INNE - FORUM

playlist Muchy

3 sierpnia 2006

zdjęcie do playlistu to klasyczny internetowy dżołk "impreza informatyków" --> *doznałem*

www.rasiak.pl
  • okładka 2/10
    Low (14 listopada 2007)
  • staran/nowa demo/z płyty. dzizas stara przecież nie oznacza pierwszą wersje-i chyba nikt tu tak nie napisał. so nie potrzebne ciśnienie. będzie w pyte dobrze gajs. i my to wiemy i wy to wiecie i nawet porcys to wie i screenagers tylko nie chce sie do tego przyznać. hej
    o (14 listopada 2007)
  • nie no, jane jane niech będzie i terroromans rynkowym debiutem much a reszta nielegalem, ale o ile nie zmieniliście jakoś drastycznie kompozycji to chyba zrozumiałe, że nie mogę zapomnieć, o tym iż kompozycje te znam już od dawna i jarać się w pełni jakby muchy miały wydać nową płytkę z 11 wyjebanymi kawałkami, których jeszcze nie słyszałem (a taka była teza mojego postu) tak czy ptak zakończę sakramentalnym: "eeej, ale ja i tak płytę kupię i to w dniu premiery"
    17 (14 listopada 2007)
  • Dobra, bo sie eliot wypowiedzial, to mie tez kurwa cisnie. Po kolei: -gh, 13/11/2007 19:44 - swietna mam zabawe, jak widze pojazdy ze swiezych ników. -o., 13/11/2007 20:58 - posluchaj... nie mam zamiaru Cie na sile przekonywac.. natomiast wiedz, ze DEMO 'galanteria' nagrana byla w spartanskich warunkach i w stylu, w jakim nie przegrywaja swoich meczy nawet pilkarze z Andorry. W zwiazku z tym BLAGAM CIE i wszystkich innych: nie uzywajcie powrownan w stylu stara/nowa wersja, bo nie ma takowych.. Jest wersja DEMO i wersja plytowa.. Pierwsza jest z garazu, druga ze studia.. Choice is yours, enjoy! -17, 13/11/2007 21:12 - dla kogo nowych? znowy dotykamy jakiegos absurdalnego problemu.. Stoje i bede stal na stanowisku, ze to ('terroromans') jest wlasnie rynkowy DEBIUT much.. nie 'galanteria' nie 'dzien' i jakiekolwiek inne, nagrane na 3 mikrofony wyziewy z sali prob.. Wszystko, co do tej pory slyszeliscie bylo tzw. nielegalem, totez jakiekolwiek zestawianie jednego z drugim jest, moim zdaniem, mocno nienamiejscu. -Kapa, 13/11/2007 23:28 - nie, nie bedzie.. bedzie raczej milo zaaranzowana 3,5-minutowa koda slowno-muzyczna, z zakonczeniem z szeroko rozumianej dupy.. calusy..
    jane jane (14 listopada 2007)
  • Propos tracklisty mam pewne obawy - powiedzcie prosze ze "111" nie bedzie 8-minutowym epikiem, bo ty by bylo dla mnie totalna antyteza Much i zajebistosci ich bezpretensjonalnej tworczosci.
    Kapa (13 listopada 2007)
  • a ty możesz jeść gówno toń, kurwo, toń!
    17 (13 listopada 2007)
  • prince polo, prince polo. zawsze możesz zostać emo
    ryba (13 listopada 2007)
  • gdyby Ci się udało nagrać/napisać tak zajebiste piosenki, to nie wydałbyś ich na płycie, gdybyś miał taką okazje? how come? –woman, 13/11/2007 21:40 ja tylko mówię, że drastycznie zmalał poziom mojego podekscytowania. przestałem się spuszczać na dywan idąc po herbatę i nie mam już ochoty na pierogi. tylko prince polo mi pozostało:(
    17 (13 listopada 2007)
  • co na singiel?
    ryba (13 listopada 2007)
  • eeej, ale tam nie ma nowych kawałków przecież prawie –17, 13/11/2007 21:12 gdyby Ci się udało nagrać/napisać tak zajebiste piosenki, to nie wydałbyś ich na płycie, gdybyś miał taką okazje? how come?
    woman (13 listopada 2007)
  • A w merlinie i vivid.pl napisane jest, że premiera jest 15.11. To w końcu 15, czy 19?
    glootech (13 listopada 2007)
  • -hmm. częściej jemy sztućcami czy palcami? i dlaczego? gdyż tak nas nauczono, bo jest nam tak wygodniej, bo tego wymaga etykieta i kultura. aleocochodzi borys? btw. czy komuś nowa galanteria podoba się bardziej? nie probuje niczego udowadniać, ...no w sumie to może probuje. mniejsza z tym. no bo...
    o (13 listopada 2007)
  • no to będę podrywać w empikach chłopców na świeżą płytę much w rękach.
    a psik! (13 listopada 2007)
  • eeej, ale tam nie ma nowych kawałków przecież prawie
    17 (13 listopada 2007)
  • ja naprawdę się nie mogę doczekać. mam nadzieję, że się nie zawiodę, albo nie za bardzo, bo oczekiwania faktycznie rozdmuchane, głównie przez porcys, ale też przez to, co do usłyszenia much jest i było. czekam i nucę sobie, że nie kopiemy się pod stołem i nigdzie się nie spieszę. bardzo mi się to podoba!
    palczak90 (13 listopada 2007)
  • >Ale tak między bugiem a prawdą, wydaje się mnie i nie tylko mnie, że jak słychać, że każdy instrument nagrany jest osobno to chyba coś nie tak??? hmm. częściej jemy sztućcami czy palcami? i dlaczego?
    borys d (13 listopada 2007)
  • elliot crane czy Ty to z Much? Masz racje nie ma sensu dyskutowanie czy "właściwa" Galanteria to jest TA Galanteria i kropka. Ale tak między bugiem a prawdą, wydaje się mnie i nie tylko mnie, że jak słychać, że każdy instrument nagrany jest osobno to chyba coś nie tak??? Nie po każdej piosence mam takie odczucia, więc... Mi się stara wersja podobała dużo bardziej-ale może to prawo przyzwyczajenia:/. Who knows? A płytę i tak kupie, więc spoko, tylko nie wiem czy będę słuchać :):)
    o. (13 listopada 2007)
  • emo-killer mam pytanie czy w piątek w empikach, media marktach/saturnach itd będzie już do nabycia? mam nadzieję, że nie
    sat (13 listopada 2007)
  • mam pytanie czy w piątek w empikach, media marktach/saturnach itd będzie już do nabycia? każdy weekend bez debiutu much w odtwarzaczu uznałem stosownym dekretem za stracony!
    emo-killer (13 listopada 2007)
  • chyba jeszcze nikt nie wklejal tracklisty, wiec jakby co: http://www.polskieradio.pl/raf/rozrywka/record.aspx?id=22570
    tomek wasko (13 listopada 2007)
  • –gh, 13/11/2007 19:44 jak to mówi Kazimierz Staszewski: zawsze jest jakaś część słuchaczy, którym nasza muzyka nie odpowiada, ale dopóki są jeszcze ludzie, którzy przychodzą na nasze koncerty i nagrywają płyty będziemy grać i nagrywać. mnie poza kilkoma kawałkami też muza much nie powala, ale jak ktoś się tym podnieca - proszę bardzo.
    parafraza (13 listopada 2007)
  • wydaje mi się, że chce nam się na siłę wcisnąć coś co jest najnormalniej w świecie kitem, a ROBI SIę Z TEGO najlepszą płytę ostatnich iluś tam lat. normalnie robimy się drugim UK. już widzę te nagłówki: TEN ZESPół ZMIENI TWOJE żYCIE. a o koncertach tego zespołu szkoda nawet wspominać, pieniądze wyrzucone w błoto.
    gh (13 listopada 2007)
  • Dzieki za newsy Elliot... Teledysk jakis bedzie?? A co do wypowiedzi wielokropka - jest pewnym ogolnie przyjetym standardem ze singla mozna uslyszec w formie streamu w necie przed wydaniem plyty wiec nie wiem o co Ci chodzi :/
    Kapa (13 listopada 2007)
  • Sweet, Muchy 12 grudnia w Radomiu!
    kacpr (13 listopada 2007)
  • (a piosenki z płyty prawdopodobnie niebawem na majspejsie)
    elliot crane (13 listopada 2007)
  • Nie ma chyba sensu przekonywać, że "stare wersje" piosenek much były po prostu mniej lub bardziej chujowymi nagraniami demo, podczas kiedy te "nowe" są "właściwe". Bo jeśli te "właściwe" się nie spodobają, to jest to święte prawo słuchacza i nie ma o czym dyskutować. Mogę za to sprostować, że w galanterii nie ma żadnej elektroniki oprócz rhodesa po drugim refrenie, pomieszczenia bynajmniej nie były "idealnie wyciszone", a nagrywanie każdego instrumentu osobno jest jednak, delikatnie mówiąc, ogólnie przyjętym standardem. Pozostaje tylko mieć nadzieję, że z "nowymi wersjami" też można się z czasem oswoić. Jak również zapewnić, że galanteria to akurat najłagodniejszy numer na płycie, wybrany do promocji w celu przejęcia targetu powyżej 50 roku życia.
    elliot crane (13 listopada 2007)
  • 19 listopada jak se kupisz płytę...
    ... (13 listopada 2007)
  • A mozna gdzies poza radiem tego dziwu posluchac??
    kapa (13 listopada 2007)
  • Trudno się nie zgodzić. To był jeden z moich ulubionych kawałków Much.
    d (13 listopada 2007)
  • Zgadzam się , nowa wersja po prostu chujowa
    GM (11 listopada 2007)
BIEŻĄCE
Ekstrakt #9 (Ekstrakt vs RA 00-25)
Ekstrakt #8 (2025)