INNE - FORUM

jak zmienia sie stosunek red. Porcys do nośników?

23 stycznia 2009

taki tekst, dośc leciwy autorstwa Borysa

http://porcys.com/Reviews.aspx?id=420

i jestem ciekaw jak to jest teraz według redakcji. nie wierzę że wszyscy nadal kupujecie płyty i nośnik jest dla was nadal jedyną akceptowalną formą. można przeciez mp3 kupić legalnie, a nie ukraść. jak to jest z ta ideologią? coś się pozmieniało?

Pan Nikt
  • generalnie jesli chodzi o stosunki to porcysiaki za duzo wiedzy na ten temat nie maja
    janek (23 stycznia 2009)
  • to ściągają czy nie ściągają, he?
    N (23 stycznia 2009)
  • nie mamy - kurwa jak mnie wkurwiają takie naczepy. weź se załóż wątek o samobójstwach i se kurwa tam pisz
    ... (23 stycznia 2009)
  • nie macie innych problemów w życiu?
    wywrotki naczepy (23 stycznia 2009)
  • "Wirtualne targowisko używanych... plików mp3. I choć na razie dostępna jest wersja testowa serwisu, już wzbudza on ogromne kontrowersje. Absurdem jest już samo sprzedawanie używanych plików (pliku cyfrowego zużyć się przecież nie da). Wątpliwości budzi też regulamin Bopaboo.com. Każe on skasować sprzedany utwór, ale zdaje się tu tylko na „honor użytkowników”. Nie wiadomo też, czy pliki wrzucane do sprzedaży są legalne. Czy kupowanie utworów w takim serwisie jest zgodne z prawem? – Mogę przeczytać znalezioną na przystanku autobusowym książkę, chociażby pochodziła z kradzieży – komentuje Piotr Waglowski, autor serwisu prawnego Vagla.pl. I dodaje, że w polskim prawie pojęcie „ściągnięty nielegalnie” wciąż dotyczy jedynie programów komputerowych. Bopaboo.com, aby zniechęcić piratów do korzystania z serwisu, pozwala sprzedać dany utwór tylko raz, a zarobione pieniądze wydać jedynie na nowe pliki dostępne w ich sklepie." "Przekrój" 01/2009
    pomysłowy i oczytany (23 stycznia 2009)
  • tak nie o tym, ale to jakiś poboczny aspekt także. najbardziej mnie interesuje spojrzenie na problem dis bo przeciez sytuacja jest inna, przemysł płytowy upadnie niebawem. jak poradzi sobie z tym przeciętny "wyznawca" nosników. czy mozna uznac że czas przyznał rację mp3 i wywody borysa mozna na smietnik wyrzucic? czy nadal wszyscy kurczowo wyznają tu zasade kolekcjonowania nośników czy moze zmienili poglądy - bo w sumie za niedługo nie będa mieli wyjścia
    Pan Nikt (23 stycznia 2009)
  • o ja jebie. aura.
    listonosz (23 stycznia 2009)
  • można przeciez mp3 kupić legalnie, a nie ukraść Nieśmiało zasugeruję, że nie o tym był ten tekst.
    db (23 stycznia 2009)
  • mozna kupować uzywane mp3. zawsze to taniej wychodzi
    pomysłowy (23 stycznia 2009)
  • nie jestem redaktorem, ale mój jest przerywany hłe hłe :-)
    w,sztu (23 stycznia 2009)
BIEŻĄCE
Ekstrakt #9 (Ekstrakt vs RA 00-25)
Ekstrakt #8 (2025)