INNE - FORUM

KUMKA OLIK - joy division

14 lutego 2009

KUMKA OLIK i ich "pulsuje w rytmie joy division" - co sadzicie?

rysiu
  • Grają w Polsacie na TOPtrendy. Hah. Nie wiecie, czy będą 'Zaspane poniedziałki" śpiewać? ;)
    nawiedzona (24 czerwca 2009)
  • Kumka Olik jest: a)zjebane b)głupie do chuja z taką nazwa!
    radek (9 czerwca 2009)
  • http://www.youtube.com/watch?v=bhkDdmvc5a8
    Low (9 czerwca 2009)
  • w przeglądarkach niektórych jest opcja otwórz ostatnio zamkniętą zakładkę, w ff napewno jest. teraz może do sedna(będzie jak w podręczniku do algebry liniowej): fakt 1 - ludzie z politechnik to bardzo specyficzne stworzenia (oczywiście uogólniam) fakt 2 - całą imprezę w zasadzie organizował samorząd mojego wydziału. jakby nie było organizacja czegoś takiego jest w cholere ciężką sprawą i do organizacji nie mam zastrzeżeń. fakt 3 - jeżeli powiesz, że masz 300 kilo kiełbasy do rozdania, postawisz grill z rozgrzanym węglem, zlecą się do niego wszyscy przypadkowi ludzie. fakt 4 - kuźwa, większość ludzi którzy tam byli uwielbiają kuśka brothers. wiążąc wszystkie powyższe fakty możemy wnioskować, że nawet gdyby postawić tam, no nie wiem, radiohead, i tak by to olano, bo każdy czekał na kuśke. i taka uwaga na koniec - jak już wspomniałem - płyta kumki faktycznie nie robi wielkiego wrażenia, ale mają potencjał i słychać to na żywo. no i próbują rozpocząć coś o czym być może za kilka lat nie będzie nikt pamiętać - przedostać się ze swoją muzyką do naprawdę szerokiej publiki, a nie grać w klubach dla znajomych, jak to się na naszej indiescenie dzieje obenie. Kiedy obecni 14 latkowie odkryją, że kurt cobain nie żyje, że metallica skończyła się na kill'em all, być może zauważą taką kumkę w 4funtv, zainteresują się tym co kumka olik podaje za inspiracje. no i trzeba pamiętać, że przed nami jeszcze co najmniej dwie płyty, więc nie można ich skreślać.
    dzieciak (13 maja 2009)
  • nic nie rozumiesz, nie byles tam... wstecz pewnie dziala, nie wiem zamknalem zakladke.
    osiem (12 maja 2009)
  • a 'wstecz' nie dziala? mnie ratuje w takich sytuacjach. co jest nie tak z jedzeniem kielbas z grilla? gdyby ktos postawil mnie przed wyborem miedzy kielbasami z grilla a koncertem kumka olik to nie musialbym sie dlugo zastanawiac.
    em c (12 maja 2009)
  • pisalem przez jakies pol godziny posta, wcisnalem 'wyslij' i hura, nic sie nie stalo, ale za to tego, co napisalem juz nie ma. dziekuje, dziekuje. jak wyzej, sorry jutro sprobuje jeszcze raz, gdy emocje juz opadna.
    osiem (12 maja 2009)
  • chyba taki gdzie jest najwiekszy odsiew moze tutaj? bylbym wdzieczny. http://www.porcys.com/Forum.aspx?id=1129
    jak wyzej (12 maja 2009)
  • to zalezy od waszych marzen i zainteresowan. a ktore omijac tak ciezko powiedziec, wiem cokolwiek o matematyce, budownictwie i telekomunikacji (ale to eti brrr). jezeli ktorys z wyzej wymienionych was interesuje i nie zbanuja nas za off-topic moge rozwinac. w ogole co cechuje kierunek, ktory woleli by omijac?
    osiem (12 maja 2009)
  • (oprocz eti)
    jak wyzej (12 maja 2009)
  • dobra konczac lizanie sie po fiutach - ide na pg w przyszlym roku - ktore kierunki omijac?
    ? (12 maja 2009)
  • eti? bez obaw heh. na ich wydzialowych koszulkach kiedys widnial napis 'www - we want women' (ale starczy juz, nabijanie sie z nich jest zbyt latwe). wydaje mi sie, ze na red bull w gdansku pogodno, muchy w poznaniu. pzdr.
    osiem (12 maja 2009)
  • jak jesteś z eti to sie nie lubimy ;] a tak na serio, to muchy grają chyba w tym roku na red bull tour bus, w czwartek koło eti właśnie. pzdr;]
    dzieciak (12 maja 2009)
  • niesamowite, jaki kierunek ? (nie no tylko zartuje) dzisiaj graja 2Tm costam i mnie denerwuja. ech i pomyslec, ze w zeszlym roku byly Muchy.
    osiem (12 maja 2009)
  • –osiem, 12/5/2009 12:41 no jam również z pg. rzeczywiście studenci wpieprzający kiełbachę to nie jest target do którego chcieliśmy trafić. w kazdym razie naprawde przyzwoicie zagrali.
    dzieciak (12 maja 2009)
  • Siedze sobie wczoraj w akademiku a tu mi pod oknem (no prawie) kumka olik graja. Nawet fajnie, przyzwoity koncert, chociaz metale i zajadajacy w owym czasie kielbasy z grila studenci zgodnie twierdzili, ze zespol zenada. PS dzieciak, tys tez z PG?
    osiem (12 maja 2009)
  • kumka olik są zdecydowanie lepsi na żywo niż na płycie. no i ten, na pohybel spiętym malkontentom ;]
    dzieciak (12 maja 2009)
  • o co byście zapytali kumke olik?
    dzieciak (9 maja 2009)
  • –wujek szwejk, ty a wy coś wogóle dostaliście za ten występ w rondzie?
    Ciocia Szwejk (7 maja 2009)
  • z komentarzy wynika, że Polska młodzież to potencjalni klienci psychiatryków! Jest sobie zespół który gra prostego rockendrola a oni wypisują takie brednie...
    oboksyfu (6 maja 2009)
  • te wujek, lepiej zobacz czy sam nie masz na dupie odleżyn.
    dzieciak (5 maja 2009)
  • ten portal to portal dla ciulików którzy siedzą na dupie i chuja robią! wszystkich krytykujecie a sami coś potraficie zagrać??założę się że nie!!!!dejcie się spokój z takimi komentarzami zbędne są!!
    wujek szwejk (5 maja 2009)
  • pokraczne stawianie stóp przez gitarę w kamizelce = <3. się uśmiałam.
    locura (5 maja 2009)
  • ;) zaprosiliśmy ich na technikalia do gda, ciekawe jak się zaprezentują ;]
    dzieciak (5 maja 2009)
  • http://dziendobrytvn.plejada.pl/25,19083,news,,1,,koncert_kumka_olik,aktualnosci_detal.html#autoplay
    indietvn (5 maja 2009)
  • ogólnie mnie najbardziej rozwalił tekst kumpla w rondzie, dotyczącym opóźnienia koncertu, mianowicie kumpel stwierdził że chłopaki sie spóźnili bo dobranocke musieli zobczyć do końca. a pozatym to lepiej jakby kupili sobie zabawkowe gitarki - rozmiarowo lepiej by pasowało.
    PLUMKA SŁONIK (27 kwietnia 2009)
  • KUMKA OLIK i ich "pulsuje w rytmie joy division" - co sadzicie? –rysiu, 14/2/2009 17:07 no przecież perkusja z PDA Interpola
    Szop (26 kwietnia 2009)
  • gdybym grał na basie albo na pecre u nich to bym w tym momencie grał koncert we Wrocku. Taki jesteś inteligentny ćmoku... Ale ty posrańcu pewnie grasz w jakiejś indie kapelce i nic ci się nie udaje. Zgłoś się do ich tatusia to cie wylansuje miernoto
    Robert (26 kwietnia 2009)
  • robert, grasz u nich na basie czy na perce, bo nie konotuje, troche mi se mylicie
    ej (26 kwietnia 2009)
  • Też byłem na kumkach w rondzie - z tym że mi mi sie podobali - i to nawet bardzo! Atmosfera natomiast drętwa... A i jeszcze jedno - jak sobie połączę te wasze bzdety że im ojciec wszystko załatwia... no dziecinada!
    Robert (26 kwietnia 2009)
BIEŻĄCE
Ekstrakt #9 (Ekstrakt vs RA 00-25)
Ekstrakt #8 (2025)