INNE - FORUM
oficjalny wątek dla podsumowania 2008
12 stycznia 2009poniedziałek (12 stycznia) - niedziela (18 stycznia)
-
1. The Barbaras - Summertime Road 2. Kanye West Love Lockdown 3. Air France - Collapsing at your doorstep 4. Hercules & Love Affair - Blind 5. Jaccuzzie Boys - Island Ave 6. Juvelen - A Dream 7. The Barbaras - Day At The Shrine 8. Vivian Girls - Tell The World 9. Katy Perry - I Kissed a Girl 10. Kocky - 4Ever Juvenile 11. Zola Jesus - The Way 12. Animal Collective - Water Curses 13. Kings Of Leon - Sex On Fire 14. Max Tundra - Which Song 15. The Forbidden Tigers - Crab Nebula 16. Low Motion Disco - Things Are Gonna Get Easier 17. Fisz Emade - Wiosna 86 18. Sam Sparro – Black & Gold 19. Sokół Pono - W Aucie 20. Vivian Girls - Wild Eyes 21. Katy Perry - Hot n' Cold 22. Eat Skull - Dead Families 23. Passion Pit - Sleepyhead 24. Empire Of The Sun - Walking On A Dream 25. Ramona Rey - Skarb 26. The Starnge Boys - Heard You Wanna Beat Me Up 27. Cut Copy - Far Away 28. Neon Neon – I Told Her On Alderaan 29. The Mole - Baby You're The One 30. Kolorofon - Bomba Atomowa
tygrysia maska (19 stycznia 2009) -
[nie dałem rady poszeregować miejscami, więc jest alfabetycznie] Afro Kolektyw: Przepraszam Air France: Collapsing At Your Doorstep Animal Collective: Water Curses Erykah Badu: The Healer Erykah Badu: Honey Beach House: Gila Beach House: Heart of Chambers Beck: Chemtrails Beck: Gamma Ray Bon Iver: Skinny Love City Reverb: City Of Lights Ania Dąbrowska: Nigdy Więcej Nie Tańcz Ze Mną Deerhunter: Nothing Ever Happened Fisz Emade: Wiosna 86 Fleet Foxes: White Winter Hymnal Furia Futrzaków: Cukier W Kostkach Hercules And Love Affair ft. Antony: Blind Jazztronik: Sweet Rain Los Campesinos!: Death To Los Campesinos! Low Motion Disco: Things Are Gonna Get Easier Łona Webber: Insert M83: Kim and Jessie Magierski/Tymon/Mały72: Oddycham Smogiem Max Tundra: Which Song Muchy: Państwa Miasta O.S.T.R.: 1980 Kate Perry: I Kissed A Girl The Shortwave Set: No Social Smarshall Smatters: Młoda Foka Sokół feat. Pono & Franek Kimono - W Aucie (Fred remix) Britney Spears: Womanizer The Streets: Everything is Borrowed TV On The Radio: Golden Age TV On The Radio: Dancing Choose Vivian Girls: Wild Eyes The Walkmen: In The New Year
marek fall (19 stycznia 2009) -
1. Osborne: Ruling 2. Sokol feat. Pono & Franek Kimono - W Aucie (Fred Remix) 3. Max Tundra - Which Song 4. Juvelen - Don't Mess 5. Umek – Dialogue Occurs 6. Jazztronik - Sweet Rain 7. Morgan Geist – Most Of All 8. Annie - I Know UR Girlfriend Hates Me 9. Hercules & Love Affair – Hercules Theme 10. Ashley Simpson - Boys 11.Alexi Delano, Tony Rohr – Run 0 (Original mix) 12. Sally Shapiro – Jackie Junior (Junior Boys remix) 13. Spirit Catcher - High control 14. Gang Gang Dance – House Jam 15. Shackleton – Death Is Not Final 16. Juan MacLean – Happy House 17. Deerhunter- Never Stops 18. Ricardo Villalobos – Minimoonstar 19. Thomas Bangalter - Love 20. Annie - Loco 21. Nu Coalition - Born For The Nightlife (Aston Shuffle Remix) 22. City Reverb - City Of Lights 23. Kylie – In My Arms 24. Chaz Jankel - Get Myself Together (Hercules HercHouse Mix) 25. Redshape – Neon (Original Mix) 26. Salem - Dirt 27. Paavoharju - Kevatrumpu 28. Sally Shapiro – I Know You’re My Love (Juan Mc Lean remix) 29. Peter Fox - Alles Neu 30. D1- I'm Loving 31. Low Motion Disco - Things Are Gonna Get Easier 32. Whitest Boy Alive - Golden Cage (Fred Falke Remix) 33. Barney - Oh Please 34. Sebastian Tellier – Divine 35.Luomo – Have You Ever 36.Style Of Eye – Fanfar 37.Carl Sagan - 129 (Alex Bau Remix) 38.Gabriel Ananda – Platzhir 39.MGMT – Kids 40.Kelley Polar – Sea Of Sine Waves 41.Crystal Castles – Love And Caring 42.Uffie - Robot Oeuf 43.Paul Woolford – Bring The Noid (Original Mix) 44.Mihalis Safras – Extrapezio (remix) 45.Peter Grummich – What’s Up Adults?! 46.Robert Babicz - Basic 47.DJ Koze – I Want To Sleep 48.Syclops – Where’s Jason’s K 49.Little Boots - Love Kills (Buffetlibre VS Sidechains Remix) 50.Wiley - Wearing My Rolex 51.Crystal Castles - Untrust Us 52.Lutzenkirchen – Mimic 53. Cut Copy - Lights and Music 54. Love Is All – Wishing Well
z (19 stycznia 2009) -
Hihi.
plejeru (19 stycznia 2009) -
fact magazine też uważa że to jest z 2008 http://www.factmagazine.co.uk/index.php?option=com_content&task=view&id=1604&Itemid=27
shitty bicker (19 stycznia 2009) -
mala - alicia genialny track, ale srednio pasuje do rekomendacji 2008 http://www.discogs.com/Mala-Alicia/release/1036291
bloody bastard (19 stycznia 2009) -
wiadomo, ja nawet myślę, że najsłabszy kawałek na return > najmocniejsze fragmenty dear science. young liars też zjadają to nowe bez problemu
c-u (19 stycznia 2009) -
Czy tylko mnie sie wydaje, ze Dear Science to jednak cien, Return to...?
koniunzlg (19 stycznia 2009) -
ale moderator Tomasz Waśko wcale nie odchodzi. autorzy zawieszają zwykle współprace ze względu na brak czasu, później wracają, lub w jakimś skromniejszym wymiarze piszą.
mz (18 stycznia 2009) -
tez nie kumam co z tym fleet foxes.. zdecydowanie "Z" sobie wole zapuscic
gr-ek (18 stycznia 2009) -
>Rozumiem, Tomku Waśko, że to koniec twojego pisarstwa tutaj? hm, no niewykluczone w sumie jakby sie nad tym zastanowic glebiej, wszyscy "starzejemy sie", ja tez –tomek wasko, 18/1/2009 20:43 mam nadzieję, że na jego miejsce wskoczy użytkownik 17
[*] (18 stycznia 2009) -
ale co kurwa fleet foxes? : ))
mz (18 stycznia 2009) -
a gdzie kurwa w podsumowaniu fleet foxes, tv on the radio albo beck? trza bylo dac cos bardziej snobistycznego rozumiem...
yadwa żem (18 stycznia 2009) -
nie no, tomek odchodzi, w zasadzie można już porca skreślić myślę.
szczur (18 stycznia 2009) -
>Rozumiem, Tomku Waśko, że to koniec twojego pisarstwa tutaj? hm, no niewykluczone w sumie jakby sie nad tym zastanowic glebiej, wszyscy "starzejemy sie", ja tez
tomek wasko (18 stycznia 2009) -
dajcie spokój czym się przecie muszą różnić o pitchforka;)
Ja (18 stycznia 2009) -
a czemu tomek wasko odchodzi pewnie za recke much mialo byc 10.0 a nie tam ledwie 8 heheh
bede tesknil :( (18 stycznia 2009) -
Nico Muhly w pierwszej 10 kompletnie z dupy tak samo jak Dungen , High Places , Brian Wilson...
... (18 stycznia 2009) -
lista zuydokomuchowego portalu ani jednego polskiego zespolu chyba autorzy to wyborczej pracuja na codzien.. –janusz, 18/1/2009 14:48 jakby pracowali w wyborczej to maria awaria byłaby na szóstym, afterparty na ósmym, a pustki na czwartym, januszu.
mja (18 stycznia 2009) -
- u mnie był afro na ostatnim - high places też kompletnie nie łapie - fleet foxes - obecność tego na listach roku byłaby zrozumiała gdyby my morning jacket było u nas w czołówce listy półdekady
mz (18 stycznia 2009) -
a drugii brian? eno znaczy? tez zacny
a napiwek? (18 stycznia 2009) -
mz, borys, wrzućcie swoje indywidualne. Dziwi mnie, że tylko na dwóch listach afrokolektyw się pojawia. Rozumiem, Tomku Waśko, że to koniec twojego pisarstwa tutaj? jeśli tak to szkoda. Brakuje też niestety listy drugiego Tomka.
kuba (18 stycznia 2009) -
lista zuydokomuchowego portalu ani jednego polskiego zespolu chyba autorzy to wyborczej pracuja na codzien..
janusz (18 stycznia 2009) -
ja w ogóle nie ogarniam tegorocznego top 10. cytując "fucking random".
szczur (18 stycznia 2009) -
–em c, 18/1/2009 13:38 Nie jesteś jedyny
GM (18 stycznia 2009) -
Ja w ogóle nie ogarniam zajebistości high places. W ogóle. Cytując, ain't my type of shit.
I (18 stycznia 2009) -
czy ja jestem jedynym, ktoremu s/t high places podoba sie bardziej od 039970?
em c (18 stycznia 2009) -
ja chcialem tylko powiedziec, ze *piatka* dla kacpra za wychwalanie "orphaned".
Low (18 stycznia 2009) -
15. Land Of Talk: Some Are Lakes 14. TV On The Radio: Dear Science 13. Morgan Geist: Double Night Time 12. Lindstrom: Where You Go I Go Too 11. Women: Women 10. Calexico: Carried To Dust 9. Bird And The Bee: One Too Many Hearts (EP) 8. Dungen: 4 7. Osborne: Osborne 6. Gang Gang Dance: Saint Dymphna 5. Nico Muhly: Mothertongue 4. High Places: 03/07-09/07 3. Grouper: Dragging A Dead Deer Up A Hill [folk/ambient] 2. Mount Eerie With Julie Doiron and Fred Squire: Lost Wisdom 1. Foreign Exchange: Leave It All Behind
Jedrzejnzlg (18 stycznia 2009) -
z brakiem fleet foxes w top20, to juz troche takie symboliczne pozerstwo cnie?
lagos (18 stycznia 2009)