INNE - FORUM
Szukam pozycji do magisterki
3 listopada 2010Witam!
Piszę pracę magisterską na temat roli muzyki rockowej w życiu młodego człowieka i w jednym z podrozdziałów mam dokonać podziału gatunkowego szeroko rozumianego rocka (a więc terminy od hard rocka, heavy metal czy nawet reggae muszą się tam znaleźć) ale póki co nie znalazłem żadnej dobrej pozycji książkowej w której znalazłbym taki podział. Zazwyczaj są krótkie, wręcz encyklopedyczne wyjaśnienia terminów i to wszystko. Zna ktoś jakąś pozycję gdzie podział gatunkowy potraktowany jest lepiej i więcej jest tam materiału? Będę wdzięczny za tytuły ;)
-
albo, według najnowszej mody: ŻADNEGO OPÓŹNIENIA NIE BYŁO
Szop (22 listopada 2010) -
http://pokazywarka.pl/zqot16-2/
przepraszam za opóźnienie (22 listopada 2010) -
zeskanowałem, zaraz będę próbował coś z tym zrobić
Szop (20 listopada 2010) -
ej to odwrotnie miało być
zonk (15 listopada 2010) -
Optimus Prime
pamiętaj - umarłem za twoje grzechy (15 listopada 2010) -
>to ja chyba jednak wolę kroczące roboty. są kapitalne. płakałem, kiedy optimus prime umarł.
em c (15 listopada 2010) -
daj spokój, czego ty wymagasz od magistra pedagogiki,żeby posługiwał sie poprawnie językiem polskim? przeciez człowiek nic nie wynosi po takich studiach i od razu zasila szeregi bezrobotnych.
student (15 listopada 2010) -
Szop - wielkie dzięki, już zamawiam tą pozycję ;) –Rimm, 4/11/2010 11:27 super, że już dzisiaj się nie wymaga od przyszłych magistrów, żeby umieli napisać poprawnie "tę" zamiast "tą". chwała polskiej edukacji. to ja chyba jednak wolę kroczące roboty.
frustrat (14 listopada 2010) -
Spoko ;) Panie i panowie będę wdzięczny za kolejne sugestie ;)
Rimm (14 listopada 2010) -
(najbliższy)
Szop (12 listopada 2010) -
w poniedziałek lub wtorek
Szop (6 listopada 2010) -
Byłbym wdzięczny ;) rimmel87@gmail.com
Rimm (6 listopada 2010) -
Szop - wielkie dzięki, już zamawiam tą pozycję ;) –Rimm, 4/11/2010 11:27 Nie ma potrzeby, myślę. To kilka(naście?) stron o podgatunkach art-rocka. Mogę wysłać mailem.
Szop (5 listopada 2010) -
proste, od tyłu.
kapiszony (4 listopada 2010) -
A właśnie! Miał ktoś z Was może do czynienia z "Słownikiem muzyki" Zielonej Sowy pod redakcją Wojciecha Marchwica? Jak wrażenia? Znajdę tam to co mnie interesuje?
Rimm (4 listopada 2010) -
Chryste niektórzy z Was to są doprawdy niesamowici. Nie widzieli nawet szczątków pracy, ba nawet w sumie tematu nie znają ale już jadą pracę z góry na dół. Studiuję pedagogikę wybaczcie, ale ja nie jestem od składania robotów. Chociaż pewnie niektórzy tutaj wymagali by od potencjalnych magistrów pedagogiki zbudowania szkoły... Szop - wielkie dzięki, już zamawiam tą pozycję ;) W dalszym ciągu czekam na więcej ;)
Ja uważam za skandal, magister tak samo się nazywa czy to robot, czy to gatunki muzyczne mlodziezowe. Ale może po śmierci nastąpi wyrównanie. "Kultura Popularna", 2/2002 Wyd. SWPS "Academica" s.119 Marcin Rychlewski „Ogród niewyplewiony”, czyli o rockowej terminologii w bibliografii tego różne różności. http://www.swps.edu.pl/new_www/kulturapopularna/archiwum_1101399538/numer22002_1101732809.html
Szop (4 listopada 2010) -
Ale te najnowsze etykiety to trochę z dupy, chyba że praca ma być studium przypadku. Czyta się łże-elitarnego porcysa i skrinejdżers i zapomina się, czego polska rockowa młodzież naprawdę słucha*. *miałem gotową wyliczankę, ale spasowałem
anlgmt (4 listopada 2010) -
chacinski w najnowszej polityce ogarnia jakies te najswiezsze etykiety
moh (4 listopada 2010) -
Nie wiem, jaki kierunek studiujesz, ale dobrym pomysłem na badania do magisterki byłoby skonstruowanie dobrej ankiety i "oddolne" stworzenie listy/drzewa gatunków muzycznych znanych polskiej młodzieży, wraz z proporcjami ich słuchania/lubienia i wyróżnieniem typowych skojarzeń i cech kluczowych dla gatunku. Przy próbie bardziej reprezentatywnej niż sama tylko W-wka mogłaby to być pouczająca lektura. Oczywiście, jeżeli ma to być tylko rozdział w tylko eseju i tylko o rocku, to szkoda zachodu. Zamejluj do Sankowskiego, może Ci coś poleci. Idiotyczny temat wybrałeś swoją drogą :>
mgr anlgmt (4 listopada 2010) -
chryste. to było złe :)
17 (4 listopada 2010) -
69
17 (4 listopada 2010) -
Może gdy mnie najdzie na doktorat z pedagogiki do jakiegoś robota stworze. Póki co zostanę przy "wypracowaniach" i badaniach. Swoją drogą to niektórzy muszą mieć cholernie smutne życie, ale za to pokłady żółci niewyczerpalne jak widzę...
co do tematu to przychodzi mi do głowy tylko coś oczywistego: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_music_genres
em c (3 listopada 2010) -
–mgr inż, 3/11/2010 19:50 stary, ja na zaliczenie ZPT musiałem zrobić robota samoczynnie konstruującego roboty kroczące.
em c (3 listopada 2010) -
ja na magisterce musiałem skonstruować robota kroczącego, a nie pisać wypracowania, które nadawałyby się co najwyżej na prezentacje maturalną –mgr inż, 3/11/2010 19:50 ciekawe.
topman (3 listopada 2010) -
a myślisz, że o co chodzi tym wrażliwcom?
mgr inż2 (3 listopada 2010) -
ja na magisterce musiałem skonstruować robota kroczącego, a nie pisać wypracowania, które nadawałyby się co najwyżej na prezentacje maturalną
mgr inż (3 listopada 2010) -
Nie napiszesz chyba tej pracy skoro sam nie potrafisz kwerendy wykonac ..
ja (3 listopada 2010) -
myslalem, ze o tym sie mysli, zanim sie wybierze temat na magisterke?
Low (3 listopada 2010)