INNE - FORUM

Rząd delegalizuje wszystko

4 października 2010

91% polaków cieszy się z tego, co robi rząd, media pomagają, łącząc każdy losowy zgon z dopalaczami. (http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8463252,32_letni_mezczyzna_z_Kepna_nie_zatrul_sie_smiertelnie.html). nikt nie próbuje nawet łączyć fali zatruć z pospieszną delegalizacją mefedronu, która skutkuje depserackimi próbami poszukiwania (nieistniejących) zamienników. w konsekwencji nadchodzących zmian prawnych, które niby wycelowane są wyłącznie w sklepy kolekcjonerskie, prawdopodnie zniknie cały rynek RC w polsce - nie tylko beta-ketony, ale także niewinne tryptaminy i fenetylaminy. wśród fascynujących propozycji rządu jest tez taka:
"Kto małoletniemu udostępnia substancję, której użycie może narazić na niebezpieczeństwo życie lub zdrowie ludzkie podlega karze pozbawienia wolności do lat trzech"

snujmy refleksje!

r
  • nikt nie odpisuje A SZKODA, bo mamy na forum kolejną OFIARĘ DOPALACZY (czyli mnie, elo) przez ostatnie 4 miesiące zdążyłem przerobić: >Etylofenidat (w sumie polecam) >eth-cat (gówienko, 5 minut pobudzenia) >MXE (najciekawsza rzecz, mindfuck, długo by pisać) >2FA >3FA (bzdurki) >alfa-pvp (nie warto) >THJ018 >THJ2201 (seria THJ w suuumie nawet nadaje się do casualowego palenia, ale mimo wszystko "naturka lepsza, ziomek") >PINACA >3-MEO-PCP (HARDKOR) >Diklazepam >Etizolam Do tego, żeby było śmieszniej, legalnie w każdym sklepie/aptece dostępne są uzależniające fizycznie morfina, kodeina - tylko trzeba wiedzieć howinto. Podsumowując: TUSKU, TY ŁAJZO! Nie uchroniłeś mnie, a taki byłeś groźny!
    Sz. (17 czerwca 2014)
  • Metoksetamina (skrótowo: MXE) Porcysiaki doznawały muzyki pod wpływem powyższej? Ja tak, prze-przeżycie, trudno mi je opisać. Nie chodzi nawet o przyjemność odbioru, ale dziwaczne zjednoczenie, doznawanie wszystkiego "od zera".
    Sz. (13 kwietnia 2014)
  • czas podsumowań! 6 czerwca, po cichu, weszła w życie ustawa, nad którą pracował rząd od afery dopalaczowej. Szczęśliwie, okazała się hucpą, tj. nie wprowadzono żadnych przepisów, które skutecznie blokowałyby legalność substancji RC. Wbrew zapowiedziom, i szczerym obawom użytkowników, skończyło się na poszerzeniu listy nielegalnych substancji o kolejne pozycje, w tym z najpopularniejszych metylon i 4-MEC. Jednak nie powstał żaden mechanizm, który blokowałby powstawanie nowych substancji, a wraz z zamknięciem stacjonarnych sklepów dopalaczowych, temat prawdopodobnie nigdy nie powróci. Nie rozumiem dlaczego, pominięta została duża ilość substancji od dawna znanych i branych, opisanych na wikipedii i forach, no i już na miejsce starych pojawiają się nowe (choć na pewno nie tak dobre jak mefedron) zamienniki. long live the rc.
    r (10 czerwca 2011)
  • chyba yay.
    szczur (28 listopada 2010)
  • to było do przewidzenia.
    ech (28 listopada 2010)
  • dopalacze wracają :) http://www.rp.pl/artykul/569095.html
    r (27 listopada 2010)
  • rzad wzial sie za niektore rc.czas pakowac plecaczki.
    topman (25 listopada 2010)
  • lol z tego kontrastu pomiędzy napisem i przyciemnianymi szybami, a tym krzesłem i koszem
    Twój Stary (25 listopada 2010)
  • http://c0834752.cdn.cloudfiles.rackspacecloud.com/1_E76CTVHHcmr89DSpT2ktkSAgMbYlOPGN.jpg taaakie cuś...
    ehe (25 listopada 2010)
  • @bumpe, to nieetyczne, radź se.
    r (12 listopada 2010)
  • >–Marnow, 6/11/2010 23:53 wow, to juz im nie kibicuje.
    em c (10 listopada 2010)
  • @r chciałbym się pobawić z rc, ale niespecjalnie umiem ocenić wiarygodność sklepu, nigdy wcześniej nie zamawiałem. poleciłbyś jakiś? jak nie tu to odezwij się 1633031. pozdr
    bumpe (10 listopada 2010)
  • http://www.tvn24.pl/-1,1681249,0,1,mafia-moze-sie-zemscic-za-dopalacze,wiadomosc.html Jakieś komentarze?
    Marnow (6 listopada 2010)
  • http://www.youtube.com/watch?v=Gi9wmtv1pwM
    proszę. (17 października 2010)
  • –sas, 17/10/2010 21:20 linka poproszę. –anlgmt, 17/10/2010 22:02
    seconded (17 października 2010)
  • –sas, 17/10/2010 21:20 linka poproszę.
    anlgmt (17 października 2010)
  • >Tusk się ośmieszył jak dawał medal jakiemuś dziecku w przedszkolu, a ten z płaczem zdjąć go z szyi >i pierdolnął nim:D No, PO tym już się nie POdniesie.
    Twój Stary (17 października 2010)
  • Tusk się ośmieszył jak dawał medal jakiemuś dziecku w przedszkolu, a ten z płaczem zdjąć go z szyi i pierdolnął nim:D
    sas (17 października 2010)
  • do totalnego ośmieszenia i dojdzie, jeżeli ustawa okaże się niezgodna z konstytucją (a są na to spore szanse), a właściciele sklepów zaczną wygrywać procesy o odszkodowania. prawo może demoralizować.
    anlgmt (16 października 2010)
  • tusk sie znowu osmieszyl
    buehehehehe (16 października 2010)
  • fajny thread, no ale brakuje tu paru ważnych truizmów. 1. ludzie ćpali, ćpają i będą ćpać, pili, piją i będą pić. 2. delegalizowanie substancji zawsze stwarza ryzyko, że substancje zastępcze, które nieuchronnie pojawią się w drugim obiegu będą bardziej szkodliwe; prosty przykład - prohibicja na alkohol - częstsze zatrucia metanolem. ...nie wspominając o wzroście przestępczości spowodowanym prohibicją. 3. jak mamy do wyboru kupowanie trawki, za posiadanie 0.x grama której można pójść do więzienia, a co najmniej znaleźć się w rejestrze osób karanych i kupowanie legalnego gówna, za którego posiadanie nic nie grozi, nic dziwnego że część osób decyduje się na tę drugą możliwość. 4. większa dostępność dopalaczy [co za idiotyczna nazwa swoją drogą] niż tradycyjnych narkotyków na pewno ma złe skutki, szczególnie w przypadku młodzieży szkolnej zachęty są silniejsze, tym bardziej że media właśnie obwieściły gimnazjalistom, że te substancje są zażywane przez ogromną liczbę ich rówieśników. 5. edukacja, profilaktyka, których w ogóle nie ma i - przede wszystkim - DEPENALIZACJA POSIADANIA NARKOTYKÓW NA WŁASNY UŻYTEK, być może w przyszłości kontrolowana przez państwo sprzedaż tzw. miękkich - to są sensowne, nieucieczkowe rozwiązania. dopalacze nie wytrzymają konkurencji 'zwyczajnych' narkotyków. jeśli zniknie tabu, osłabnie pokusa, konsumpcja nie wzrośnie, za to ukształtują się 'bezpieczeństwo i higiena ćpania'. ci, którzy chcą się narkotyzować, będą to robić w normalnych warunkach - ci, którzy nie chcą, nie będą.
    anlgmt (16 października 2010)
  • ^^ napisz maila z tym do ministerstwa zdrowia, zdaje się, że zawsze odpisują :) ustawa, która powstaje jest koszmarkiem i zostanie zmiażdżona przez TK, tymczasem to co weszło w życie i zamknęło dopalacze w żaden sposób nie ujęło rynku RC. wszystkie rc szopy przebiegle wznowiły pracę :inlove: 'tabletka gwaltu' także nie została rozpoznana i najprawdopodobniej zostanie.
    r (16 października 2010)
  • posłowie niby myśleli, że zapisanie w ustawie, że jak na coś jest osobna ustawa to wtedy ta nie ma mocy rozwiązuje problem, no ale osobne przepisy są przecież chyba tylko na (ogólnie pojęte)leki, tyton i alkohol, a reszta nie. To znaczy na gałkę muszkatołową na 100% nie ma, bardzo jestem ciekaw co by było jakbym poszedł do prokuratury złożyć doniesienie na Państwową Inspekcję Sanitarną za niedopełnienie swoich obowiązków, a producenta gałki za sprzedawanie środka odurzającego pod przykrywką jakiejś przyprawy. Mój synek się nawdychał i teraz cierpi, okropni prezesi firmy powiedzmy Kamis żerują na niewiedzy młodzieży i sprzedają im to gówno pomimo tego, że wiedzą, że jest niebezpieczne.
    sas (9 października 2010)
  • 400 za, 3 przeciw, 3 się wstrzymało. od listopada nielegalne: rozpuszczalniki, klej butapren i lakier do paznokci. wiadomo - nawdychać się można. dalej: herbata - można sobie zrobić czaj. kawa - można wypić pięć mocnych i pyknąć. leki na kaszel (bez recepty). gałka muszkatołowa. inne. oczywiście teoretycznie, bo pomijam, że ustawa jest bublem. alkohol i tytoń niby nie, bo są oddzielne ustawy na to. dodatkowo niesprzedany towar ze sklepów zszedł do podziemia i schodzi mimo 2-3 razy wyższych cen. nikt nie odprowadzi od tego podatku.
    bicz (8 października 2010)
  • no właśnie. rząd jak zwykle uległ niebezpiecznej chorobie zwanej przez niektórych sraczką legislacyjną. ta ustawa to kolejny bubel. jest nieprzemyślana. a szykuje się kolejny skandal z zakazem łączenia pracy zawodowej osobom, które nabyły już prawa emerytalne i z racji wieku pobierają emeryturę jednocześnie pracując.
    jan maria janina konopia (8 października 2010)
  • 400 posłów za, 3 przeciw, 3 nie ma opinii. Dopalacze nielegalne. Tak pobieżnie rzuciłem okiem na tą ustawę i jakoś nie widzę, żeby ona cokolwiek zmieniła, bo zakaz sprzedaży jakichkolwiek substancji odurzających oznaczałby delegalizację na przykład rozpuszczalnika. Nie widzi mi się żeby ta ustawa cokolwiek zmieniła, bo skoro dało się sprzedawać dopalacze jako kolekcjonerskie środki nawozu roślin to czemu by nie można ich sprzedawać jako troche inny rozpuszczalnik, czy tysiąc innych rzeczy.
    sas (8 października 2010)
  • http://jasowa.wrzuta.pl/audio/953XnqjRqBJ/kult_---_5_lat co jest nielegalne jest bardziej oplacalne
    topman (7 października 2010)
  • thx. http://www.youtube.com/watch?v=etCPoePbUOM&feature=player_embedded
    r (7 października 2010)
  • "a amphibia to nie był też mef? nie jestem fanem psychodelików, ale żałuję, że nie zdążyłem spróbować szałwi :( " na pewno nie, bo po delegalizacji mefa amphibia wciąż była w asortymencie dopków, a jej działanie wógole się nie zmieniło. A była to zajebista mieszanka ketonów, mam piękne wspomnienia z tych paru imprez.
    zb (7 października 2010)
  • marnow=??
    kotek (7 października 2010)
BIEŻĄCE
Ekstrakt #5 (10 płyt 2020-2024)
Ekstrakt #4 (2024)