INNE - FORUM

oficjalny wątek dla podsumowania 2008

12 stycznia 2009

poniedziałek (12 stycznia) - niedziela (18 stycznia)

borys d
  • wiedziałem, że "the wire" się pojawi. cieszy tym bardziej, że na pierwszym miejscu. brawo michał!
    17 (18 stycznia 2009)
  • wirus Downadup, zaraził 9 milionów komputerów - wynika z badań fińskiej firmy F-Secure, która śledzi postępy epidemii. Liczba infekcji robakiem rośnie w rekordowym tempie.
    troche zrozumienia (18 stycznia 2009)
  • dawac do chuja!
    łaknący (18 stycznia 2009)
  • pierdole, ide czilować na poduszce... a jutro chce tu widzieć TVOTR, GGD i CC w pierwszej 10
    darw (18 stycznia 2009)
  • dawać top 10
    oh shit, gang gang (18 stycznia 2009)
  • bedą, będą. cziluj się!
    slim (17 stycznia 2009)
  • co z tymi płytami?
    darw (17 stycznia 2009)
  • milo, ze w koncu ktos zauwazyl young love mystery jets, to ladna piosenka jest.
    lazek (17 stycznia 2009)
  • z tego co wiem, to tylko w formie 'digitalno-iTunesowej'.
    kb (17 stycznia 2009)
  • pytanie do Kamila Babacza:czy ta EP-ka *walentynkowa* Bird & Bee jest dostępna w formie fizycznej czy tylko w formie digitalno-iTunesowej?PS "Birthday" będzie na Ray Guns.
    demi (17 stycznia 2009)
  • *jonesz. bardzo przepraszam
    Filip Golarz (17 stycznia 2009)
  • katharine mcphee, metronomy, jonasz - zajebiste. mystery jets fajne. ale niektóre to z dupy wzięte.
    Filip Golarz (17 stycznia 2009)
  • btw. dziwi mnie troche, ze metronomy nie bedzie w 10 najlepszych
    bigos (17 stycznia 2009)
  • jonesz zajebisty, dzieki halick
    bigos (17 stycznia 2009)
  • mcphee, dodson, jonesz - nie znalem tego wczesniej, bardzo przyjemne rzeczy, dzieki za rekomendacje
    bloody bastard (17 stycznia 2009)
  • errata chodzi o axelroda, którego słuchałem już w kołysce.
    waszka g (17 stycznia 2009)
  • panie konatowicz, nie idź pan więcej tą drogą - po co już na wstępie obrażać czytelników. gówniarz to pan jesteś, co jest zrozumiałe i wynika z nieuświadomionego przekazu "recnezji". chyba że to taka autoironia, to sory, hehe.
    waszka g (17 stycznia 2009)
  • mnie brew drgnęła z racji braku afro wśród rekomendacji płytowych, bo to oznacza (na 99%) ich obecność w topie roku. i będzie (zachowując skalę) jak z pozycją sześćdziesiątą trzecią tu - http://porcys.com/Others.aspx?id=49&p=3 - a takie naciąganie "troubles me"
    c-u (16 stycznia 2009)
  • ich gusta są too jamaican, a opinie to the hipster garabe I've ever seen.
    szczur (16 stycznia 2009)
  • radek porcys to jednak też trochę towarzystwo wzajemnej adoracji więc nie dziwne , że o pewnych rzeczach piszą częściej i lepiej a o pewnych gorzej lub wcale
    MiC (16 stycznia 2009)
  • bardzo denerwującym jest, że zamiast o PJ Harvey w Kongresowej napisali o Kylie w berlinie nawet brew mi nie drgnęła natomiast kto to pj harvey ?
    db (16 stycznia 2009)
  • bardzo denerwującym jest, że zamiast o PJ Harvey w Kongresowej napisali o Kylie w berlinie i paru innych bzdetach pokroju muchy + hatifnats po raz 100 i niestety nie ostatni tym bardziej ze p.Borys z kimśtam innym z porcysa byli na koncercie do cholery. no ale pisac nie napisali co swiadczy o tym, ze porcys kijowym jest
    radek (16 stycznia 2009)
  • co do rekomendacji to jednak liczyłem na Morgana Geista w dziesiątce, w mojej prywatnej jest a pewno!
    MiC (16 stycznia 2009)
  • Kacper B połową składu koncertowego, w którym jest 6 osób, żywa sekcja itd. (dlatego zagrali seta zmiksowanego w jeden numer) Forget it!
    MiC (16 stycznia 2009)
  • Hmm, dopiero teraz zobaczyłem to zdjęcie i faktycznie to nie to - ja wysłałem dokładnie to co widać w linku powyżej z discogs, widocznie ktoś z góry zdecydował dać coś innego, ale to już nie moja wina ;)
    kacper b. (16 stycznia 2009)
  • http://www.discogs.com/Pocahaunted-Island-Diamonds/release/1444629
    ;) (16 stycznia 2009)
  • mic : Ale to nie jest okrucieństwo - ja nie wypowiadałem się o dorobku zespołu, tylko o tym, że w tamtym miejscu i czasie kompletnie do mnie nie przemówili. Piszesz że 'organizator pozwolił im grać tylko połową składu'? To ciekawe, bo na podanym przez Ciebie myspace zespołu w jego skład wchodzą... dwie osoby. I jeszcze raz powtarzam - w zadnym miejscu nie krytykowałem dorobku zespołu, bo go nie znam i nie jestem pewien, czy chcę poznawać. xx: to wszystko prawda, ja nie napisałem że mało było tych wydawnictw, tylko że więkzsość po prostu nie spełniła moich oczekiwań. Poza Pocahaunted bardziej podobały mi się płyty P.Jecka i Groupera, a to trochę mało jednak jak na taką ilość, chociaz faktycznie sformułowanie odrobinę niefortunne. A co do okładki to bardziej ufam discogs i stamtąd wziąłem.
    kacper b. (16 stycznia 2009)
  • Kacper B. właśnie znalazłem, posłuchaj sobie ich nowy kawałkem na http://www.myspace.com/mosqitoo naprawdę wymiata Twoje okrucieństwo zdecydowanie nie sprawiedliwe
    MiC (16 stycznia 2009)
  • –kacper b., 16/1/2009 00:26 dobra , napisałeś, ok, ale w takim sposób - (czepianie się nawet nazwy) - że to było o krok za daleko i zbliżyło Twoją recenzję raczej do wpisu cymbałów z onetu piszących commentsy - czyli żółć, nie merytorycznie a przypomnę, że jedynym osiągnięciem życiowym frustratów z onetu jest to, że przy pomocy infolinii Tp zainstalowali sobie neostradę Twoje są trochę większe więc bierz w swoim wyzłośliwianiu się na jakiś polski zespół poprawkę w swojej subiektywnej ocenie na to, że jednak wielu osobom również support się podobał, znam co najmniej kilka które stały obok mnie a, że granie supportu z zasady jest niewdzięczne....trudno, a że jak czytałem organizator pozwolił im zagrać tylko połową składu..itd.
    MiC (16 stycznia 2009)
  • W ogóle Pocahaunted średnio ambientowe moim zdaniem. Za bardzo psychodeliczne i angażujące. Poprawcie też okładkę, bo wydanie Not Not Fun wygląda tak: http://rateyourmusic.com/release/album/pocahaunted/island_diamonds_f1/ To reedycja CD wydana po kilku miesiącach.
    plejeru (16 stycznia 2009)
BIEŻĄCE
Ekstrakt #9 (Ekstrakt vs RA 00-25)
Ekstrakt #8 (2025)