INNE - FORUM
audioriver 2009
25 marca 2009http://www.pora.pl/event/festiwal-muzyki-elektroczninej-audioriver-1-2-08-2008-plaza-w-plocku
-
gusgus ogłoszony
Agent Tnega (12 marca 2013) -
ja, jakies porady dla debiutanta?
jaca (25 lipca 2011) -
Ktoś się wybiera w tym roku?
jp (25 lipca 2011) -
Four Tet ogłoszony
Fagerström (21 kwietnia 2010) -
oja. myślałem że różne terminy. słabość w takim razie.
17 (2 marca 2010) -
(bo ciężko się rozdwoić)
Fagerström (2 marca 2010) -
ojej. jak fajnie. (a czemu nie można offa + audioriver?)
17 (2 marca 2010) -
bedzie ellen allien. hmm, w tym roku moze byc ciezki wybor miedzy audioriverem a offem
std (1 marca 2010) -
2010, plastikman ogloszony. podobno jakis rozbudowany audio wizulany performance, wiec nie bedzie, mam nadzieje powtorki z riczego hawcika.
baraneiro (19 lutego 2010) -
ja od się chciałem napisać, że, wiadomo, nie wszystko ogarnąłem, jakieś części, początki, środki, końce, ale z tego co widziałem, to: 1. Daniel Bell - nie mam pytań. jak usłyszałem, że gość używa(ł będzie) mikrofonu, to się przestraszyłem. jednak za chwilę musiałem się przeprosić z kolegą. wokale rewelacyjne, a poza tym sama esencja (minimal) techno tak jak ja je rozumiem. oszczędnie, surowo, treściwie. dawno nie słyszałem tak suto wykorzystanej godziny. gdzieś co 5 minut musiałem sobie pomyśleć/powiedzieć "a to skurwysyn", "o ja pierdolę" i takie tam. szukałem szczęki w piasku. 2. James Holden - nie słyszałem całego tego monstrualnego seta, ale generalnie gość robił co chciał, skakał po gatunkach, solidny przekrój przez "taneczną elektronikę", rewelacyjne przejścia między numerami, bardzo często pozostawiał mnie z desperackimi pytaniami "czy ma ktoś tracklistę? czy ktoś to nagrywa?". niniejszym dał prztyczka w noc Hawtinowi (grał przed Holdenem), który jednak nie przekonuje mnie ze swoim współczesnym granie, w połowie ostro ziewałem, poza tym było za głośno i jakiś przester czy coś. ale przyznaję, żeby nie ogarnąć tej całej pompatycznej wizualizerii oraz poczuć się jak na pokładzie odlatującego statku kosmicznego - warto było to zobaczyć. muzycznie - najlepsze intro, outro, jakieś w środku momenty wyzwalania napięcia, poza tym - nudy. nie to co Holden... 3. The Mole - przyjemny, relaksacyjny house ożeniony z jakimiś niespodziewanymi partnerkami/partnerami. ja zapamiętałem coś na kształt house + dub z wokalem + 303. acidu z dubem chyba nie słyszałem, na pewno nie w takiej wkręcającej, pogodnej postaci. po raz kolejny doświadczyłem, że na gwiazdach się można przejechać. na Hella i Hawtina czekałem i obaj mnie wynudzili, choć mieli momenty powiedzmy stawiające małego dębika na głowie. na Holdena i Mole'a nie czekałem i się miło zaskoczyłem. na Bella czekałem i później "nic nie było już takie samo". pewnie czegoś fajnego nie słyszałem, no ale trudno, poza tym fajnych momentów tu i ówdzie na innych występach było oczywiście więcej. acha, mile zaskoczył mnie Kamp na głównej, którą to scenę generalnie olewałem nieco, bo nie pojechałem tam w zasadzie słuchać Zootów czy innych takich. generalnie przyzwoita impreza.
yeahnot (11 sierpnia 2009) -
ja bylem tylko w piatek i mi sie nie podobalo, glowne gwiazdy straszna nuda, nie dali rady ani crazy p, ani zoot woman, chociaz crazy p lepiej, niezle wypadli caspa & rusko, ale mnie meczy dubstep, wiec wytrzymalem godzine i ogolnie srednio sie bawilem
kamil b (10 sierpnia 2009) -
dobra impreza, fajna miejscówka, w sumie żadnych słabych akcji. więcej o poszczególnych koncertach napiszę jak się jeszcze trochę ogarnę. tak czy inaczej, bardzo na plus i polecam, żaluję tylko że w piątek na circus trafiłem dopiero na radio slave, wcześniej wciągnął mnie hybrid [a chciałem na daniela bella jeszcze, no trudno]
dr gonzo (10 sierpnia 2009) -
był ktoś? jakieś wrażenia? kakaok, co Ci się najbardziej podobało z występów?
yeahnot (10 sierpnia 2009) -
mam do sprzedania karnet na tegoroczną edycję imprezy audioriver - cena 70 zł. a więc taniej niż w normalnej sprzedaży aktualnie (100 zł). kontakt: tomekwasko@gmail.com możliwość odbioru osobistego w Poznaniu jakby co. albo szybka wysyłka. pozdrawiam, tomek
tomek wasko (3 sierpnia 2009) -
łe.. zazdrosze kazdemu, kto jedzie w tym roku. mnie czekaja papierki i inne takie. dobrej zabawy, tak czy siak :)
w trakcie wymyślania nicku (9 lipca 2009) -
na http://audioriver.muzzo.pl/ można wspomóc głosem mooryca, Furię Futrzaków, czy inne post50UND, bo to jest tak, że "jury konkursu "Zagraj na Audioriver" wybrało 30 najlepszych producentów i zespołów, które teraz są o krok od występu na festiwalu Audioriver. Listę finalistów publikujemy poniżej. W dniach 1-26 lipca zagłosuj na ulubiony utwór i przyczyń się do zwycięstwa swojego faworyta. Dziesięciu artystów z największą liczbą głosów zaprezentuje się na Muzzo Stage w dniach 8 i 9 sierpnia w Płocku."
każda żyłka (9 lipca 2009) -
hawtina słyszałem na żywo 2x i trochę się rozczarowałem, ale to kwestia oczekiwań raczej. oczekiwałem w sumie (za 1. raz, za 2. domyślałem się, że będzie podobnie, tym bardziej, że było to 10-lecie minusa) mrocznej i/albo detroitowej wixy (bardziej 90's-owej), a otrzymałem dość gorące, lajtowe (w kontekście oczekiwań), house-tekowe nastroje poprzedzielane zbyt dla mnie klinicznym 9ale nie w sensie R. Hooda na przykład), "minusowym', współcześnie-minimalowym sznytem. mimo że nie było do końca satysfakcjonująco, to i tak 3x z przyjemnością pojechałbym usłyszeć. daniel bell gra raczej live'a, jak przed chwilą przeczytałem, ale i tak - bell...
yeahnot (26 marca 2009) -
jonsona nie ma w lajnapie raczej. jak zagra hawtin...? w sumie nie wiem i dlatego chce zobaczyc, ale obawiam się 70/30, ze po 25 minutach stwierdze szmire (minusłupanka+billy jean jacksona) apparat+modeselektor pewnie mi sie nie bedzie podobało (german laptopia). wole mouse on mars natomiast daniel bell, the mole i ewan pearson mnie przekonują. byle dj'owali a nie lajfowali. i byle grali na plaży, a nie w namiocie, który ma akustyke przyczepy tira (w sensie przykrytej plandeką)
kakaok. (26 marca 2009) -
Apparat, Jonson, Hawtin... very nice :)
ilie (26 marca 2009) -
bardzo dobry lajnap jak na razie. chyba znowu pojade
kakaok. (26 marca 2009) -
niezla vixa i jak darmo, wiadomo, ale porcysy raczej offem zainteresowane beda w tym terminie
$ (25 marca 2009)