INNE - FORUM

ojciec mateusz też jest indie

3 października 2010

widzialem dzisiaj odcinek. fabula godna miedzy-podstawowkowego konkursu na opowiadanie w stylu agaty kristi. jednak niewazne to, gdyz:

-ojciec mateusz byl dj'em w radio
-ojciec mateusz uzyl sformulowania 'indi rok'
-ojciec mateusz powiedzial na glos 'DŻON MEKINTAJER'
-ojciec mateusz przyznal, ze nie slucha na co dzien takiej ostrej muzyki
-ojciec mateusz puscil TCIOF

to byl dobry dzien dla telewizji publicznej.

jak stare to sorry, nie sledze.

Low
  • chyba jednak nie http://filmpolski.pl/fp/index.php/1129342
    Low (6 października 2010)
  • przecież scenarzysta może być super kolesiem, który akurat w tym momencie życia zajmuje się pisaniem scenariuszy do takich produkcji.
    bicz (6 października 2010)
  • >zastanawia mnie z kolei czy to nie jakiś product placement, w sensie czy menager lub wytwórnia TEGO ZESPOŁU w jakiś sposób w tym brała udział, wyrażając zgodę, lub zabiegając o to. szanse na to że scenarzysta odcinka jest wielkim fanem zespołu i była to wyłącznie jego inicjatywa są mniej więcej takie jak to, że gołota jeszcze będzie mistrzem świata.
    Low (6 października 2010)
  • Ciekawe co na to dżon mekintajer ?
    ... (6 października 2010)
  • tak, też widziałem i byłem pod wielkim wrażeniem. zastanawia mnie z kolei czy to nie jakiś product placement, w sensie czy menager lub wytwórnia TEGO ZESPOŁU w jakiś sposób w tym brała udział, wyrażając zgodę, lub zabiegając o to. ciekawie sobie wyobrazić, jak chłopaki tygodniami negocjują ze scenarzystą ten wątek.
    habemus papam (6 października 2010)
  • ten kolo z radia musi być porcysiakiem
    pepsi (6 października 2010)
  • Psia Kosc - MOCNE SLOWA, jak na ksiedza !
    Psia (5 października 2010)
  • tymczasem Kolorofon w ogóle najwyraźniej się właśnie rozwiązał http://www.facebook.com/pages/Kolorofon/117377850354 czyżby serialowoklerykalne publicity szkodziło niezalowym zespołom? czy ta klątwa dotknie także TCIOF?
    V79 (5 października 2010)
  • http://www.porcys.com/Forum.aspx?id=7937 tu wszystko opisane + film
    pies lampo (4 października 2010)
  • A opowiedzcie o tym wątku z Plebania i Kolorofonem.
    bulwa (4 października 2010)
  • a czemu od razu pod zmienionym?
    O. Mateusz (4 października 2010)
  • jesli ojciec Mateusz jest indie to może udziela się na forum porcys pod zmienionym nickiem
    plotkara (4 października 2010)
  • 0:12 j mascis
    birthday cock (4 października 2010)
  • gdy któryś znajomy lub krewny mnie spyta o listopadowy koncert tortoise z dumą odpowiem - gra tam dżon makinejer - znany głównie z serialu ojciec mateusz.
    znany sinolog (4 października 2010)
  • "co to za pomysł żeby nasz ojciec pchał się do tych dzikusów" NIECH OJCIEC WYTŁUMACZY TEJ BABIE, że ta muzyka koncentruje się wokół wielko/średniomiejskiej burżujskich społeczności, która jest dziś zasadniczo równie kontestatorska, niegrzeczna, niedomyta co ojciec mateusz.
    praca czyni cuda (4 października 2010)
  • "psia krew, psia kość, REWELACJA".
    em c (4 października 2010)
  • TEN ZESPOL CO MI BLOKUJE TEGO POSTA I ZMIENIAM GO PO RAZ KURWA 4 SERIOUSLY GUYS hahahaha, faktycznie! ja wyemigrowalem do bezkablowkowolandii i standardowo nie ogarniam, ojciec mateusz to bohater plebanii czy autonomiczny byt serialowy? ok, sam mam google, już wiem. >http://www.youtube.com/watch?v=fFobCb9IjsY dzięki.
    em c być może dał się nabrać (4 października 2010)
  • w sumie to we czwartki Father Mateusz ma premiery i gdyby nie moja mama,która ogląda ten serial,w życiu bym na to nie trafił.ogląda też Ranczo,M jak Miłość,Miłość nad Rozlewichem więc nie umknie mi żaden smaczek związany z polskim "indi" ciekawe,czy Ci ludzie od serialu wogóle wiedzą co to za jeden ten DŻON MEKINTAJER,obstawiam materiały promocyjne Pomatona
    kacperski (4 października 2010)
  • nie, no chyba fanow przyciagnac do seriali. ja po plebanii i mateuszu mam ochote kupic jakies dobre tv, pakiet toyi i ogladac wszystko by te perelki wylawiac. swoja droga.. plebania, ojciec mateusz.. zauwazam pewien schemat..
    Low (4 października 2010)
  • dżon mekintajer ;OOOOOoo
    fan tortoise (4 października 2010)
  • pożyjemy zobaczymy, na razie tylko forum porcys się tym zajawia chyba, że to ja źle odczytuje te zabiegi i w rzeczywistości ma to przyciągnąć fanów niezalu do seriali, a nie fanów seriali do niezalu? chociaż to ma jeszcze mniej sensu
    V79 (4 października 2010)
  • szkoda tylko, że target tych seriali ma wyjebane na kawałki, które w nich lecą. ____________________________ z powyższych wnioskuję, że nie ma
    Szop (4 października 2010)
  • that was really really good out there
    To było naprawdę bardzo, bardzo dobre. (4 października 2010)
  • szkoda tylko, że target tych seriali ma wyjebane na kawałki, które w nich lecą. fajnie, że niezal zaczyna się w takich serialach pojawiać, ale trzeba by jeszcze długo walić, żeby przebić się w ten sposób do jakiejś szerszej świadomości. poczekajmy, aż niezal pojawi się w jakiejś pełnometrażowej produkcji i wtedy zoaczy się, co będzie
    V79 (4 października 2010)
  • sojusz telewizyjnego kleru z polskim niezalem bardzo mi odpowiada jako staremu klerykałowi! jazda!
    mja (4 października 2010)
  • Nie no kurwa co się dzieje ? Kolorofon w plebanii to przy tym nic...
    GM (3 października 2010)
  • http://www.youtube.com/watch?v=fFobCb9IjsY
    zagubiona neostrada (3 października 2010)
  • >dzieciak, 3/10/2010 22:07 dziwne jest to o tyle, że przy tworzeniu tematu przeszło bez gmerania. hmm.
    Low (3 października 2010)
  • i archers w pierwszej miłości słuchają przy nauce
    szymeq (3 października 2010)
  • próba - t** c** i* o* f*** faktycznie. aż nie wierzyłem.
    dzieciak (3 października 2010)
BIEŻĄCE
Ekstrakt #5 (10 płyt 2020-2024)
Ekstrakt #4 (2024)