INNE - FORUM

Szukam pozycji do magisterki

3 listopada 2010

Witam!

Piszę pracę magisterską na temat roli muzyki rockowej w życiu młodego człowieka i w jednym z podrozdziałów mam dokonać podziału gatunkowego szeroko rozumianego rocka (a więc terminy od hard rocka, heavy metal czy nawet reggae muszą się tam znaleźć) ale póki co nie znalazłem żadnej dobrej pozycji książkowej w której znalazłbym taki podział. Zazwyczaj są krótkie, wręcz encyklopedyczne wyjaśnienia terminów i to wszystko. Zna ktoś jakąś pozycję gdzie podział gatunkowy potraktowany jest lepiej i więcej jest tam materiału? Będę wdzięczny za tytuły ;)

Rimm
  • Mam tą książkę i faktycznie coś niecoś z niej można wyłuskać na ten temat, ale więcej jest jest o historii i budowie. W dalszym ciągu czekam na tytuły ;)
    Rimm (3 listopada 2010)
  • z tego co pamiętam coś może się znajdować w "Estetyce Rocka" Wojciecha Siwaka
    camel (3 listopada 2010)
  • miniJoe sęk w tym, że niestety nie mogę korzystać z Internetu (promotor jest do niego mocno uprzedzony, człowiek "starej daty") mogę korzystać jedynie z książek, czasopism, etc... e-smith wielkie dzięki już złożyłem zamówienie, mam nadzieję, że znajdę tam to czego szukam, choć tytuł "Historia rocka" trochę mnie niepokoi. Ale w dalszym ciągu jeżeli ktoś zna pozycje, które będą pomocne w stworzeniu tego podrozdziału o podziale gatunkowym rocka będę niesamowicie wdzięczny ;)
    Rimm (3 listopada 2010)
  • to ja jeszcze dorzucę Historię rocka - Piera Scaruffiego. Fragmenty spolszczone do znalezienia w Glissandzie. reszta do kupienia w stanach.
    e-smith (3 listopada 2010)
  • http://allmusic.com/explore/genre/pop-rock-d20 nie wystarczy?
    miniJoe (3 listopada 2010)
BIEŻĄCE
Ekstrakt #5 (10 płyt 2020-2024)
Ekstrakt #4 (2024)