, Twoj Stary. Z tym nie wdawaniem sie w pyskowki, rzecz jasna. Po prostu liczylem na konstruktywna krytyke a nie takie cos w stylu "spierdalaj bo cos tam" no i mnie troche ponioslo, moj blad. Ale rozumiem Twoja krytyke, taka krytyka jest ok.Moge ja wziac "na klate". Ale sam zrozum, takie cos co pojawia sie wyzej...tak ma wygladac komentarz na powaznym (rzekomo) muzycznym (jeszcze wieksze rzekomo) portalu? odpowiedz sobie sam. Nazwy nie zmienie, bo po pierwsze podoba mi sie (i wielu innym osobom tez, kwestia gustu), po drugie za duzo osob juz ja zna. Co do niesłuchania Iron Maiden. Do wszystkich, ktorzy nie lubia Iron Maiden i innych klasycznych rockowych, metalowych zespolow: nie polubicie tego bloga. Aha. I nie prosze o opinie - szczerze mowiac nie liczy sie dla mnie opinia z portalu takiego jak Porcys (mam swoje powody, od dawna nie przepadam za ta strona, uwazam ze to jeden z najgorszych muzycznych portali, ale sa tu tez fajne rzeczy). Zależy mi na tym, by nabijać mi jak najwiecej wejśc, bo jestem zwiazany już z firma, ktora chce umieszczac reklamy, na ktorych troche moglbym zarobic. To w sumie mozecie jednak mimo wszystko dalej wchodzic na tego bloga... W zasadzie nie powinienem nawet reagowac na wszystkie te komentarze, ale cos mnie ponioslo i jednak zareagowalem. Moj blad, bo nie wskoram nic na stronie takiej jak ta.
WM91 (25 grudnia 2010) -
Nie słuchasz tej samej muzyki, co ja, więc nie skomentuję treści, natomiast: - Zmień nazwę i daj sobie spokój z Wielkim Mistrzem itp. - "Wracaj na bloga bravo, bo widac ze nie zrozumialbys nic powazniejszego. Mowia ze debilizm czasem potrafi wyjsc po dwoch zdaniach. Dostalem wlasnie dwa zdania i musze sie zgodzic z ta opinia." - jak prosisz o opinię w internecie to po pierwsze licz się z każdą ewentualnością, a po drugie każdą krytykę bierz na klatę, a nie wdawaj się w pyskówki - Rozbijałbym teksty na akapity. Ale generalnie na tym forum raczej nie słucha się Iron Maiden, także...
Radziła mi jedna osoba, żeby nie wrzucać linka na porcys, bo to drugi onet, tylko ze gorszy, bo onet przynajmniej nie udaje ze jest mądrym portalem. Ale chcialem podziekowac za blisko kilkadziesiąt wejsc na moj blog. Nie wiem co jest nie tak z człowiekiem o nicku V79. Od kiedy to spolszczanie nazw uwazasz za pretensjonalne? miala byc konstruktywna krytyka a nie dales mi jej, powiedziales tylko swoje idiotyczne zdanie o tym ze uwazasz tlumaczenie (co zreszta jest normalna praktyka, chocby ze wzgledu na unikniecie powtorzen) nazw polskich jest be. Zanim pękłem ze smiechu, rece zdazyly mi opasć. Stary, to ze nie podoba Ci sie moj styl pisania to tylko mnie cieszy, bo gdyby Ci sie podobal to raczej musialbym szybko go zmienic. Co do tremolo, to fajnie ze wiesz co to jest, ale jednak nie wszyscy to wiedza i od tego sa blogi by to tlumaczyc. A co do dziecinnosci, to dziecinny moze byc raczej wpis taki jak ten: –teraz wypierdalaj zgadzać się sam ze sobą bo tutaj nikt z Tobą sie nie będzie, Nie sądzisz? Naprawdę trzeba być smutną cipą gorsza od Biebera, by takie coś pisać, ale ostrzegano mnie ze Porcys często ujawnia cechy "bezjajowego" portalu. Jednak są fajne wyjatki i na nie licze, chocby po to by skrytykowaly mnie konstruktywnie. Nie doczekalem sie, ale na razie trafiło mi się sporo matołów, ktorzy pisza cos w stylu: "idź stąd synek, nie kompromituj się juz. nie chcemy czytać Twojego bloga, wolimy twittera siedemnastki. " –łehehe, 25/12/2010 21:10 Nie wątpię. Wracaj na bloga bravo, bo widac ze nie zrozumialbys nic powazniejszego. Mowia ze debilizm czasem potrafi wyjsc po dwoch zdaniach. Dostalem wlasnie dwa zdania i musze sie zgodzic z ta opinia.
WM91 (25 grudnia 2010) -
:|
rojal (25 grudnia 2010) -
przecież co ferie tak jest, że poziom forum nurkuje jeszcze głębiej, niż na codzień
V79 (25 grudnia 2010) -
spuszczamy z siebie frustracje przedświąteczną, kiedyś trzeba
dlatego całe halo (25 grudnia 2010) -
No właśnie, coś nie tak, jeszcze parę dni temu fajnie się gadało, ktoś wrzucił Kylie akustycznie, się oceniało w odpowiednim wątku, się wkurwiało w innym itp. A od wczoraj jakoś dziwnie, śmiejecie się z gościa, którego innym razem pewnie byście olali. <rozmyśla>
Forum Porcys jest dziś nudną, śpiącą i nieciekawą społecznością.
anlgmt (25 grudnia 2010) -
DOKŁADAM BEATLESÓW
teraz wypierdalaj zgadzać się sam ze sobą bo tutaj nikt z Tobą sie nie będzie (25 grudnia 2010) -
"Tylko dobry rock sie liczy! teraz to już nie ma tych zespołów co kiedyś... Queen, Manowar, Yes, Metallica, Slayer, Cream, Rolling Stonsi, Def Leppard, BLACK SABBATH, Zeppelini i reszta. ROCK ON! \m/" Dołoz Beatlesow i zgodze sie w 100% –WM91, 25/12/2010 21:09 i mamy cytat roku
łehehe (25 grudnia 2010) -
(a co tam, Święta: ) Wielki Mistrzu! Cóż, Twój styl pisania nosi jeszcze wyraźne cechy okresu dojrzewania (gdyby był człowiekiem, chodziłby do pierwszej liceum), a żeby nie było, że nie otrzymałeś na forum Porcys żadnej konstruktywnej krytyki, jedna rada: przestań tłumaczyć nazwy zespołów na polski, serio. To nie pokazuje żadnej erudycji i jedynie wygląda dziecinnie i pretensjonalnie. Niech to będzie pierwszy krok na drodze Twojego bloga do dorosłości. (artykuł o czterech zastosowaniach gitary nawet mnie ujął, a próba zobrazowania laikom efektu tremolo wręcz rozczuliła :) )
V79 (25 grudnia 2010) -
http://zakonkontestatorow.blox.pl/2010/12/14-najbardziej-magicznych-chwil-w-muzyce-Odcinek.html idź stąd synek, nie kompromituj się juz. nie chcemy czytać Twojego bloga, wolimy twittera siedemnastki.
łehehe (25 grudnia 2010)