INNE - FORUM

najlepsze albumy 2010 mój prywatny ranking

23 grudnia 2010

albumy zagraniczne
1.the dead weather-sea of cowards
2.kings of leon-come arround sundown
3.crystal castles-crystal castles 2
4.kanye west-my beautiful dark twisted fantasy
5.gorillaz-plastic beach
6.vampire weekend-contra
7.the futureheads-the chaos
8.caribou-swim
9.deerhunter-halcyon digest
10.I blame coco-the constants

11.dum dum girls-i will be
12.hole-nobody s daughter
13.klaxons-surfing the void
14.pulled apart by horses-pulled apart by horses
15.lcd soundsystem-this is happening
16.foals-total life forever
17.massive attack-heligoland
18.crystal fighters-star of love
19.hot chip-one life stand
20.the walkmen-lisbon
21.general fiasco-building
22.sabaton-coat of arms
23.M.I.A-maya
24.the dillinger escape plan-option paralysis
25.los campesinos-romance is boring
26.these new puritans-hidden
27.yeasayer-odd blood
28.ellen allien-dust
29.broken bells-broken bells
30.manic street preachers-postcard from a young man

POLSKA
1.lao che-prąd stały prąd zmienny
2.kim nowak-kim nowak
3.L.U.C-PyyKyCyKyTyPff
4.muchy-notoryczni debiutanci
5.brodka-granda
6.cf98-nic do stracenia
7.kumka olik-podobno nie ma już Francji
8.O.S.T.R-tylko dla dorosłych
9.pezet&małolat-dziś w moim mieście
10.pogodno-wasza wspaniałośc

11.eldo-zapiski z 1001 nocy
12.rahim-podróże po amplitudzie
13.novika-lovefinder
14.vavamuffin-mo better rootz
15.happy pills-retrosexual

szymon
  • Ogólnie, nie wiem po co się odzywałem bo paj nie dość że trafił niemal w środek tarczy to jeszcze w dobrym stylu.
    Sylwester Cz. (14 lutego 2011)
  • 1 ariel pink's haunted graffiti 'before today' 2 tame impala 'innerspeaker' 3 no age 'everything in between' Pierwsze OK, reszty nie słyszałem. 4 toro y moi 'causers of this' To jest nudne gówno i chyba tylko po to się tego słucha żeby powiedzieć w towarzystwie że płytę się przesłuchało. 5 beach house 'teen dream' Nudne. 9 yeasayer 'odd blood' popierdywanie dla infantylnych starców. 10 deerhunter 'halcyon digest' 11 arcade fire 'the suburbs' Dobre. 12 sufjan stevens 'the age of adz' Ostatni raz słuchałam sufjana w 1979 13 houses 'all night' 14 menomena 'mines' 15 caribou 'swim' dobre. 16 kisses 'the heart of the nightlife' 17 bear hands 'burning bush supper club' 18 clive tanaka 'jet set siempre 1' Ścierające się tekstury szeroko zakrojona polifoniczność a także niesamowicie przestrzenne pogłosy dające wrażenie obcowania z- ścierającą mózg na zardzewiałej tarce psychodelicznego dyskursu- poezją cummingsa stawia ten album w pierwszym szeregu muzyki ogólnie. 19 avey tare 'down there' 20 benoit pioulard 'lasted' 21 small black 'new chain' 22 two door cinema club 'toutist history' 23 dom – 'sun bronzed greek gods' 24 janelle monáe – 'the archandroid' 25 best coast 'crazy for you' Ogólnie mocno alternatywny z ciebie gość. Nie znam połowy tych artystów. Może jakieś konsultacyjki na mejlu żebym też kiedyś nie zbłaźnił się kiepskim zestawieniem?
    Sylwester Czereszewski (14 lutego 2011)
  • Tame Impala - Innerspeaker Toro Y Moi - Causers Of This Arcade Fire - The Suburbs Violens - Amoral Tego słuchałem najczęściej. Z pozostałych wymienionych wyżej pamiętam jedynie pojedyncze kawałki. Poza tym coraz ciężej jest mi wyłowić coś ciekawego, co nie nudzi po 3 piosenkach. Dużo artystów się zesrało i nagrało jakieś shity niemożebne, które dla mnie są zupełnie niesłuchalne.
    paj (23 grudnia 2010)
  • nowa Rihanna i Katy Perry to porządne piątkowe krążki, o co chodzi?
    rojal (23 grudnia 2010)
  • a z polskich kult i koma symfonicznie. dobra, ale to juz przestaje byc smieszne.
    pies lampo (23 grudnia 2010)
  • Od biedy KATIE MELUA - THE HAUSE można dodać na 6. miejsce listy nwo.
    Paweł L. (23 grudnia 2010)
  • pies trącał wasze żale o ranking 2010 jest jedna, jedyna, słuszna opcja: 1. EMINEM - RECOVERY 2. RIHANNA - LOUD 3. USHER - RAYMOND V. RAYMOND 4. KATY PERRY - TEENAGE DREAM 5. THE BLACK EYED PEAS - THE BEGINNING
    nwo (23 grudnia 2010)
  • kolejność przypadkowa - Yeasayer - Odd Blood - Mark Ronson and the Buisness Intl. - Record Collection - Twin Shadow - Forget - Clive Tanaka - Jet Set Siempre 1 - Miami Horror - Illumination - Violens - Amoral - LCD Soundsystem - This Is Hapening - Wild Nothing - Gemini - Robyn - Body Talk - Angus and Julia Stone - Down The Way z polskich to Brodka, Cieślak i Dejnarowicz
    Dr Pepper (23 grudnia 2010)
  • Mój wstępny ranking płyt POP 2010. 1. Erykah Badu - New Amerykah Part Two (Return of the Ankh) 2. Uffie - Sex Dreams and Denim Jeans 3. Robyn - Body Talk Pt.1, Pt.2, Pt.3 4. Big Boy - Sir Luscious Left Foot: Son Of Chico Dusty 5. Kylie Minogue - Aphrodite 6. LCD Soundsystem - This Is Happening 7. Sia - We Are Born 8. Mosqitoo - Synthlove 9. WdoWA - Superextra 10. M.I.A. - /\/\Y/\ 11. Gorillaz - Plastic Beach 12. Brodka - Granda Moja ulubiona płyta tego roku jak na razie: Flying Lotus - Cosmogramma.
    Paweł L (23 grudnia 2010)
  • 1 ariel pink's haunted graffiti 'before today' 2 tame impala 'innerspeaker' 3 no age 'everything in between' 4 toro y moi 'causers of this' 5 beach house 'teen dream' 6 the tallest man on earth 'the wild hunt' 7 twin shadow 'forget' 8 surfer blood 'astrocoast' 9 yeasayer 'odd blood' 10 deerhunter 'halcyon digest' 11 arcade fire 'the suburbs' 12 sufjan stevens 'the age of adz' 13 houses 'all night' 14 menomena 'mines' 15 caribou 'swim' 16 kisses 'the heart of the nightlife' 17 bear hands 'burning bush supper club' 18 clive tanaka 'jet set siempre 1' 19 avey tare 'down there' 20 benoit pioulard 'lasted' 21 small black 'new chain' 22 two door cinema club 'toutist history' 23 dom – 'sun bronzed greek gods' 24 janelle monáe – 'the archandroid' 25 best coast 'crazy for you' najczęściej słuchane przeze mnie w tym roku
    v/a (23 grudnia 2010)
  • "The Wire”: 1. Actress “Splazsh”, Honest Jon’s 2. Oneohtrix Point Never “Returnal”, Editions Mego 3. Swans “My Father Will Guide My Up A Rope To The Sky”, Young God 4. Joanna Newsom “Have One On Me”, Drag City 5. Catherine Christer Hennix “The Electric Harpsichord”, Die Schachtel 6. Rangers “Suburban Tours”, Olde English Spelling Bee 7. Ariel Pink’s Haunted Graffiti “Before Today”, 4AD 8. John Tilbury & Sebastian Lexer “Lost Daylight”, Another Timbre 9. Keith Fullerton Whitman “Disingenuity/Disingenuousness”, PAN 10. Kevin Drumm “Necro Acoustic”, Pica Disk
    nie ma Toro (23 grudnia 2010)
  • też wymieniłeś świetne tytuły.troche mi przypomniałeś o paru płytach które powinienem też napisać toro y moi,flying lotus ,Ariel Pink's Haunted Grafitti świetne płyty
    szymon (23 grudnia 2010)
  • Świat 1. Women - Public Strain 2. Flying Lotus - Cosmogramma 3. Noveller - Desert Fires 4. The Men - Immaculada 5. No Joy - Ghost Blonde 6. Deerhunter - halycon Digest 7. Ariel Pink's Haunted Grafitti - Before Today 8. Best Coast - Crazy For You 9. MGMT - Congratulations 10. Foals - Total Life Forever 11. Toro Y Moi - Causers Of This 12. Tera Melos - Patagonian Rats 13. Dum Dum Girls - I Will Be 14. Darkthrone - Circle The Wagons 15. Glenn Branca - Ascesion: The Sequel Polska 1. Kristen - Western Lands 2. Pink Freud - Monster Of jazz 3. Kyst - Cotton Touch 4. Mitch & Mitch - XXII Century Sound Pioneers 5. Crab Invasion - Extend Your Life 6. Kim Nowak - Kim Nowak 7. Cieślak i Księżniczki - Cieślak i Księżniczki 8. Brodka - Granda 9. Muchy - Notoryczni debiutanci 10. Hailo - Soul Asylum
    wujek_lemisz (23 grudnia 2010)
  • jeśli już robić listę najnudniejszych płyt roku to ja się pytam: GDZIE JEST THE NATIONAL?
    FTR (23 grudnia 2010)
  • birthday cock,dlaczego myślisz że jestem słuchaczem trójki
    szymon (23 grudnia 2010)
  • piszcie swoje rankingi a nie sie plujecie.kaźdemu sie nie dogodzi a to miał byc mój ranking a nie wasz
    szymon (23 grudnia 2010)
  • lol kiepski troll, a forum się bulwersuje btw robimy w tym roku forumowy ranking singli 2010? zastanawiam się nad założeniem takiego tematu (gdzieś w okolicach wczesnego stycznia), ale nie wiem czy będzie zainteresowanie na taki event
    V79 (23 grudnia 2010)
  • ktoś tu chyba słucha muzyki od wczoraj jeśli kings of leon, vampire weekend, gorillaz czy futureheads ma w pierwszej dziesiątce '10, no przepraszam
    v/a (23 grudnia 2010)
  • to taka lista przeciętnego słuchacza trójki jak się domyślam?
    birthday cock (23 grudnia 2010)
  • Zagramanica: Flying Lotus, Polska: Pink Freud. Specyficzne jest to, że w tym roku wybór najlepszego polskiego trudniejszy niż zagramanicznego.
    anlgmt (23 grudnia 2010)
  • caribou nagrał dobrą płyte.ty co napisałeś ale słabe napisz swój ranking chętnie przeczytam.
    szymon (23 grudnia 2010)
  • wymienianie go na jednej liscie z kings of leon czy dead weather jest karane grzywna, kundlu!
  • masz coś do caribou kundlu ?
    TAK! TY! (23 grudnia 2010)
  • kanye za nisko i co tu robi caribou?
  • kings of leon, hehe dobry żarcik
    paniczpenis (23 grudnia 2010)
  • ale słabe
    v/a (23 grudnia 2010)
BIEŻĄCE
Ekstrakt #5 (10 płyt 2020-2024)
Ekstrakt #4 (2024)