INNE - FORUM
podsumowanie dekady
15 sierpnia 2010kiedy startujecie?
-
elo, co tam? przypomniało mi się ms. dynamite 'it takes more', 'certainly not me, certainly not me' to klasyk.
r (18 grudnia 2010) -
o, dzisiaj przypomniało mi się, jakiej piosenki trochę brakuje na podsumowaniu polskich singli (bardziej mnie boli, że nie było jej nawet na niczyjej liście indywidualnej!) - "Second Station" Phonebox! pamiętacie, jakim odkryciem był ten kawałek? http://www.porcys.com/Porcast.aspx?id=46 dla tych co nie znają to jest jedyna wersja, jaką znalazłem teraz w necie http://www.youtube.com/watch?v=4d2wuu99lJI
V79 (14 grudnia 2010) -
–@ a ty zapytaj google co to ironia, ok?, 24/11/2010 00:49 podziwiam twoje poświęcenie i oddanie sprawie edukacji i pouczania innych, studencino. smutny jesteś. Zgadzam się co do braku Take Me Out. Bardzo się zgadzam.
ech (13 grudnia 2010) -
oj jak bardzo zgadzam się co do Consolation Prizes; chórki w refrenie tam. Łatwo zlekceważyć ten kawałek jednak. Szkoda.
snape (12 grudnia 2010) -
Twój Stary ma trochę racji
gawroński (12 grudnia 2010) -
>Trzy najważniejsze to "Island in the Sun", "Take Me Out", "Green Light" + "Familiar Feeling", zapomniałem
Twój Stary (10 grudnia 2010) -
Korzystając z okazji, że temat wrócił: John Legend - Green Light;Animal Collective - Fireworks;Arcade Fire - Neighborhood #3 (Power Out);Mew - Special;Sam Sparro - Black & Gold;Girls Aloud - Can't Speak French;Ne-Yo - So Sick;Justin Timberlake - Like I Love You;Phoenix - Consolation Prizes;Nas - Made You Look;TV on the Radio - Staring at the Sun;Robbie Williams - Trippin';Asobi Seksu - Thursday;Pipettes - Pull Shapes;TV on the Radio - I Was a Lover;Weezer - Island in the Sun;Toro y Moi - Sad Sams;Sally Shapiro - I Know;James Blackshaw - The Cloud of Unknowing;Royksopp - Eple;The Decemeberists - Here I Dreamt I Was an Architect;Common - Go!;Mylo - Drop the Pressure;The Game - Hate It Or Love It; Mylo - In My Arms;Moloko - Familiar Feeling;Jamiroquai - Seven Days In Sunny June;Franz Ferdinand - Take Me Out Tego mi brakuje na liście singli, sorry jak nieczytelne, nie chciałem robić zajebiście długiej listy. Trzy najważniejsze to "Island in the Sun", "Take Me Out", "Green Light"
Twój Stary (10 grudnia 2010) -
http://www.largeheartedboy.com/blog/archive/2010/11/2010_yearend_on.html listy roku i dekady pozbierane z internetu. dobra robota.
b'skitu (10 grudnia 2010) -
Maximalism is a term used in the arts, including literature, visual art, MUSIC, and multimedia Analfabetyzm (gr. αναλφαβετος nie znający liter) – brak umiejętności pisania i czytania oraz wykonywania czterech podstawowych działań matematycznych u osób dorosłych, tj. wg kryteriów UNESCO – powyżej 15. roku życia. Osoby nie posiadające takiej umiejętności nazywane są "analfabetami". Ironia – sposób wypowiadania się, oparty na zamierzonej niezgodności, najczęściej przeciwieństwie, dwóch poziomów wypowiedzi: dosłownego i ukrytego, np. w zdaniu Jaka piękna pogoda wypowiedzianym w trakcie ulewy. W klasycznej retoryce ironia stanowi jeden z tropów, jest zaliczana także do podstawowych kategorii w estetyce. Sarkazm - Niektórzy określają sarkazm jako ton ironiczny, inni jako ostrą krytykę personalną, szyderstwo. Komponentami sarkazmu są: zjadliwość, uszczypliwość, gorycz. O ile ironia w pewnych sytuacjach może być wyrazem życzliwości, czułości (Mój ty bohaterze; Ach, ty gamoniu), o tyle wypowiedzi sarkastyczne obciążone są negatywnym ładunkiem emocjonalnym. Forma w dziedzinie sztuki oznacza te jej właściwości, które związane są z kształtem (np. rzeźba, architektura), konstrukcją (układem) zapisu (np. poezja, powieść, muzyka). Nie mając bezpośrednio wpływu na treść dzieła sztuki, decyduje jednak o wyborze sposobu w jaki dzieło sztuki jest rejestrowane i przekazywane odbiorcy. Treść - w refleksji estetycznej pojęcie przeciwstawne do pojęcia formy, rozumiane najczęściej jako ogólny sens dzieła, jego wymowa ideologiczna lub zespół procesów i zdarzeń przedstawionych w dziele. Pojęcie treści można rozumieć dwojako - jako czynnik pierwotny, uzyskujący w dziele ostateczny kształt poprzez nadanie mu formy - mówi się wtedy o idei jedności treści i formy, lub też rozumieć całość dzieła jako strukturę znaczącą. Często odróżnia się sztuki semantyczne w których dominuje treść (np. literatura) i sztuki niesemantyczne w których dominuje forma (np. muzyka, taniec). Spam – niechciane lub niepotrzebne wiadomości elektroniczne. Najbardziej rozpowszechniony jest spam za pośrednictwem poczty elektronicznej oraz w Usenecie. Część użytkowników doświadcza także spamu w komunikatorach (np. ICQ czy Gadu-Gadu). Zwykle (choć nie zawsze) jest wysyłany masowo. Dyletant - człowiek nieznający się na danej rzeczy, niekompetentny w danej dziedzinie; laik; profan Gaduła – osoba mówiąca zbyt wiele, zbyt długo.
@ a ty zapytaj google co to ironia, ok? (24 listopada 2010) -
–@ trudne pytania - użyj czasem google wszystko fajnie cwaniaczku, tylko że ja pytałem o maksymalizm jako ewentualny prąd w muzyce, nie w sztuce. bo może wymyślili jakąś następną zabawną szufladkę, a ja nic o niej nie wiem i będę miał problem z nazewnictwem. przecież to chore i zboczone, żeby mnożyć kolejne idiotycznie brzmiące określenia, których 99 procent ludzi nie kuma albo ma je w dupie, bo są mało konkretne. a teraz kończę, bo muszę posłuchać minimal hardcore polka trance'u. zaiste żenadne te szufladki, którymi próbujemy obecnie opisywać muzykę. klasyczny przerost formy nad treścią.
a ty zapytaj google co to ironia, ok? (24 listopada 2010) -
http://www.electronicmusic.pl/content/artykul_uk_garage.html http://en.wikipedia.org/wiki/Maximalism
@ trudne pytania - użyj czasem google (23 listopada 2010) -
Co to jest UK garage? Czy skoro jest minimal techno, to istnieje też maximal?
trudne pytania (23 listopada 2010) -
ciekawy artykuł dla wszystkich, którym tylko JAZZpospolita kojarzy się z jazzem: http://www.polityka.pl/kultura/aktualnoscikulturalne/1510266,1,mlodzi-polscy-jazzmani-atakuja.read ps. zakładam właśnie zespół The JAZZ Band. Będziemy grać minimal techno i UK garage. Czekam na recenzję naszego dzieła najlepszych płyt jazzowych 2011 na Porcys!
hajlajt podsumowania (23 listopada 2010) -
"Wizerunek artystyczny Mesa wydaje się nie mieć luk, jego kreacja dziwkarza imprezowicza, któremu nie oprze się żadna sztuka zgadza się w każdym detalu. " vs http://www.lastfm.pl/music/Flexxip/+images/3617707 –czyzby, 18/11/2010 20:40 żadna ze mnie sztuka, ale ja bym się nie oparł.
w każdym detalu (19 listopada 2010) -
Skandalem jest to, że nia ma Divertimento ale na to pewnie ktoś wpadł przede mną, więc już się zamykam... fuck the nin ale Madonna lepsza do fuckowania. Kurwa sam już nie wiem...
nosurprises (19 listopada 2010) -
"Wizerunek artystyczny Mesa wydaje się nie mieć luk, jego kreacja dziwkarza imprezowicza, któremu nie oprze się żadna sztuka zgadza się w każdym detalu. " vs http://www.lastfm.pl/music/Flexxip/+images/3617707
czyzby (18 listopada 2010) -
sam se fuckaj madonne –gawroński, 17/11/2010 13:50 ostatnią dekadę madonny porcys fucka.
jurny (17 listopada 2010) -
kiedys to w ogole bylo lepiej, nie lupalo mnie w krzyzu, cos widzialem bez okularow, a ilosc miesa na jedna kartke wcale nie byla taka znow mala.
em c (17 listopada 2010) -
tez uwazam to za pojebane ze sporo ludzi wchodzi na porcys bo sie z nimi zgadza. wtf. pamietaciwe te czasy gdy przychodzili tu tylko ludzie, ktorzy sie z porcys nie zgadzali? bylo lepiej.
Low (17 listopada 2010) -
do em c nienawidzimy nine inch nails zgadzamy się w 100% z porcysem zawsze
wszyscy (17 listopada 2010) -
>Fuck Nine Inch Nails poszedlbym na koncert zespolu o takiej nazwie. ale co, ktos sie nie zgadza? >sam se fuckaj madonne na taki nawet bardziej.
em c (17 listopada 2010) -
sam se fuckaj madonne
gawroński (17 listopada 2010) -
fuck lady gaga, fuck madonna? :>
jurny (17 listopada 2010) -
–":P", 16/11/2010 21:01 Porcys dobrze płaci za robienie zamieszania na forum. Myślałeś, że ci wszyscy hejterzy przyszli znikąd? Przecież wszyscy kochają Porcys i zgadzają się z główną linią programową partii! Viva Britney Spears i Justin Timberlake! Fuck Nine Inch Nails and Polish Jazz!
Bro (17 listopada 2010) -
hajlajtem podsumowania były wpisy Bro imo, a ten ostatni to istna wisienka a torcie. dzięki!
":P" (16 listopada 2010) -
mz pewnie, nowo, gwara. jędrzej.
syf (16 listopada 2010) -
kto odchodzi oprócz ŁŁ?
kkkk (16 listopada 2010) -
"Na zakończenie ogromne podziękowanie dla ponad 20 osób uczestniczących w tym przedsięwzięciu, zwłaszcza skoro wiem, że dla paru z nich była to ostatnia aktywność w ramach Porcys." noż kurwa
szczur (16 listopada 2010) -
otóż nie
rojal (16 listopada 2010) -
@ -forum porcys, 2004-2010 ja pierdolę. zamknąć forumaQ!!@111111
delay (16 listopada 2010)