INNE - FORUM
playlist Muchy
3 sierpnia 2006zdjęcie do playlistu to klasyczny internetowy dżołk "impreza informatyków" --> *doznałem*
-
(...)dosięgają mnie skurcze jego warg(...) e-smith, 3/3/2010 23:39 Przyznaj się, na dniach w księgarniach Twój nowy thriller erotyczny?
ZS ZDZ (4 marca 2010) -
czasem się zastanawiam, jak można tak nie doznawać.
hiimbr (4 marca 2010) -
Ale o czym Wy mówicie. Jedyna słuchalna pozycja Much to było demo + Miasto Doznań. I to całkiem przyjemnie słuchalne. Później permanentnie nędza
Pan Rafał (4 marca 2010) -
mnie się tam zawsze "15 minut później" kojarzyło najbardziej z "have you seen her lately?" pulp.
dreadfuls (4 marca 2010) -
wiraszko jak mes, gitary jak appleseed cast
pw (3 marca 2010) -
–turas, 3/3/2010 23:09 brzmi jak słabych rejonów myslo-smęt (wraca jeszcze pod koniec - słowa w tle) skrzyżowany z melorecytacją, która nie zmierza do żadnego punktu kulminacyjnego (jako kontrprzykład - wyścigi). potem niby wybuch, jednak słabe wrażenie zostaje. bardzo trudno mi tego do końca wysłuchać. i nie mam pojęcia, dlaczego 'piętnaście minut później' mi się podoba, bo przecież to tylko indie wersja rotar (w 13 sekundzie spokojnie mogloby wejść 'samochód w deszczuuu' i tak do końca). może przez ten 'kwadrans', thorgala i tło do akwarium z beksińskiego. jeszcze ten usmiech wiraszki - w tym utworze wręcz promieniuje. też macie wrażenie że się usmiecha gdy śpiewa refren (zresztą to nie tylko w tym akurat kawałku dosięgają mnie skurcze jego warg)?
e-smith (3 marca 2010) -
a rekwizyty to calkowite nieporozumienie. –e-smith, 3/3/2010 21:48 dlaczego? dla mnie jeden z lepszych punktów albumu (obok zimnych krajów, przesilenia, serdecznie zabronione i kołobrzeg-świnoujście). co nie zmienia faktu, że jest duuużo słabiej niż 3 lata temu, i nawet chyba nie kwalifikuje się pod rejony szóstkowe, że tak powiem. no ale dajmy jeszcze pare spinów, zobaczymy.
turas (3 marca 2010) -
Przesłuchałem...i już wiem że nie kupię tej płyty za chuja !
... (3 marca 2010) -
ale metafory są banalne - w znaczeniu negatywnym. i cholernie sztuczne/wymuszone. a i jeszcze fajnie, że the cure, ejtisy i inne. naprawdę chciałem aby przesilenie nie było najlepszym utworem. no cóż. tak czy inaczej - widzimy się. niedługo.
e-smith (3 marca 2010) -
już dawno nie słyszałem takiego autodissa, to jest: "zestarzeli się albo nigdy ich nie było" cali notoryczni debiutanci. ok, terroromans miał świetne teksty, trudno się do nich mierzyć, może za mało przesłuchalem (bo 2-3 razy), ale metafory są banalne, słowa kiedyś banalne o wielkiej sile rażenia, dziś się wyczerpały i nic na opisy nie powędruje. dojrzeli? raczej się zestarzeli. smaczki produkcyjne mniam, prawda, ale znowu (wcześniej gorny taras) kurwa, przekombinowali jeden z fajniejszych utworów ( powyżej fragmentarycznie cytowany) z demówki/epki. a rekwizyty to calkowite nieporozumienie.
e-smith (3 marca 2010) -
Możliwość odsłuchu albumu on-line – piękna sprawa. Zawartość tego, co odsłuchałem – już nie tak piękna sprawa.
Mam nowy nick. (3 marca 2010) -
http://twitter.com/muchyband/status/9934538394 SZACUN!
glootech (3 marca 2010) -
Dziwne, ale to nie ja pisałem to wyżej.
glootech (25 lutego 2010) -
na myspace/muchyband mozna juz posluchac Przesilenia.
glootech (25 lutego 2010) -
o kurwa, wyjątkowy koncert widzę był.
Hübschman (25 lutego 2010) -
http://cgm.pl/video.php?video_ID=7064
Oni tak na serio ? (25 lutego 2010) -
W zasięgu ramion fajne, kiedyś w sobotnią noc słyszałem w pewnej audycji.
camel (24 lutego 2010) -
byl, zagrali 4-5 piosenek z nowej plyty (imho szalu niema), z terroromans nie bylo tylko 5 do wpol bodaj, na dokladke cover historii podwodnej.
eeee (24 lutego 2010) -
na myspace/muchyband mozna juz posluchac Przesilenia.
PKS (24 lutego 2010) -
gorzko ! gorzko !
v/a (24 lutego 2010) -
byl ktos na koncercie w hrc? a na afterze? http://2.bp.blogspot.com/_mwdZ9g65mqk/S4QMV_7IEgI/AAAAAAAAOp4/sYMcbvAj1H4/s1600-h/DSC_0096+1.jpg
'85 (24 lutego 2010) -
Kolobrzeg-Świnoujście na płycie się znajdzie. Jestem milo zaskoczony, bo to jeden z ulubieńszych. ale z drugiej, by znowu nie spieprzyli, jak to było z górnym tarasem.
e-smith (18 lutego 2010) -
Nie będziesz używał imienia Pana, Boga twego, nadaremnie, bo nie ujdzie karania, kto by dla próżnej rzeczy użył imienia jego.
ST/ P (4 lutego 2010) -
naprawde "swietny" zart - gratuluje pomyslu na spedzanie wolnego czasu. ciekawe co wystawi nastepnym razem! juz nie moge sie doczekac. zalosne...
marek k. (4 lutego 2010) -
http://www.allegro.pl/item909325766_muchy_terroromans_koniecznie_sprawdz_swietne.html
na myspace/muchyband mozna posluchac Przesilenia (4 lutego 2010) -
na myspace/muchyband mozna posluchac Przesilenia.
at (2 lutego 2010) -
- - - (2 lutego 2010) -
trip (2 lutego 2010) -
trip (2 lutego 2010) -
^ fejkowy leak nowego autechre. a już myślałem, że muchy światowo wkroczą w 10s.
/ (25 stycznia 2010)