INNE - FORUM

sklep płytowy w Londynie

2 marca 2009

cześć,
znacie jakieś godne polecenia uwagi sklepy w Londynie, w okolicach Tower Bridge? (w każdym razie jakoś w centrum). Niekoniecznie sieciówki typu HMV albo Virgin, ale może jakieś małe sklepiki z dużym wyborem, nie tylko muzyki gitarowej ale i elektroniki.

glosniejodbomb
  • selectadisc NIE MA fopp, sistarray oraz second handy vinyl exchange na berwick, camden i nothing hill. plus mnostwo mniejszych sklepikow np taki jeden przy kosciele na chiswick gdzie pink flag 5 funtow stoi. hmv takze nie nalezy lekcewazyc, szczegolnie przed swietami :)
    londynczyk z lodzi (3 marca 2009)
  • A no to teraz to nie wiem, ale jeszcze w zeszłym roku kupiłem tam kilka płyt. I na pewno tam gdzie było Selectadisc, była potem Sister Ray. Ale o aktualne info to by się trzeba "Londyńczyków" pytać.
    kurnik (3 marca 2009)
  • no właśnie coś czytałem, ale znajomy stwierdził, że był kilka razy, nie ma i koniec (przebywa). to co ze starą siostrą? stary Sister Ray był bardziej w głąb ulicy (w stosunku do Oxford), obok MVE. wysokie ceny mieli.
    Marnow (3 marca 2009)
  • Selecta działała jak tam byłem ostatnio, tyle, że się zaczęła nazywać Sister Ray. W środku to samo, ceny te same, tylko inna nazwa.
    kurnik (3 marca 2009)
  • w kwestii komisów nie do przebicia: http://www.mveshops.co.uk/ a przy Berwick ponoć zamknęli Selectadisc. najlepszy sklep z nówkami jaki znałem w Londynie. bardzo szeroki wybór alternatywy, sprytnie posegregowane, niskie ceny. i ten ciemny, duszny wystrój przyprawiony pomarańczą. Selecta nie do przebicia chyba. Fopp prawie tak samo dobry i wciąż na chodzie. łapcie zanim uniesie się grzybek.
    Marnow (3 marca 2009)
  • teraz to juz i zavvi padlo, czesc sklepow nalezy do HMV (podonie jak fopp), czesc do jakiegos Head.
    Are you retarded? I'm the goddamn Batman! (3 marca 2009)
  • ps. od ponad roku virgin nalezy do zavvi
    franco (3 marca 2009)
  • pure groove, rough trade, nudge
    franco (3 marca 2009)
  • Rought Trade przy brick lane to w sumie niedaleko Tower Bridge
    blue thunder (3 marca 2009)
  • Berwick Street i okolice na Soho przede wszystkim. Jest jeszcze sieciowy, ale dość tani i dobry (znaczy, zdarzają się okazje) Fopp!. Kiedyś sieciowy, ale większość sklepów zamknięto, w Londynie jest na pewno jeden na Earlham Street. Jeszcze jest jeden fajny na Greenwich, na głównej ulicy naprzeciwko targu. Na Brixton kilka sklepów plus stragany.
    ciszejodbomb (2 marca 2009)
BIEŻĄCE
Ekstrakt #9 (Ekstrakt vs RA 00-25)
Ekstrakt #8 (2025)