INNE - FORUM
Realizacja dzwięku
16 stycznia 2009Może mnie ktoś oswiecic po co tak bardzo potrzebne są nauki scisłe w przypadku realizacji dzwięku w szkole filmowej? Jest ktoś na tym kierunku może? całkowite beztalencia matematyczne nie mają tam czego szukac? pozdrawiam
-
Powodzenia. Gitary też wam kupić?
east boy (27 lutego 2009) -
Witam, Kapela z Warszawy poszukuje realizatora dzwięku, który dysponuje sprzętem (lub całym studiem) do zarejestrowania pół profesionalnego dema metodą wielościeżkową. Ok. 40 min. materiału. Szukamy kogos kto bedzi mógł i będzie chciał to zrobić za bardzo bardzo nieduże pieniądze (symboliczną), w ramach jakichś swoich praktyk lub poprostu nauki realizacji dzwięku. Chętnie podejmiemy się takiego eksperymentowania na nas. Wszystkich zainteresowanych proszę o kontakt 503-681-262
Marek (27 lutego 2009) -
W obecnych czasach matma,fiza itd w realizacji dzwieku sa potrzebne tylko w czysto teoretycznym opanowaniu materialu a jak wiadomo na planie nie bedziesz mial teorii tylko sama praktyke. tak wiec tu tez jest pogrzebana pewna wyższość prywatnych szkol filmowych nad panstwowymi. w tych pierwszych jest w zasadzie tylko praktyka natomiast w drugich dochodzi wiecej zbednej teorii ktorej i tak nie wykorzystasz nigdzie indziej jak tylko na sesji. wiele osob z ,,branzy'' zreszta ma krytyczne zdanie o renomowanych panstwowych uczelniach poniewaz material ktory przerabiany jest w nich powiedzmy przez 4 lata mozna przerobic w niecale dwa i wyniesc z tego wiecej poprzez odrzucenie i tak malo przydatnej teorii. osmiele sie nawet zaryzykowac ze po prywatnej szybciej zaczniesz cos znaczyc w offowym srodowisku filmowym niz po takiej Łodzi poniewaz bedziesz mial wiecej stycznosci ze sprzetem.ja tak wnioskuje po sobie.jesli interesuje Cie prywatna szkola to polecam Wroclawska szkole filmowa na debowej.pozdro
tak poprostu (17 stycznia 2009) -
>Może mnie ktoś oswiecic po co tak bardzo potrzebne są nauki scisłe w przypadku realizacji dzwięku w szkole filmowej? Też mam wrażenie, że google to aż nadto, niezależnie od dziedziny.
nk (16 stycznia 2009)