INNE - FORUM

Potrzebna pomoc w sprawie samozwańczych proroków

23 marca 2009

Znacie dobre książki,filmy lub płyty muzyczne opowiadające historie wielkomiejskich mesjaszy uwikłanych w twarde narkotyki,urojenia związane z własnym mesjanizmem,sekciarstwo a w tle rozrastająca się scena muzyczna typu no wave czy punk i wielkie miasto jak np Nowy Jork jako cichy bohater? coś w takich klimatach jakby opisać początki Velvet Underground tyle żeby Lou Reed spełniał to co na początku napisałem. Ogólnie dekadenckie rzeczy. Najbardziej zależy mi na literaturze ale ostatecznie może być tez dobry film lub płyta. Z góry dzięki .

dada art
  • Może Anthony z Brian Jonestown Massacre? Film Dig!
    Apap (23 marca 2009)
  • był ten, no, Prorok krakowski, ten co u niemczyka gdzieś tam się raz pojawił, nie wiem czy o to chodzi
    kt (23 marca 2009)
  • Rozdział piąty: Borys Dejnarowicz, a warszawska scena Polish Indie. Przyczynek do biografii na podstawie działalności dziennikarskiej ww. (śmiejcie się, ale to jest ciekawy temat nawet na pracę mgr)
    Truman (23 marca 2009)
  • nagi lunch?
    bartosz (23 marca 2009)
  • Kill your idols bardzo fajny obraz,widzialem juz. Jeszcze jakies propozycje?
    dada art (23 marca 2009)
  • Kill your idols? taki film z 2006 Nowy Jork, nowa muzyka, seks, narkotyki, artyści i "artyści", ale ciągle "chłopaki z sąsiedztwa", dokument do tego
    zadymiara (23 marca 2009)
  • myślałem, że coma nową płytę nagrywa, a tu jakieś matury.
    szczur (23 marca 2009)
  • temat mam inny,napewno nic mi się nie przyda a więc nie trafiles Low. Jesli znasz książkę przedstawiającą podobną historię to będę wdzięczny.
    dada art (23 marca 2009)
  • ach te matury.
    Low (23 marca 2009)
  • panie Andrzeju Lou Reed zostal tam podany tylko dla przykladu dla ludzi ktorzy nie mają kompletnie wyobraźni i nie jest wyznacznikiem tego o czym ma być książka czy płyta. Równie dobrze moglem wpisac tam Charlesa Mansona.
    dada art (23 marca 2009)
  • ale Lou Reed ze swpomi porażkami to już na pewno nie był "mesjaszem" mam wrażenie, że masz źle sformułowany temat
    Andrzej (23 marca 2009)
  • ej no napewno musi być coś dobrego w tym stylu
    dada art (23 marca 2009)
  • Świadectwo
    hmm (23 marca 2009)
BIEŻĄCE
Ekstrakt #9 (Ekstrakt vs RA 00-25)
Ekstrakt #8 (2025)