INNE - FORUM
najgorszy dzennikarz w branży
5 maja 2009hej dziewczyny, dosyć porcysowej polityki miłości i wazeliny. powiedzcie proszę, którego polskiego dziennikarza uważacie za najgorszego w branży. leszczyński, pęczak a może weisswiesław?
ja ze sklepu koła fortuny wybieram roberta sankowskiego. za przenikliwy umysł, bystre socjomuzyczne obserwacje, dzięki którym wiem, że teraz to jest moda na ejtisy, nienaganny styl oparty jedynie na najbardziej sprawdzonych kalkach językowych i ryj.
a wy?
-
wtf? redaktor cipa?
myśłimy negatywnie (6 maja 2009) -
a co powiecie o redaktorze C?
zbulwersowany (6 maja 2009) -
W PRL-u za najgorszego dziennikarza uchodził niejaki Dariusz Michalski Dariusz Michalski – Żoliborzanin, dziennikarz, publicysta muzyczny, prezenter radiowy, dawniej – telewizyjny. Miłośnik, znawca i dokumentalista rock & rolla, historyk muzyki rozrywkowej. Przez ponad ćwierć wieku autor najstarszej w Polsce rubryki muzycznej „Metronom” w dzienniku „Sztandar Młodych”. W latach 80-tych wspólnie z Ryszardem Wolańskim stworzył dla telewizji wieloodcinkowy „Leksykon Polskiej Muzyki Rozrywkowej” (nr 74 – "Czesław Niemen"). Autor wielu książek poświęconych muzyce, m.in. pięciotomowej „Lekkiej muzy” - pierwszego w Europie kompendium muzyki rozrywkowej i show-businessu ("Cały ten jazz", "Rock przez cały rok", "Komu piosenkę?", "Z piosenką dookoła świata", "Za kulisami przeboju"), książek o charakterze biograficznym : „ Lennon”( 1991), „Niemen o sobie”(2005), „Starszy Pan A. – opowieść o Jerzym Wasowskim” (2005), „Jam jest Alina czyli Janowska story”(2007), „Dookoła Wojtek” (2008) oraz książki „Powróćmy jak za dawnych lat” (2007) - pierwszego tomu historii polskiej muzyki rozrywkowej. Jest też współautorem książki „500 zagadek z muzyki rozrywkowej”. Przez wiele lat współpracował z radiową Trójką, prowadząc m.in. magazyn muzyczny „Interradio”, współpracował również z Radiem Bis (m.in. cykliczna audycja „Klub czarnej płyty”). Obecnie prowadzi cotygodniową autorską audycję pt. „Muzyczne Rarytasy” w Radiu dla Ciebie. W 1983r. wystąpił w filmie dokumentalnym o zespole Maanam pt. „Czuję się świetnie”.
hill (6 maja 2009) -
http://www.dziennik.pl/kultura/muzyka/article28191/Modest_Mouse_Zdobywcy_ziemi_niczyjej.html –ten?, 6/5/2009 00:57 o bez kitu. to ten. ŻEEEEEEENADA. aż żałuję, że znów to przeczytałem. co za koleś...
dsater (6 maja 2009) -
http://www.dziennik.pl/kultura/muzyka/article28191/Modest_Mouse_Zdobywcy_ziemi_niczyjej.html
ten? (6 maja 2009) -
ta głupia baba z pulp co dała 9-tke glasvegas
jo (6 maja 2009) -
a ten gość co pisał w dzienniku o modest mouse? kto to był?
dsater (6 maja 2009) -
jeden z gorszych to chyba Peczak z Polityki
moh (6 maja 2009) -
ale czyjej, bośmy się już pogubili
myślenie negatywne (6 maja 2009) -
poprosiłbym przy okazji o jakieś przykłady nierzetelności, który z nich napisał "A Kid" np?
na tropie (5 maja 2009) -
mailman i janek, Wasza pełna inwektyw dyskusja to tak jakby fan Funky Filona zarzucał fanowi Ascetoholix że słucha chujowej muzyki.
rojal (5 maja 2009) -
to, że Michnik to fatalny dziennikarz muzyczny, ale Ziemkiewicz jest jeszcze fatalniejszy
spedalony fan antybalonów (5 maja 2009) -
–janek, 5/5/2009 22:39 a co masz do Michnika spedalony fanie antysalonu?
mailman (5 maja 2009) -
–mailman, 5/5/2009 21:58 a co masz do ziemkiewicza spedalony fanie gazety wybiorczej
janek (5 maja 2009) -
ziomek z mojej gazetki szkolnej jest jawną kanalią, odkąd zdissował mój zespół (dodam, że inspirujemy się radiohead i comą w sposób twórczy, więc lelak się nie zna na muzie wcale)
wrukwiony (5 maja 2009) -
jakby warna wieslawski byl dziennikarzem, to jego bym zaproponowal.
123 (5 maja 2009) -
doświadczony porcysiak
radiohead i sigur ros (5 maja 2009) -
z muzycznej to pan z rybą w nazwisku oczywiście, Angelika Kucińska no i dorzucam jeszcze tego zjeba co nie jest Hołdysem z hit generatora. nie wiem kto to jest, ale strasznie wkurwiający a znajomość muzyki 0.0 z dziennikarzy w ogóle : Ziemkiewicz!!!
mailman (5 maja 2009) -
kamil upierdolony stol durczok
kolega (5 maja 2009) -
radiohead i sigur ros
doświadczony porcysiak (5 maja 2009) -
radiohead i sigur ros
doświadczony porcysiak (5 maja 2009) -
stahu, stahu, ty buraku o muzyczną chodzi
myślimy negatywnie (5 maja 2009) -
lis, leszczynski i olejnik
stahu (5 maja 2009)