INNE - FORUM
playlist Muchy
3 sierpnia 2006zdjęcie do playlistu to klasyczny internetowy dżołk "impreza informatyków" --> *doznałem*
-
bardzo się przejąłem tym d-drumem.
Low (28 listopada 2007) -
"...a do brzmień prawdopodobnie użyto sampli z D-druma " no tez na to zwrocilem uwage, ze chyba jakies podstawiane sa miejscami ale to nie zarzut akurat moim zdaniem.
ramanujan (28 listopada 2007) -
wiesz tak naprawde to chuj w produkcją i równym graniem, najważniejsze, żeby indie dzieciaki z kraju nad wisłą to kupiły.
indiekid (28 listopada 2007) -
taa
taa (28 listopada 2007) -
Płyta bardzo średnia: + teksty + niektóre riffy - poza Miastem Doznań i Najważniejszym dniem mało ciekawe kompozycje - wokalista sepleni - perkusja gra nierówno a do brzmień prawdopodobnie użyto sampli z D-druma - efekty bardzo narzucają się i powodują sztuczne brzmienie całości - gitary są daleko Ogólnie - produkcja zła i archaiczna, kawałki jako takie bronią się. Na żywo powinno być lepiej.
Kaz (27 listopada 2007) -
> –palczak90, 27/11/2007 14:31 no kurwa, "na żółto" śpiewa!
jajko (27 listopada 2007) -
Nauczcie się czytać gamonie , matołki...
... (27 listopada 2007) -
ja nie wiem o czym śpiewa Michał z tą żyłką, a nieraz myślałem.
palczak90 (27 listopada 2007) -
a jak to jest z tą żyłką na której świeci centrum, bo nigdy nie byłem w Poznaniu...? –kazek, 27/11/2007 13:25 centurm świeci na żółto:>
yyyy (27 listopada 2007) -
a jak to jest z tą żyłką na której świeci centrum, bo nigdy nie byłem w Poznaniu...?
kazek (27 listopada 2007) -
obciachowy koleś robiący wioche na wczorajszym koncercie much w eskulapie to fotograf portalu 'pure metal', jakby ktos chcial wklepac za psucie wrażeń
anonim (27 listopada 2007) -
Sorewicz - chodziło mi o Miasto doznań
w.k4s4 (27 listopada 2007) -
pierdole te 1200 postów,kupiłem płytę nie mając ani jednego kawałka na mp3 tylko bazując na Mieście Doznań:) Teraz reklamuję ją każdemu żywemu organizmowi na swej drodze,co ma przynajmniej 35 złotych w kieszeni:) W dupie mam,czy Muchy za okazaną pomoc Borysowi basen wybudują,a Tomek Waśko ma nową BeeMWę:) A o Galanterię się do któregoś z redaktorów odezwę niebawem,więc się bójta redaktory wójta:)
kacperski (27 listopada 2007) -
chyba mu chodziło o miasto doznań...
bloody bastard (26 listopada 2007) -
–w.k4s4, 26/11/2007 23:03 Mamm pytanie do w.k4s4 - czy dobrze wydaje mi sie, ze nie sluchales plyty? Moim zdaniem to wersja prawdziwa, ale mogę się mylić.
z.m3t3 (26 listopada 2007) -
Myślę, że warto powitać w czołówce ekstraklasy beniaminka - Muchy Poznań. Co prawda nie jest to jeszcze mistrzostwo, ani grupa spadkowa tym bardziej... ale ale - przecież to ciągle nie wszystko! Mam pytanie do zespołu - czy dobrze wydaje mi się, że nie nagrywaliście na nowo najważniejszego dnia? Moim zdaniem to wersja z offensywy, ale mogę się mylić.
w.k4s4 (26 listopada 2007) -
Najbardziej mnie wkurwia to co zrobili z Górnym Tarasem , wersja z Galanterii była genialna dla mnie chyba najlepszy utwór Much...Tak samo Brudny śnieg , 21 dni i Terroromans - na EP były o niebo lepsze
GM (26 listopada 2007) -
andrzej buda jeszcze nie napisał. a ma bloga.
andrzeju budo - prosimy! (26 listopada 2007) -
http://wiewiur.jogger.pl/2007/11/26/muchy-terroromans/
już chyba wszyscy (26 listopada 2007) -
Ciężko coś sądzic..do mnie nie trafia sama muzyka, dlatego promocja jakakolwiek i gdzie by nie była nie przekona mnie, że król nagi nie jest. Jednak jak widac działania promocyjne są na tyle skuteczne, że wątek ten ma już taką a nie inną ilośc wpisów..czyli promocja jest skuteczna. Ciekaw jestem jak to się odbije dalej na przyszłości tego zespołu. Wogóle to szkoda że nie pojawiło się w tym roku w Polszy nic innego, co mogłoby na prawdę zachwycic ...bez potrzeby udowadniania "zajebistosci" płyty przez promocje, recenzje , ochy i achy..2007 niestety słabym rokiem był, czego przykładem jest wyżej opisywana "najbardziej oczekiwana płyta"
Krist (25 listopada 2007) -
http://img405.imageshack.us/img405/6721/5359a7558e79e0d40f1c8e3gu2.jpg okladka nowego rolling stone'a ;O
plejeru (25 listopada 2007) -
>no dobra, ale pisząc niszowy miałem na mysli głównie zasięg działania. a przyznasz, że jeżeli o to chodzi to zarówno www.porcys.com jak i tvn.pl mają taką samą potencjalną liczbę odbiorców bo mogą byc nimi wszyscy uzytkownicy sieci. –grossvan, 25/11/2007 15:20 och, duży samochodzie transportowy (gross_van), bardzo łatwo to sprawdzić, każda strona www ma licznik wejść, wystarczy porównać obie platformy, chodziło o to, że więcej osób ogląda TVN/TVN24 i czyta Onet (grupa ITI), niż czyta porcys.com i słucha audycji w radiu Kampus - to raczej oczywista oczywistość. Możesz przeprowadzić sondy albo zrobić pomiar za pomocą T-Studenta, jeśli nie masz ciekawszych rzeczy do roboty. Ale miało być o muzyce Much. CO SĄDZICIE o Terroromans i nahaclanej promocji tej płyty w Porcysmedia i Offensywie?
recenzent omnibus (25 listopada 2007) -
–recenzent omnibus, 25/11/2007 12:09 10.0 –$, 25/11/2007 14:59 dzięki ;)
recenzent omnibus (25 listopada 2007) -
no dobra, ale pisząc niszowy miałem na mysli głównie zasięg działania. a przyznasz, że jeżeli o to chodzi to zarówno www.porcys.com jak i tvn.pl mają taką samą potencjalną liczbę odbiorców bo mogą byc nimi wszyscy uzytkownicy sieci.
grossvan (25 listopada 2007) -
grossvan- sam sobie odpowiadasz na pytanie które stawiasz :) Właśnie- ktoś może wstukac porcys.com, a kto inny tvn.pl. Chodzi o to, że więcej ludzi wklepie tvn.pl. Po prostu siła medialnego oddziaływania wielkiego koncernu, marka, rozpoznawalnośc etc. jest dużo mocniejsza niż niezaleznego portalu, takiego jak porcys...tu sie nie ma co kłócic, takie są fakty. Raczej nie chodzi o przypinaie łatek, tylko właśnie o tresc...zdecydowanie więcej ludzi zna polskie seriale i czytuje pudelka, niż filmy Kurosawy i szuka portali gdzie mogą o tych podyskutowac :) Mówimy o Polsce oczywiscie. Pozdr
Krist (25 listopada 2007) -
w ogole co za tok rozumowania tego leszcza, ze niby Low ma aspiracje pisania na porcys? powiem ci mośku, że gdyby chcial to robic to juz dawno by pisal, ale jak mi sie zdaje ma ciekawsze rzeczy do roboty. oczywiscie nie umniejszając zajebistosci serwisu. –szafi, 25/11/2007 02:08 hehe smakuje ci Low? –recenzent omnibus, 25/11/2007 12:09 10.0
$ (25 listopada 2007) -
>Polska nie doczekała się jeszcze stricte muzycznego portalu internetowego, który wpływałby na większość społeczeństwa, kreował gusta. o jakiej wiekszosci spoleczenstwa piszesz? w czasach powszechnej dostepnosci do sieci wyliczanki, ktore to media elektroniczne sa niszowe, a ktore nie, powoli tracą na sensowności. ktos moze sobie wstukac www.porcys.com, a ktos inny cos zupelnie co innego, zalezy czego kto szuka. przypinasz łatki chyba tylko odnoszac sie do ewentualnej zawartosci danej strony.
grossvan (25 listopada 2007) -
jednym z pozytywów tej całej wojny o Muchy jest to, że dowiedziałem się że są w Polsce jakieś godne uwagi blogi muzyczne. mam nadzieje że moja ignorancje w temacie nie obraża ich twórców.
tygrysia maska (25 listopada 2007) -
http://7kettles.com/2007/11/25/muchy-terroromans/#more
- (25 listopada 2007) -
>kilku dziennikarzy niszowych i ogólnopolskich mediów Dziennikarz niszowych mediów, jak Porcys, Screenagers czy popupmagazine. Polska nie doczekała się jeszcze stricte muzycznego portalu internetowego, który wpływałby na większość społeczeństwa, kreował gusta. Czy to Diapazon, nowamuzyka czy Porcys - krąg odbiorców raczej się nie zmienia i stanowi mały procent społeczeństwa polskiego. Media ogólnopolskie to Polskie Radio, TVP, Polsat, TVN, Antyradio, Gazeta Wyborcza, Dziennik, Rzeczpospolita czy - z nowych mediów - Onet czy Wirtualna Polska.
recenzent omnibus (25 listopada 2007)