INNE - FORUM
Dobre płyty z 2009
21 stycznia 2009Styczeń już się kończy, można się pochwalić co wygrzebaliście ciekawego:
Animal Collective - Merriweather Post Pavilion: wiadomo;
Alva Noto - Xerrox Vol. 2: wiadomo;
Franz Ferdinand - Tonight: Franz Ferdinand: Blondie dla dziewczynek, świetna rzecz;
Pixel - The Drive: geograficzne klikanie od R-N;
Platinum Pied Pipers - Abundance: świetny neo-soul, Questlove poleca
Squarepusher - Numbers Lucent: spora niespodzianka po ostatnim słabym albumie, uwaga na ostatni kawałek
Tim Hecker - An Imaginary Country: wiadomo;
-
osobiście miałbym wielki problem z wymienieniem dziesięciu płyt teogorocznych nie będących przereklamowaną mizerią kompzycyjno-aranżacyjną. rok oczywiście trochę gorszy od poprzedniego, ale za to lepszy od następnego.
paj (13 grudnia 2009) -
–w trakcie wymyślania nicku, 13/12/2009 18:47 nie od dziś wiadomo, że debiut roku.
turas (13 grudnia 2009) -
haha. miala byc nudna i senna niedziela, jakich pelno. i pojawilo sie bye bye bicycle. jaram sie nimi niczym nowym i starym yeasayerem. przeswietne.
w trakcie wymyślania nicku (13 grudnia 2009) -
z polskiego to ortega cartel i małpa, ale to wszyscy wiedza
v/a (13 grudnia 2009) -
no i hip hop fajny w tym roku. Fashawn, Q-Tip, Mos Def, Szef czy Cunnin = warte uwagi pozycje.
rojal (13 grudnia 2009) -
a flaming lips? najlepsze od yoshimi przecież.
ks (13 grudnia 2009) -
przesadzacie z zachwytami nad 2009 moim zdaniem dużo gorszy od 08, MPP nie lubię więc dla mnie praktycznie żaden przełomowy album się nie ukazał w ostatnich 12 miesiącach. najfajniejszy materiał tak jak oczekiwałem nagrało converge. bardzo dobre płyty przygotowali też mastodon, pulling teeth, fashawn, cunninlynguists, tim hecker, raekwon, blacklisted i the field. jeszcze epa burial/four tet bardzo wysoki poziom. w porównaniu do genialnych zeszłorocznych gang gang dance, flying lotusa, united nations, sheda, ital teka czy killing the dream jedno converge to trochę mało.
qq (13 grudnia 2009) -
chodziło mi o pierwsze zdanie, że niewiedza.
komarek (13 grudnia 2009) -
ja nie lubię pj.
kb (13 grudnia 2009) -
ok, moja niewiedza.
pj pachnie dinosaurem. lubimy pj.
a. (13 grudnia 2009) -
dinosaur jr (przynajmniej tegoroczna płyta) pachnie pearl jamem, którego niby nie lubicie.
lindstroem, speech debelle, flaming lips, ac, bird and the bee, dinosaur jr
a. (13 grudnia 2009) -
czy tylko ja mam problemy by skompletowac pelna, nienaciagana 10? tegoroczne wydawnictwa przeplynely przez moje uszy nie pozostawiajac wiekszych sladow. na pewno fuck buttons wygrywa w plebiscycie plyt 2009, ale dalej?
w trakcie wymyślania nicku (13 grudnia 2009) -
fashawn, bird and the bee, telefon tel aviv, lily allen, superchunk, twinsistermoon, odawas, pains of being pure at heart, natural snow buildings. tak jakby ścisła czołówka płyt 2009.
rojal (13 grudnia 2009) -
1. Grizzly Bear "Veckatimest" 2. Animal Collective "Merriweather Post Pavilion" 3. Atlas Sound "Logos" 4. Phoenix "Wolfgang Amadeus Phoenix" 5. Built To Spill "There Is No Enemy" 6. Jack Penate "Everything Is New" 7. Dirty Projectors "Bitte Orca" 8. Neon Indian "Psychic Chasms" 9. Junior Boys "Begone Dull Care" 10. Passion Pit "Manners" to nie jest lista najlepszych plyt 2009, ale lista najczesciej przeze mnie sluchanych, przy ktorych fajnie mi mijal czas : )
v/a (13 grudnia 2009) -
moje ulubione z tego roku: Dial M For Murder - Fiction Of Her Dreams Lost Valentinos - Cities Of Gold
rycerzzkurczakiem (13 grudnia 2009) -
–ks, 11/12/2009 23:08 chciałbym, ale agenturalno-żydowskie media nie pozwalają mi na wolność słowa. I ten żydowsko-komunistyczny aparat nie chce wydać żadnej z moich książek.
kb (12 grudnia 2009) -
byc moze przyda sie na sylwestra z porcysem;) ATL RMX czyli gorace nawijki z atlanty zremixowane przez el-p, flying lo, hudsona, prefuse 73 itd. do odsluchania i sciagniecia za free. http://www.adultswim.com/music/atl-rmx/index.html
std (12 grudnia 2009) -
:D
ej (12 grudnia 2009) -
napiszcie tyle książek co on, a potem krytykujcie.
ks (11 grudnia 2009) -
Ale nie śmiejmy się już, Andrzej jako wybitny fizyk potrafi zaginać czas.
kb (11 grudnia 2009) -
:)
v/a (11 grudnia 2009) -
moje podsumowanie: najlepsze albumy 2009 1.Sierżant Pieprz 2.Revolver 3.Abbey Road 4.Biały Album 5.Magical Mystery Tour 6.Rubber Soul 7.Help 8.Please Please Me 9.A Hard Day's Night 10.With The Beatles wszystkie ukazały się w 2009 dziękuję
FTR (11 grudnia 2009) -
to skumajcie to: http://www.youtube.com/watch?v=Bkd8mNqjasY w opisie - nowa piosenka ac komentarze "stara. z 'Here Comes the Indian'. pzdr. " odp. "tak, wiem, ale dla mnie nowa"
ks (11 grudnia 2009) -
o kurwa, a ja w tym roku dopiero docenilem ok computer i dlatego jest u mnie w podsumowaniu za rok 2009
v/a (11 grudnia 2009) -
heh, z tymi trenami to przypierdolił konkretnie. reszta wiadomo.
turas (11 grudnia 2009) -
mnie nie przestanie zadziwiać ten człowiek. >gang gang dance wyszło w październiku 2008 a blef w maju (!) ~olololo 2009-12-08 11:08 >tak, dlatego w zeszłorocznym listopadowym podsumowaniu ... ... 2008 GGD jeszcze się nie znalazł. A Emil Blef ? Też myślę, że powinien być na liście za 2008 rok, ale doceniłem go dopiero w 2009. ~Andrzej 2009-12-08 13:06
ej (11 grudnia 2009) -
http://andrzejbuda.blog.onet.pl/Moje-podsumowanie-najlepsze-al,2,ID395699045,n
i pozamiatane (11 grudnia 2009) -
Koniec roku coraz bliżej jak na razie moje top 3 to Dirty Projectors, Bibio, Animal Collective.
jaksy dragsy (20 listopada 2009)