INNE - FORUM
Życie forumowiczów w skali Porcys - edycja 09/10
7 czerwca 2009http://www.zshare.net/download/610400159f47bdd0/
Stworzyłem arkusz kalkulacyjny służący do badania jakości życia, w skali Porcysa.
Codziennie przed snem wystawiajcie notę zakończonemu właśnie dniu, po czym wpisujcie ją do powyższego dokumentu. Excel policzy wam m.in. średnie z poszczególnych miesięcy, jak również z całego okresu.
Wreszcie przekonamy się czy wszyscy forumowicze mają tak przejebane życie jak pewnie mają.
Za około rok przysyłamy swoje arkusze i porównujemy.
w przyszłości opracuje się oddzielną, analogiczną skalę życia
"0.1 - 1.0 Gdyby ci się tylko chciało, spadałbyś teraz z dachu"
i proszę nie oszukiwać korzystając ze skali pitchforka!
-
>ja zostałem ojcem 8 dni temu, mamy Borysa! Serio? Gratulacje! 23 grudnia, mogłeś nazwać go Adam :>
Twój Stary (31 grudnia 2009) -
ja zostałem ojcem 8 dni temu, mamy Borysa!
palczak90 (31 grudnia 2009) -
nie otwiera mi sie w moim neooffice :(
k (31 grudnia 2009) -
no co ty, nikt (mam nadzieje) na forum nie jest no-life enough for that
lololol (31 grudnia 2009) -
ee no koniec roku, moze ktos napisze, jak porcysowo bylo w jego zyciu przez ostatnie pol roku
stolarz (30 grudnia 2009) -
17 :*
szczur (8 czerwca 2009) -
Twój dziaduś był więc szczęśliwym człowiekiem, i gdyby nie holokaust, załapałby się na listę dekady z wynikiem 8.2 haha
osiem (8 czerwca 2009) -
a ja wpisałem wypełniłem wszystkie rubryki z pamięci i moja jakość życia w skali porcys (w skrócie jżwsp)za poprzedni rok wyniosła 9,8.
dzieciak (8 czerwca 2009) -
–metys, 8/6/2009 01:23 myślę że po prostu coś się jakoś gdzieś mylisz. (przykładowo przypominam, że wpisujemy z przecinkiem, nie kropką. "6,5", a nie "6.5") *** "Synu. Nigdy nie znałeś swojego dziadka, który według porcysowego arkusza życia - swoje przeżył na 7.8. I to pomimo, że jego średnia z czasów wojny wynosiła 2.3. Twój dziaduś był więc szczęśliwym człowiekiem, i gdyby nie holokaust, załapałby się na listę dekady z wynikiem 8.2" "Marzenka, wróć do mnie. Od czasu naszego rozstania, moja jakość życia spadła o 0.3 w skali porcysa. Badanie przeprowadziłem na reprezentatywnym okresie dwóch miesięcy"
17 (8 czerwca 2009) -
końcową średnią za całe życie proponuję wyryć na nagrobku
Jędrzej (8 czerwca 2009) -
a mi ta funkcja nic nie chce obliczać, czyżby moje życie było aż tak bezwartościowe?
metys (8 czerwca 2009) -
ale zajebiste! robię! jadę! jechane! co do chrapania/sytuacji nocnych/poobudzeniowych to mi się wydaje, że ocena przechodzi w ogóle na następny dzień już, bo taka sytuacja na ten dzień następny rzutuje i następny dzień masz zjebany z niewyspania np. to jest jakby nowa świadomość. do momentu oficjalnego położenia się spać. ale może niech 17 rozstrzygnie. i co, i wpisuję ocenę na każdy dzień, a potem już mi samo wyliczy i wyświetli wynik w odpowiedniej rubryce? kuwa, zajebiste.
jajko (8 czerwca 2009) -
wpisuję "7.1", a w miejsce tego wyświetla mi "39820,0" z przecinkiem ("7,1") to już nie jest nota w skali Porcys
rty (7 czerwca 2009) -
–turas, 7/6/2009 10:33 ale nie tylko excel otwiera to rozszerzenie ostatecznie można przy wykorzystaniu konta w google, choć wówczas nie będzie wykresu i czegośtam zwracam jeszcze uwagę posiadaczom mniejszych monitorów, że po prawej stronie znajdziecie istotną ankietę do wypełnienia
17 (7 czerwca 2009) -
dobre!
sivi (7 czerwca 2009) -
ciekawe,komu wyjdzie "solidny chleb razowy",hehe można robić poranne korekty czy też zostawiamy oceny wystawione przed kimaniem? np kolega w pokoju chrapał tak,że spać nie mogłem,więc ocena spadła mi z 6.0 na 4.5?
kacperski (7 czerwca 2009) -
cholera, nie mam exela :<
turas (7 czerwca 2009) -
http://www.mediafire.com/?ntzneyqyj3t proszę
17 (7 czerwca 2009) -
Na przyszłość mediafire, albo cokolwiek, gdzie nie ma reklam i czekania na download.
~ (7 czerwca 2009)