INNE - FORUM
Najciekawsi polscy debiutanci w 2009
17 lutego 2009http://www.uwolnijmuzyke.pl/10-najwazniejszych-polskich-zespolow-roku-2009
czyli:
New Century Classics
Dav Intergalactic
KAMP!
Don’t Be A Poor Person
Amuse Me
California Stories Uncovered
Kyst
Hatifnats
Tides From Nebula
Kiev Office
-
Z tego co mi się o uszy obiło to kijewy wyjdą pewnie w środku lata bo ludzie muszą troche koncertów pograć żeby zarobić kase na tlocznenie :] Tyle co do Nasiona I materiał ma być jakby troche inny od starego - garowy nowy i troche się pozmieniało.
apap (20 lutego 2009) -
ja na tej liscie widze 4 ciekawe kapele.
redaktor (19 lutego 2009) -
Podoba mi się ta lista, jest w końcu szansa na zdetronizowanie Dody i Feel. Nareszcie w Polsce ma szansę przebić się dobra muzyka z przekazem i głębią i wartościowa.
mariollo (19 lutego 2009) -
Janusz, nie przepraszaj, nie ma za co
król rybak (19 lutego 2009) -
przepraszam nagrywa płytę
Janusz Gajos (18 lutego 2009) -
california i hatifnats tez podobno nagrywaja
krystyna (18 lutego 2009) -
to, ze plyty sa nagrane, nie znaczy, ze beda dobre. czas pokaze.
. (18 lutego 2009) -
PS. Kiev Office również mają gotową płytę, wyjdzie pod koniec wiosny w Nasiono Records
król rybak (18 lutego 2009) -
lista dobra, z tym że większość tych zespołów zaistniała już w 2007 roku (NCC, DI, Hatifnats, itd), ale mniejsza z tym dodałbym kapele które na pewno wydadzą płyty w tym roku (bo są już nagrane) - Orchid, Setting The Woods On Fire, Kolorofon jest dobrze. będzie jeszcze lepiej
król rybak (18 lutego 2009) -
Dobra jest ta lista:)
nie mogę (17 lutego 2009) -
Low: NCC moim skromnym zdaniem najgorsi z tego całego zestawienia, nie moge ich zniesc...
morek (17 lutego 2009) -
czemu nie ma twilite? new century classics naprawdę dobrzy. reszta bleh przez meh.
Low (17 lutego 2009) -
a czy debiutanci to możemy się kłócić w 2010. wg mnie i mojej wiedzy, wszystko na to wskazuje, że te zespoły wydadzą swoje debiuty płytowe. proponuję dyskusję skierować w stronę muzyki - czyli kto się z tego towarzystwa nadaje na miano dobrze zapowiadającego się debiutanta, kto nie i kogo można tutaj dodać.
przemek (17 lutego 2009) -
Small Things - oni nie wiedzą, co to bylejactwo, polecam!
metafizyk (17 lutego 2009) -
Po chuj Przemku piszesz "debiutanci" skoro większość z tych zespołów nie ma kontraktu na debiutancką płyte? A szczerze mówiąc to i większość z nich nie bedzie miała, bo są koszmarni. Więć po co? eh Porcys i te snoby –oburzony, 17/2/2009 22:32 Panie oburzony, może nie chodziło o debiut płytowy, ale jedynie o debiut sceniczny (czyt. zaistnienie w jakiś sposób na polskiej scenie?).
Tobiasz (17 lutego 2009) -
ten kyst wyda lp chyba jak sami (uwolnijmuzyke.pl) go wydacie
to wasi koledzy? (17 lutego 2009) -
Po chuj Przemku piszesz "debiutanci" skoro większość z tych zespołów nie ma kontraktu na debiutancką płyte? A szczerze mówiąc to i większość z nich nie bedzie miała, bo są koszmarni. Więć po co? eh Porcys i te snoby
oburzony (17 lutego 2009) -
to wokal w koncu znalazł dav intergalactic?
e? (17 lutego 2009)