INNE - FORUM
sklep płytowy w Londynie
2 marca 2009cześć,
znacie jakieś godne polecenia uwagi sklepy w Londynie, w okolicach Tower Bridge? (w każdym razie jakoś w centrum). Niekoniecznie sieciówki typu HMV albo Virgin, ale może jakieś małe sklepiki z dużym wyborem, nie tylko muzyki gitarowej ale i elektroniki.
-
selectadisc NIE MA fopp, sistarray oraz second handy vinyl exchange na berwick, camden i nothing hill. plus mnostwo mniejszych sklepikow np taki jeden przy kosciele na chiswick gdzie pink flag 5 funtow stoi. hmv takze nie nalezy lekcewazyc, szczegolnie przed swietami :)
londynczyk z lodzi (3 marca 2009) -
A no to teraz to nie wiem, ale jeszcze w zeszłym roku kupiłem tam kilka płyt. I na pewno tam gdzie było Selectadisc, była potem Sister Ray. Ale o aktualne info to by się trzeba "Londyńczyków" pytać.
kurnik (3 marca 2009) -
no właśnie coś czytałem, ale znajomy stwierdził, że był kilka razy, nie ma i koniec (przebywa). to co ze starą siostrą? stary Sister Ray był bardziej w głąb ulicy (w stosunku do Oxford), obok MVE. wysokie ceny mieli.
Marnow (3 marca 2009) -
Selecta działała jak tam byłem ostatnio, tyle, że się zaczęła nazywać Sister Ray. W środku to samo, ceny te same, tylko inna nazwa.
kurnik (3 marca 2009) -
w kwestii komisów nie do przebicia: http://www.mveshops.co.uk/ a przy Berwick ponoć zamknęli Selectadisc. najlepszy sklep z nówkami jaki znałem w Londynie. bardzo szeroki wybór alternatywy, sprytnie posegregowane, niskie ceny. i ten ciemny, duszny wystrój przyprawiony pomarańczą. Selecta nie do przebicia chyba. Fopp prawie tak samo dobry i wciąż na chodzie. łapcie zanim uniesie się grzybek.
Marnow (3 marca 2009) -
teraz to juz i zavvi padlo, czesc sklepow nalezy do HMV (podonie jak fopp), czesc do jakiegos Head.
Are you retarded? I'm the goddamn Batman! (3 marca 2009) -
ps. od ponad roku virgin nalezy do zavvi
franco (3 marca 2009) -
pure groove, rough trade, nudge
franco (3 marca 2009) -
Rought Trade przy brick lane to w sumie niedaleko Tower Bridge
blue thunder (3 marca 2009) -
Berwick Street i okolice na Soho przede wszystkim. Jest jeszcze sieciowy, ale dość tani i dobry (znaczy, zdarzają się okazje) Fopp!. Kiedyś sieciowy, ale większość sklepów zamknięto, w Londynie jest na pewno jeden na Earlham Street. Jeszcze jest jeden fajny na Greenwich, na głównej ulicy naprzeciwko targu. Na Brixton kilka sklepów plus stragany.
ciszejodbomb (2 marca 2009)