INNE - FORUM
wideowywiad z Maćkiem Cieślakiem
30 stycznia 2009http://www.uwolnijmuzyke.pl/maciej-cieslak-scianka
co myślicie?
-
ale piepszenie cieslak wymiata
cieslak żądzi (3 lutego 2009) -
Mówić jak jest może osoba, która sprzedaje dużo płyt i pomimo tego syfu, radzi sobie także finansowo. A niszowość Cieślaka podważa jego wiarygodność. Widziałeś kiedyś Waglewskiego, który tak się wypowiada?
obsracek (3 lutego 2009) -
nie pieprzy farmazonów tylko mówi jak jest, a jak jest każdy widzi. Ma prawo do wyrażania swojej opinii jak każdy inny człowiek, więc się o to nie pluj tak
sracek (3 lutego 2009) -
Skoro mówicie, że mu nie zależy na mediach, to po co pieprzy jakieś farmazony o polskim popier i innych gatunkach. Przecież słychać w tym frustrację. Spełniony i zdystansowany artysta by nie wrzucał na wszystkich dookoła i by nie narzekał.
jacek (3 lutego 2009) -
Rzekoma (może i racja) frustracja Macieja Cieślaka ma prostą przyczynę: chłop jest w rozkroku, dylemat "mieć czy być", z jednej strony chce pozostać w pełni niezależny, z drugiej strony chciałby z tego mieć coś więcej (kto by nie chciał? - zwłaszcza w dobie triumfu plastiku i lansu...) Ta frustracja mnie nie dziwi. I cieszmy się, że wygrywa "być" ...
Metafizyk (3 lutego 2009) -
a no to zwracam honor, nie wiedzialem. musze posluchac:)
kuku (3 lutego 2009) -
Na płytę maryli Cieślak nagrywal bębny, nie gitary. Tak samo jak na ostatniej plycie peszek. W obu przypadkach brzmia zajebiscie. no, nie do końca - to że produkował bebny to jedna sprawa (na ani tez są jego bębny) - ale dogrywał też gitary elektryczne - nie jest ich może dużo - ale jak już są - brzmią bardzo ciekawie.
w,sztu (3 lutego 2009) -
Otóż to. Ja do niego nie mam pretnesji, że jest niemedialny. I wcale mi go nie żal- bardziej mi żal ludzi, którzy nigdy nie zapoznają się z jego twórczością.
kul (3 lutego 2009) -
Na płytę maryli Cieślak nagrywal bębny, nie gitary. Tak samo jak na ostatniej plycie peszek. W obu przypadkach brzmia zajebiscie. wydaję mi sie, ze problem nie leży w tym, ze on wypina dupę, czy jest niemedialny, tylko jemu po prostu nie zalezy. jego interesuje granie muzyki, nagrywanie swietnie brzmiacych plyt. i to jest dobre, zero lansu, czy wpieprzania się. Nie wiem jak wam, ale mi nie zależy, zeby Cieslak byl gwiazda, tylko zeby nadal nagrywal zajebiste rzeczy. peace
kukuku (3 lutego 2009) -
Może zwróćcie uwagę, że Cieślak jest totalnie niemedialny. Jak człowieka, który wypina dupę na wszytkich dookoła można przedstawiać w mediach. Brak zainteresowania mediów Ścianką to jego wina, bo jest totalnie arogancki wobec mediów. Niech siedzi lepiej w tej kanciapie, kipuje do PRLowskiej popielniczki i pierdoli głupoty dalej. kul dobrze napisał apropo Białych.
kulki (3 lutego 2009) -
Robienie z Cieślaka kloszarda jest grubą przesadą: z głodu to on nie umrze. Na nagranie Statku dostali od biodra kasę za którą Cieślak założył swoje własne studio. To były inne czasy ale, która wytwórnia pozwoliła by sobie dzisiaj na coś takiego? Z tego co pamiętam to Białe wakacje były też naprawdę mocno promowane przez... vivę. Klip leciał tam chyba z dziesięć razy dziennie. To był zresztą najlepszy finansowo okres dla Ścianki (wnioskując z wywiadów). Inna sprawa, że na zachodzie Cieślak rzeczywiście miałby status bóstwa, a nie tylko prowincjalnego guru.
kul (3 lutego 2009) -
no własnie chyba nikt:) a przecież taki featuring powinien być w mediach mocno hypowany, gdyby johnny greenwood nagrał gitkę na płycie tiny turner to byłoby to niewątpliwie, szeroko komentowane:)
jack (3 lutego 2009) -
a kto z was słyszał gitary jakie Maciej Cieślak nagrał na ostanią (z resztą bardzo przyjemną) płyte Maryli Rodowicz ? :-)
w,sztu (3 lutego 2009) -
Skąd taki wniosek? Uważasz, że w Polsce nie ma miejsca dla jednej takiej osoby?
do tr miało być (3 lutego 2009) -
do tr miało być (3 lutego 2009) -
tr (3 lutego 2009) -
w cywilizowanym kraju maciek cieślak byłby ikoną ambitnej muzyki, spełnionym artystą, który nie musi myśleć o tym czy ma co do garnka wsadzić, czy nie, nie musiałby myśleć dlaczego scena alternatywna jest tak ignorowana przez media, byłby artystą, który mógłby narzekac co najwyżej na brak weny twórczej
tr (3 lutego 2009) -
to nie ty nie akceptujesz sceny - to ona nie akceptuje ciebie
bro (3 lutego 2009) -
nie od dzis wiadomo, ze najwiecej wszedzie jest przeciętniactwa. nasuwa się automatycznie pewna mysl... aczkolwiek czasem mam wrazenie ze polska scena to jednak jest nieco ponizej sredniej, którą mógłbym zaakceptowac..
dzieciak (3 lutego 2009) -
Za tak czerstwy żart ktoś powinien trzasnąć Cię z kurczaka po twarzy... Wracając do dyskusji- Nie sądzę, żeby Cieślak cierpiał na depresję albo marzył o festiwalu w Opolu jak tu niektórzy sugerują. Zabieg retoryczny, który stosuje na załączonym obrazku to tzw. sarkazm
Boże (3 lutego 2009) -
ciebie na pewno
jonasz (2 lutego 2009) -
Ale pierdolicie
Boże (2 lutego 2009) -
Być może Maciek chciałby zamienić się miejscami z Piotrem Kupichą...ale niestety tak się nie da:)
impesario (2 lutego 2009) -
Jest już ciemno, aleeee, wszystko jedno!
piotrek (31 stycznia 2009) -
szczery wywiad, a nie pierdolenie jak to wokoło jest wesoło. Pointa jest bardzo trafna - zaufajcie swemu sercu. Ja bym ją jeszcze uzupełniuj o 2 cytaty, żeby zachować równowagę emocjonalną: "pokaż na co cię stać, ale ni jeden raz" "pokonaj dziś siebie, udowodnij, że można lepiej"
gringo (31 stycznia 2009) -
do macka chyba dotarło w końcu to ,że z jego podejściem do muzyki (godnym podziwu oczywiscie) kariery w polsce nie zrobi i z niej nie wyżyje. i chyba nie wie co za bardzo z tym fantem zrobic. frustracja
czy jechał już 128? (31 stycznia 2009) -
>moim zdaniem Cieślak bardziej wygląda tutaj na zagrypionego niż zdołowanego możliwe, też nie znam. aczkolwiek ten ton rezygnacji i gigantyczne niezadowolenie... moze też mam grype? a rege otm po stokroć nie wyłączajac niczego.
Low (30 stycznia 2009) -
–niepalacz, 30/1/2009 14:40 chujowe, ale to sie robi.
JJ (30 stycznia 2009) -
@polskie reggae OTM (wyłączając zespół Izrael)
PK (30 stycznia 2009) -
jak smakują fajki, tudzież jakie to uczucie palić fajki będąc zagrypionym?
niepalacz (30 stycznia 2009)