INNE - FORUM

playlist Muchy

3 sierpnia 2006

zdjęcie do playlistu to klasyczny internetowy dżołk "impreza informatyków" --> *doznałem*

www.rasiak.pl
  • Niestety dla mnie porażka.Po orgii komplemantów zamieszczonych na forum liczyłem na coś więcej.Fakt ,że charakterystyczny wokal-ale co z tego jeśli na maksa zmanierowany i w klimacie Lady Pank czy (o zgrozo!) starego Oddziału Zamkniętego(już otwierają się scyzoryki?). A teksty?Bez jaj-serio takie zajebiste? Przynajmniej nie ma tu wysilania się.To tyle. Zazdroszczę ekscytacji. Ja się nie załapałem
    Tscheslav (21 listopada 2007)
  • W poznańskich empikach, według miłej pani z empiku w Plazie, też jeszcze nie ma. Kurde, nie chce mi się jechać taki kawał na Franowo ;).
    glootech (21 listopada 2007)
  • a to chuje, popołudniu jeszcze nie mieli. ale lżej mi się zaśnie z myślą, że rano se kupie.
    mja (21 listopada 2007)
  • kraków: sa w empiku na rynku, nawet z glosnikow puszczali coby umilic kupujacym zycie
    eric (21 listopada 2007)
  • a w Łodzi nie ma, nadal.
    ?? (21 listopada 2007)
  • A na last.fm ktoś pisze, że ponoć w mm na franowie Muchy dziś były. W dodatku za 19,99.
    glootech (21 listopada 2007)
  • -->mja: mamy zgloszenia z krakowa, wroclawia, czestochowy i radomia.. podobno calosc wyjechala w poniedzialek w polske.. wiec jest szansa, ze jak dzis ometkuja to jutro sprzedadza.. tak czy inaczej, jutro rano pojdzie informacja (opierdal) do dystrybutora.. mam nadzieje, ze dotra niebawem!!
    jane jane (21 listopada 2007)
  • wie ktoś jak z krakowem?
    mja (21 listopada 2007)
  • Jestem właśnie w megastorze w Poznaniu, też jutro będą. –Glootech, 20/11/2007 19:48 heh, ja byłem koło 20.30, koleś za ladą już był nieźle wkurwiony odpowiadając na pytanie czy są muchy.
    m669 (21 listopada 2007)
  • –tygrysia maska, 20/11/2007 22:26 kurwa, to zdecydowanie najlepszy post w tym wątku.
    grossvan (20 listopada 2007)
  • właśnie, dlatego są takie opóźnienia z dostawami bo trzeba było Waśkę i Dejnarowicza dodrukować w książeczce
    tygrysia maska (20 listopada 2007)
  • Troche to chujowo wyszło, bo wygląda to tak, jakby Waśko i Dejnarowicz zrobili Muchom loda, bo napisali przychylne recenzje i dostali podziękowania w książeczce... Płyta się oczywiście broni i trudno się z reckami nie zgodzić, ale czytając wpisy to sie to niepodoba.
    w.k4s4 (20 listopada 2007)
  • w Empiku w Arkadii dziś już nie było Terroromansu...porównanie do PRLu trafne coś
    Jedrzejnzlg (20 listopada 2007)
  • W empiku w Złotych Tarasach w którym mam nieprzyjemność pracować, przyszły dziś 4 szt. Sprzedały się 3. Podobno ma dojechać jutro 75 sztuk. Pozdrawiam
    filipmerynos (20 listopada 2007)
  • klęska, to jest totalna klęska... to co sie dzieje w tym wątku + recenzje Dejnarowicza i Waski do tego Gacek i Stelmach, po prostu żenada... leje na Muchy sikiem prostym i nikt mnie nie przekona, ze jest to coś ciekawego i wartego tego całego szumu. jestem zdecydowanie na nie.
    darw (20 listopada 2007)
  • kurwa, zjebali tylko ten wejsciowy klawiszowy motyw z terroromans, tak sie nim jaralem
    -.- (20 listopada 2007)
  • Jestem właśnie w megastorze w Poznaniu, też jutro będą.
    Glootech (20 listopada 2007)
  • Kurwa! nigdy w życiu zadna płyta nie została mi tak obrzydzona jak Muchy. Na ja pierdole.
    kurwęcja (20 listopada 2007)
  • kurwa, polska w koncu doczekala sie nie spinajacej sie, nie pseudo-artystowskiej, bezpretensjonalnej krwa plyty dla kazdego
    ... (20 listopada 2007)
  • ale szał. matkoboska. w sumie to ulubiona kapela ani g.
    stereotypowy gnojek (20 listopada 2007)
  • po ile ta płyta w ogóle jest? 32.99? Trochę drogo ;)
    johny (20 listopada 2007)
  • MM Poznań Szwajcarska 25 szt. MM Poznań Bukowska 15 szt. Empik Megastore 10 szt. Empik King Cross 4 szt. Empik Plaza 6 szt. Empik Stary Browar 6 szt. Empik Panorama 4 szt. Piotr i Pawel 3 szt. Piotr Paweł II 2 szt. Fripp 4 szt. kurwa kartki na ta plyte powinni wykreowac. A co jak za komuny..
    intoeyes2001 (20 listopada 2007)
  • czytanie tego watku stalo sie zenujace.
    em c (20 listopada 2007)
  • w galerii mokotow, empik, wwa - nie ma; mialem ciag plytowy i skonczylem z britney; nie wiem czy mam sie wstydzic
    krewki (20 listopada 2007)
  • traffic club warszawa ul bracka 19.11.07 gdz. 19.18 płacę za przedostatni pozostały egzemplarz Tromansu, po chwili przy kasie obok ktoś równolegle odczytuję kwotę 32.99 - uznałem to za ciekawy zbieg okoliczności...
    goo d (20 listopada 2007)
  • > http://www.tarnow.net.pl/galerie_newsow/5400/mini/kam_5434.jpg - Michał Wiraszko > –ja i analogia, 20/11/2007 09:13 wiraszko to to, kurwa, nie jest. dostrzeż różnice między tymi paniami: http://www.tarnow.net.pl/galerie_newsow/5400/mini/kam_5605.jpg http://miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35780,2055575.html np. ten tekst roguckiego nadaje się do działu "żenujące opisy na gg", z tym, że on to w piosence zapierdolił: dobre niebo kiedy wszyscy śpią pochlipuje modlitwami niestrudzonych ust tylko błagam nie załamuj rąk chroni nas Bóg albo: "słonego ciasta zmierzchów". i kilka innych. kurwa, coma, ktoś mówił, że słabe, ale nie, że aż tak. w przytoczonym tekście much sporo błędów. aż mi to na prowokację zakrawa, jak cały post. miau.
    kup se okulary, dostrzegaj różnice (20 listopada 2007)
  • oczywiście w roku 2007 płyta Terroromans nie wnosi nic odkrywczego do historii muzyki na świecie, ale pokaż mi zdanie w recenzji Tomka, które niby podważa to stwierdzenie. czy wnosi coś do Polskiej muzyki, to inna kwestia. moim zdaniem tak, na tej samej zasadzie jak wspomniany przez ciebie CKOD, czy chociażby Republika, chociaż oba zespoły w żadnym wypadku nie zapisały nowej karty w historii kultury popularnej na świecie. spinka jest i będzie, dlatego, że Terroromans to o wiele więcej niż tylko "fajne piosenki". widać to o wiele wyraźniej jeśli potraktować ten album jako całość (z resztą czy tak samo nie było z debiutem CKOD, a może nawet bardziej? przecież kawałki jak "Butelki z benzyną i kamienie" pozbawione kontekstu płyty to jakieś niemożebne bzdury dla zbuntowanych trzynastolatków, a piosenki Much zadziałają też jako single). wielu tego nie zrozumie, wielu nie załapie się chociażby na medialny hype bo gościu śpiewający "żewne" pioseneczki o miłości w żadnym wypadku nie będzie tak "fajny" i "z jajami" i w ogóle "z charaktermem" jak gościu krzyczący "kurwa, spierdalaj, zdelegalizujmy szczęście". wielu z tych ludzi będzie miało za złe (pewnie słusznie), że mowa o nie wiadomo czym, że zasłaniamy się jakimiś niedopowiedzeniami, jakimiś ogólnikami, ale pozostając przy debiucie CKOD pokażcie mi jeden tekst, który jasno i przejrzyście, czarno na białym wyjaśnia zajebistość tej płyty? może powinienem z tego powodu tym "wielu" współczuć, ale widocznie straszny ze mnie chuj i egoista bo nie mógłbym mieć tego bardziej w dupie. kwestia "Porcys - Muchy". z mojej perspektywy sprawy by nie było gdyby ten zespół był na prawdę przeciętny. TYLE ludzi tylko czeka żeby nam za coś dojebać, że gdyby w tej muzyce nie było nic godnego uwagi to dawno mieszano by nas z błotem na lewo i prawo. a sugestie, że redaktorzy Machiny albo radiowej Trójki są kryptofanami Porcys to raczej włóżmy miedzy bajki (pewnie czytają, chociaż sztandarowy opener hatemaila do Porcys to ostatnimi czasy wariacje na temat frazy "generalnie to ja was nie czytam, w ogóle pierwszo słyszę że coś takiego jak Porcys istnieje, ale tu mi znajomi/moja świnka morska/babcia/ mówią, że napisaliście..."). Na dzień dzisiejszy to nie Muchy zyskują na Porcys, ale od momentu porcastu Zosi o EPce Terroromans to my zyskujemy na Muchach. dalej, to że recenzja Much ukazała się jako pierwsza u nas jest krokiem promocyjnym, ale nie Much tylko serwisu Porcys.com. na dzień dzisiejszy mówienie, że to my robimy Muchom jakąś przysługę jest po prostu nieroztropne. wpisz w wyszukiwarkę "Muchy" i zobacz kiedy wyskoczy ci jakaś strona z naszego serwisu.
    tygrysia maska (20 listopada 2007)
  • W Empiku na rondzie De Gaulle'a (Warszawa) było dziś sztuk osiem tak koło 9.40.
    kuba (20 listopada 2007)
  • no dobra moje kochane nerwuski, sceptyki i jebniecikoledzyktorzyswoimzaplaconymhajpemtylkonamopiniepierdola dostalem niusa w miare pewnego, ze plyta jest juz w poznaniu wew empiku megastorze.. jak kto ma ochote, to zapraszam poza tym od jutra powinno byc tak mniej wiecej (w poznaniu): MM Poznań Szwajcarska 25 szt. MM Poznań Bukowska 15 szt. Empik Megastore 10 szt. Empik King Cross 4 szt. Empik Plaza 6 szt. Empik Stary Browar 6 szt. Empik Panorama 4 szt. Piotr i Pawel 3 szt. Piotr Paweł II 2 szt. Fripp 4 szt.
    jane jane (20 listopada 2007)
  • >>–tygrysia maska, 20/11/2007 13:48 No właśnie. Bez silenia się na oryginalność, bez spinki. Po prostu przyjemne kawałki. Ale w takim razie po co tak hajpować ? W reklamie w radio słyszałem "Okrzyknięty mianem najlepszego polskiego zespołu bez płyty. Od dziś Muchy już tylko najlepszym polskim zespołem !". Może coś przekręciłem, ale taki był sens. Za mało odważna ta muzyka, żeby miała jakiekolwiek znaczenie w kontekście historycznym. Wspomniane w recenzji pierwsze CKOD to było w porównaniu do Much coś naprawdę potężnego i z jajami, a Muchy są nijakie. CKOD to buce, ale przynajmniej z charakterem. Gdyby nie porcys to nikt by się tak nimi nie przejmował. Jak Kucińska pisała bodajże w Machinie o Muchach to się też na forum porcysa powoływała otwarcie. Jeszcze to lalusiowate "nikt nie chce wydać naszej płyty"
    sceptyk (20 listopada 2007)
BIEŻĄCE
Ekstrakt #9 (Ekstrakt vs RA 00-25)
Ekstrakt #8 (2025)