INNE - FORUM
Dobre płyty z 2009
21 stycznia 2009Styczeń już się kończy, można się pochwalić co wygrzebaliście ciekawego:
Animal Collective - Merriweather Post Pavilion: wiadomo;
Alva Noto - Xerrox Vol. 2: wiadomo;
Franz Ferdinand - Tonight: Franz Ferdinand: Blondie dla dziewczynek, świetna rzecz;
Pixel - The Drive: geograficzne klikanie od R-N;
Platinum Pied Pipers - Abundance: świetny neo-soul, Questlove poleca
Squarepusher - Numbers Lucent: spora niespodzianka po ostatnim słabym albumie, uwaga na ostatni kawałek
Tim Hecker - An Imaginary Country: wiadomo;
-
a ja nie jestem pewien nowych fuck buttons. tzn. dobra plyta, ale slyszalem tyle ochow i achow na jej temat a samemu jakos nie wzdycham, poprzednia miala atmosfere i sie jej miejscami balem a ta jest wygladzona i po prostu sie jej slucha. a, i strasznie wkurwia mnie ta melodyjka z 'olympians'.
em c (11 października 2009) -
http://www.youtube.com/watch?v=SuoTjYYqe4c girls- album
v/a (5 października 2009) -
Nawiasem, ciekawe czy w playliście Wicked Game byłoby dziesiątką bez znaczenia historycznego, czy olśniewającą.
skriabin (4 października 2009) -
Chris Isaak nowy. Chcę, żeby to było dobre.
skriabin (4 października 2009) -
Ze mogliby tej plyty w sumie nie wydawac, ale grac i grac na zywo.
doswiadczony porcysiak (4 października 2009) -
nowy air wydaje sie naprawde solidny. a co sadzicie o hatifnatsach?
pies lampo (4 października 2009) -
przy pierwszym odsłuchu wydawało się raczej przeciętne, ale teraz tak słucham i jest jak najbardziej ok.
camp0s (4 października 2009) -
jest mocne bardzo, dla mnie
v/a (3 października 2009) -
nowe built to spill calkiem przyjemne jest
b'skitu (3 października 2009) -
nowy hudson mohawke się nadaje.
qq (30 września 2009) -
z wczesnojesiennych nowości, to polecam the xx. a nie polecam arcyprzehajpowanego przez pitchforka girls. oczywiście płyta trzyma jakiśtam poziom, ale nie aż TAKI. A Kings Of Convenience - wiadomo.
panfilip (30 września 2009) -
oo tak, kings of convenience zajebiste, me in you zdecydowany highlight nowego albumu
pies lampo (30 września 2009) -
Na jesień zdecydowanie łyk melancholii z nowej płyty Kings of Covenience. Z kolei uwaga na nowe Tigercity - można złapać jesienną deprechę (jak dla mnie płyta kończy się na 3 utworze).
mark_oni (28 września 2009) -
pomyłka, miało być w temacie wyżej...
kogut (25 września 2009) -
spacerując dziś poczułem w sobie i na sobie że nastąpiła jesień - sprawdziłem z kalendarzem i rzeczywiście tak jest, więc odkopuję temat. co na jesień?
kogut (25 września 2009) -
florian hecker zdeklasował w tym roku tima
tehciu (25 września 2009) -
fajne to girls, ale nie 9.1.
ks (25 września 2009) -
Jestem po pierwszym przesluchaniu, jak dla mnie lepiej niz na dwoch ostatnich. W ogole znakomity album, bedzie czego sluchac.
flaminglipsowyfan (17 września 2009) -
embryonic wyciekło
!! (17 września 2009) -
ryszard rynkowski - "zachwyt"
dążenie do prawdy (15 września 2009) -
wiadomka :>
w trakcie wymyślania nicku (14 września 2009) -
niby jeszcze przed premiera, ale fuck buttons bedzie jednym z tegorocznych faworytow. –w trakcie wymyślania nicku, 14/9/2009 16:38 ZAJEBISTA jest ta płyta.
xxyy (14 września 2009) -
niby jeszcze przed premiera, ale fuck buttons bedzie jednym z tegorocznych faworytow.
w trakcie wymyślania nicku (14 września 2009) -
nowy sufjan, choc instrumentalny, wciaz przesluchuje, ale wydaje sie niezly.
pies lampo (14 września 2009) -
będzie jakiś tekst o Demdike?
blair (12 września 2009) -
no w porządku, tylko jakby tam dawno nie zaglądałem.
kb (12 września 2009) -
o, zajebiście żeście to wychwycili nie ma to jak nowamuzyka.pl
yag (12 września 2009) -
Demdlike Stare - Symbiosis Tylko koniecznie na słuchawkach.
kb (12 września 2009) -
Scaruffi słuchający Bat For Lashes jakoś mnie bawi. Jakby co to z dobrego serca odradzam Shit And Shine, Emeralds i Amen Dunes, dosyć warto natomiast Night Control - Death Control oraz Alcoholic Faith Mission - 421 Wythe Avenue
fight!suzan (17 sierpnia 2009) -
Scaruffi prawdę ci powie. kolejność nieprzypadkowa. # 7.5/10 Helmut Schafer: Noise As A Language (Kwanyin) 7/10 # Shit And Shine: 229-2299 Girls Against Shit! (Riot Season) # Billy Bao: May 08 (Parts Unknown) # James Blackshaw: The Glass Bead Game (Young God) # Tim Hecker: An Imaginary Country (Kranky) # Legion Of Two: Riffs (Planet Mu) # Irr. App. (Ext.): Kreiselwelle (The Helen Scarsdale Agency) # Neko Case: Middle Cyclone (Anti) # Aluk Todolo: Finsternis (Utech Records) # Amen Dunes: Dia (Locust) # Astral Social Club: Octuplex (VHF) # Black Vomit: Jungle Death (Rusty Axe) # Cloaks: Versus Grain (Baked Goods) # Church Of Misery: Houses Of The Unholy (Rise Above) # Clubroot: Clubroot (LoDubs) # William Fowler Collins: Perdition Hill Radio (Type) # Gog: Mist From The Random More (Utech Records) # Azita: How Will You (Drag City) # Emeralds: What Happened (No Fun Productions) # L'Acephale: Malefeasance (Aurora Borealis) # Sunn O))): Monoliths & Dimensions (Southern Lord) # Bibio: Ambivalence Avenue (Warp # Isis: Wavering Radiant (Ipecac) # Grizzly Bear: Veckatimest (Warp) # St. Vincent: Actor (4AD) # Antlers: Hospice (Frenchkiss) # Dirty Projectors: Bitte Orca (Domino) # Bat For Lashes: Two Suns (Astralwerks) # Animal Collective: Merriweather Post Pavilion (Domino)
robben (15 sierpnia 2009)