INNE - FORUM

Nietypowe projekty

27 lutego 2009

Znacie jakieś ciekawe zespoły z nietypową jak dla muzyki gitarowej,liczbą instrumentów czy nawet brakiem tych standardowych? Chodzi mi o kapele w których powiedzmy jest tylko bas i syntezator,albo dwie gitary basowe zamiast solowych,czy tez solowe a zadnej basowej itd. Interesuja mnie takie ,,udziwnione'' projekty. Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Mac abra
  • z takich co graja muzyke stricte (w miare, hehe) rockowa w dianogah sa dwie gitary basowe i perkusja. tzn na ostatniej plycie ('qhnnnl'. pojebalo?) jest ciut tego wiecej, nawet zenski wokal jest. fajny zespol, polecam 'battle champions'. dirty three to gitara, skrzypce i perksuja (tez wylaczajac ostatnia plyte). i nie wiem czy to tylko moje wrazenie, ze u nas sa mniej znani? przepiekna kapela. (horse stories). morphine - sax, slide bas i perkusja. temat gdzies obok. mike watt ma projekt ze swoja ex, dos, tylko dwa basy, ale nie slyszalem wiele.
    em c (28 lutego 2009)
  • king crimson w pewnym czasie: dwie gitary, dwa basy i dwie perkusje
    kilof (28 lutego 2009)
  • lightning bolt oczywiście. perkusista i *gitarzysta* (basista?) a hałasu robią za kilkunastu muzyków
    dżdżawka (27 lutego 2009)
  • w godspeed you! black emperor były 2 basy.
    turas (27 lutego 2009)
  • na przykład death from above 1979 (bas + perkusja, czasami też syntezator)
    git majonez (27 lutego 2009)
  • White Stripes przecież.
    Twój Stary (27 lutego 2009)
  • www.myspace.com/magnetoawaria
    ST/P (27 lutego 2009)
  • Pet Shop Boys - kozacki indie new rave gitarowy bez gitar
    east boy (27 lutego 2009)
  • Nasza Potty Umbrella swego czasu na dwa zestawy perkusyjne grała, nie wiem jak teraz...
    Robinson (27 lutego 2009)
  • woody alien?
    pies lampo (27 lutego 2009)
  • ciekawe pytanie, sam chetnie poznam
    jozek (27 lutego 2009)
  • radiohead i sigur ros
    doświadczony porcysiak (27 lutego 2009)
BIEŻĄCE
Ekstrakt #9 (Ekstrakt vs RA 00-25)
Ekstrakt #8 (2025)