INNE - FORUM

cykl Czy idole mogą się mylić?: Justin Timberlake zachwycony Trentem Reznorem (NIN)

23 listopada 2010

piątek, 22 października 2010 05:03, źródło: megafon.pl, film.wp.pl

Justin Timberlake był pod wielkim wrażeniem pracy, jaką Trent Reznor włożył w stworzenie muzyki do filmu "Social Network".

W obrazie Davida Finchera Timberlake wciela się w twórcę Napstera, Seana Parkera, Reznor natomiast skomponował soundtrack towarzyszący dziełu.

- Za każdym razem, kiedy włączali nam jakiś fragment, zupełnie zmieniało to sposób, w jaki słucha się muzyki - wyjaśniał młody artysta. - Często byłem po prostu oniemiały z wrażenia. To, co Trent robi, nie jest zwykłym talentem. To dar. Muzyka w tym filmie steruje emocjami. Nie tylko brzmi wspaniale sama, ale wydaje się wręcz stworzona do tej historii.

Obraz "Social Network", który przedstawia historię założenia portalu społecznościowego Facebook, można oglądać od 15 października. W roli głównej występuje Jesse Eisenberg.

W studiu Reznora wspomagał producent Atticus Ross. Fragment soundtarcku został udostępniony za darmo poprzez oficjalną stronę muzyka. Płyta już jest w sprzedaży.

Dorobek Amerykanina zamyka nagrana wraz z formacją How to Destroy Angels imienna EP-ka.

fresh news
  • też nie lubię NIN, ale akurat soundtrack do TSN jest niezły, a na pewno najlepszy z wszystkich nominowanych do Oscara, więc skończcie pierdolić...
    pfff lol cycki (2 marca 2011)
  • nie mam nic do nin, kiedy otrzymam wpierdol?
    anonim (2 marca 2011)
  • Trent Reznor Wins Oscar Reznor and Atticus Ross take home Best Original Score award for The Social Network. http://pitchfork.tumblr.com/post/3556836604/trent-reznor-wins-oscar-reznor-and-atticus-ross
    i co wy na to pitchforkfuckers? (2 marca 2011)
  • Trent Reznor i Atticus Ross otrzymali Złoty Glob za muzykę do filmu "Social Network" w reżyserii Davida Finchera. - Rok temu nie przypuszczałem, że napiszę muzykę do filmu, a co dopiero, że będę tu stał i odbierał nagrodę - powiedział lider Nine Inch Nails w podziękowaniu. - To absolutnie surrealistyczne uczucie. Artyści pokonali m.in. Hansa Zimmera, który skomponował soundtrack do obrazu "Incepcja" i Alexandre'a Desplata odpowiedzialnego za muzykę do dramatu "Jak zostać królem". Diane Warren odebrała statuetkę za piosenkę "You Haven't Seen the Last of Me" w wykonaniu Cher. Numer pochodzi z filmu "Burleska", w którym Cher zagrała jedną z głównych ról. Złote Globy przyznawane są przez Hollywoodzkie Stowarzyszenie Prasy Zagranicznej. Laureatów poznaliśmy podczas 68. gali wręczenia Złotych Globów, która odbyła się 16 stycznia 2011 roku. Ceremonię poprowadził Ricky Gervais. źródło: megafon.pl
    tuba megafonu (18 stycznia 2011)
  • ale gupi ten Justin i Tymon czasem. jak można lubić NIN?? jakby mnie to dziwi. i nie. nie chcę żeby Timberlake współpracował z Reznorem. wyjdzie z tego jakieś gówno kupa gówno. jedzie ktoś na Offa z Wawy do Katowic w czwartek?
    FORUMOWICZ PORCYS (26 listopada 2010)
  • no i widzicie że
    idol też się może mylić (26 listopada 2010)
  • Tymon Tymański chwalił w Łossskocie teksty Marii Awarii.
    metys (25 listopada 2010)
  • a tu do posłuchania fragmenty tego, czym współpracujący z Pharellem Williamsem i Timbalandem Justin Timberlake się tak zachwyca: http://www.nullco.com/TSN/ może dojdzie do współpracy Reznora i Timberlejka? A może Timberlejk wystapi gościnnie na płycie NIN? znacie inne takie przypadki? czy ktokolwiek z Radiohead lubi Tool?
    absmakowy link (25 listopada 2010)
  • Czuje absmak,przerażający absmak !
    ... (23 listopada 2010)
BIEŻĄCE
Ekstrakt #5 (10 płyt 2020-2024)
Ekstrakt #4 (2024)